Vorige week liep ik in de kringloop tegen mooie thermosfles aan. Hij zag er vrij nieuw uit en was mooi schoon van binnen. Een geschikt slachtoffer voor een doe-het-zelf klusje dat ik in gedachten had. Het leek me leuk om zelf yoghurt te gaan maken. Nou, het maken was ook leuk: melk verwarmen, (biologische) yoghurt erbij, thermos wegzetten en wachten maar.
De volgende dag stond ik bijna te trappelen van ongeduld en was benieuwd naar de eerste hap van dat lekkers. Na het openen van de fles werd ik al minder enthousiast, want erg lekker zag het er niet uit en na een dagje in de koelkast nog steeds niet. Het verzuringsproces was op zich wel goed begonnen, het rook naar yoghurt maar erg dik werd het niet. Flink doorroeren hielp ook niet, het bleef een beetje een kledderig geheel.
Wat er verkeerd is gegaan? Geen idee. Misschien dat ik het nog een keer met Biogarde ga proberen, want ik heb op meerdere sites gelezen dat het niet moeilijk is (en baal daarom des te meer dat het mislukt is...) Ik heb in ieder geval besloten dat de thermosfles het enige slachtoffer van dìt doe-het-zelf klusje zou zijn. Bang dat mijn kinderen me door dit soort 'miskleunen' nog eens een doe-het-alsjeblieft-niet-langer-zelf-moeder gaan noemen...