18 januari 2009

Appel-havermout plaatkoek

Vanochtend kregen we na kerktijd koffiebezoek en ik was helemaal vergeten om koek in huis te halen, niet zo gastvrij van mij... Daarom heb ik snel een eenvoudige plaatkoek gebakken.

Het recept
  • Voor het kruimeldeeg 125 gram havermout, 200 gram gesmolten roomboter (of 190 ml. AH culinair voor lactose/sojavrije koek), 250 gram zelfrijzend bakmeel en 200 gram donker bruine basterd suiker mengen in een kom.
  • De vulling bestaat uit 4 appels, in plakjes gesneden en bestrooid met kaneel en suiker.
  • De helft van het deeg op een bakplaat leggen, goed aandrukken. De appels erop leggen en de rest van het deeg erover heen strooien en een beetje aandrukken.
  • De koek ongeveer 55 minuten bakken op 160 graden.

Ook lekker: de koek warm uit de oven serveren met een bolletje roomijs als een speciaal toetje.

9 opmerkingen:

  1. Anoniem1/19/2009

    Hallo Jente, dat ziet er lekker uit. Die moet ik ook eens proberen.
    Gr. Lege zakken vrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem1/19/2009

    Da's ook sterk! Die lijkt wel wat op de kersencrumbleplaattaart die Dochter van het weekend gemaakt had. Deze appelhavermoutplaatkoek gaan we ook zeker eens maken. Lekker bij een potje scrabble...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kersen, dat klinkt ook erg lekker! Dat ga ik zeker uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem1/21/2009

    Hallo Jente,
    Ik heb de appelhavermoutplaatkoek gisteren gemaakt. Die viel heel goed in de smaak! Zelfs zo goed dat er nu nog maar een heel klein stukje van is.Dankjewel voor het recept.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jente,

    ik lees al een tijdje (geinteresseerd ;-) mee, en jouw recept van de havermout koek lijkt wel een beetje op die ik altijd maak, maar deze met appel lijkt me ook erg lekker, gaan we zeker een keer uitproberen!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ha jente
    ik ben net weer bezig met deze taart; vasy al voor de 25e keer!
    deze keer met een blik perziken; wat gedroogde abrikozen en gehakte pistache!
    dank!
    groet, janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh wat lijkt me dat lekker.. ga ik een keer proberen. goede zondag. Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ha jente!
    ik maak 'm alweer voor de zoveelste keer; zo lekker! met margarine is het trouwens ook geheel plantaardig. en weet je: het is nu ook zo lekker met stoofpeertjes (gekookt en wel) als vulling!
    liefs, janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dank je wel voor dit recept! Ik had nog rabarberpulp over van het maken van rabarbersiroop, dat was ook een heerlijke vulling. Dit was een snel klaargemaakt en heerlijk recept (ik had maar 150 g gewone kristalsuiker gebruikt en nog wat kaneel door het beslag zelf gedaan)

    BeantwoordenVerwijderen