8 mei 2011

Meivakantie

We hebben een heel afwisselend vakantieweekje achter de rug, we waren allemaal vrij en hadden weinig vaste plannen. Ik bedacht na een zoveelste voorvalletje dat het beter zou zijn als de jongens een eigen kamer zouden hebben en we besloten gelijk aan de slag te gaan. Voor de rust van de één en op een heel andere manier voor de rust van de ander, een eigen plekje voor allebei. Een 'offertje' van mijn kant: mijn naaiplek moest verhuizen. Daarvoor moesten we een rommelhok leeghalen (waar was die naaiplek ook al weer :-)? Het kamertje was de laatste tijd een plek geworden waar veel dingen 'even' werden neergezet en die vervolgens bleven staan. Al met al kostte een aantal uurtjes sjouwen, spullen uitzoeken, stof blazen, schoonmaken, dozen stapelen om nu eens echt uit te zoeken (maar waar het verder niet meer van gekomen is) en meubels verplaatsen. Maar na afloop hadden we een stel jongens die ontzettend blij zijn met hun eigen stekje, dat was het werk meer dan waard. En ik bleek er achteraf ook beter vanaf te komen: een mooiere naaiplek, in onze eigen slaapkamer. De mooiste en lichtste kamer van het huis, heerlijk in het licht en in de zon!

Verder was ik bijna elke dag een klein poosje bezig voor de fair. Gingen we er samen op uit. Werd er in de tuin gebeitst en gebouwd aan het speelhuis. Zaterdag is 'ie in elkaar gezet en er is al door heel wat kinderen in gespeeld! Het is bijna klaar, er moet nog een laddertje gemaakt worden en er komt een zandbak onder.


Misschien wel leuk om te laten zien hoe hij eruit zag toen we hem kochten via MP, een foto van het bovenste deel. Er is heel wat werk verzet door m'n man :-)


Vanmiddag kreeg ik in dit huisje een moederdaglunch aangeboden. Dochter deed de catering en had er zelfs een verlengsnoer naar toe gerold en het broodrooster neergezet. Zo kreeg ik vers geroosterde boterhammen met jam :-) Lekker! We aten er met zijn vijven, 't paste precies (al vergde het wat lenigheid hier en daar :-)


Tot slot nog een kijkje voor ons huis... Een paar weken geleden kreeg mijn man een leuke inval: een mini moestuin voor het huis in veilingkratjes. We hadden er nog een paar staan en hij ging gelijk aan de slag. De moestuin begint inmiddels meer vorm te krijgen en aardbeien, tomaten, paprika en kropjes sla redelijk decoratief te wezen voor ons huis, op een luwe & warme plek.



Hier en daar een uitje er tussen gezet, die vond ik in de meeneem kast op de moestuin. Daar kunnen mensen neerleggen wat ze over hebben aan stekjes en pootgoed. Een mooi systeem, want het is zo jammer om iets weg te gooien waar een ander mogelijk plezier van heeft!


Er nu is de vakantie weer voorbij, morgen begint het gewone leventje weer van op tijd opstaan, schoolritme, zwemles etc. Het had van mij nog wel een weekje langer mogen duren.

13 opmerkingen:

Valhalla zei

Oh gaaf zeg die veilingkratten! Zag ze hier van de week ook bij de boerderijwinkel en had het zelfde idee (echt! :)) Het staat echt heel leuk in elk geval. Ja, ga ik ook doen!

Monique zei

Oh meis.. wat hebben jullie weer een heerlijke vakantie gehad! Lekker de tijd genomen met en voor elkaar.. prachtig toch?

En om heel eerlijk te zijn: top idee van je veiligkratjes!

Johanna zei

Wat lief van je dochter om moeder zo te verwennen. Mooi geworden, daar kunnen ze veel speelplezier aan beleven. Hoop dat je straks lekkere tomaatjes kan plukken, zo lekker uit eigen tuin.

Franse Lelie zei

Wat een actieve vakantie met fantastisch resultaat! Het tuinhuis ziet er super uit, daar wil iedereen wel een boterhammetje in eten! Lief van je dochter en wat een leuke foto van jullie samen, geniet morgen nog lekker even na, lieve groetjes

Franca zei

Hard gewerkt in de meivakantie!
Een rommelruimte leeggeruimd, een slaapkamer bijgemaakt en een boomhut gebouwd. En dan nog het gave idee van de planten in veiling kratten. Jullie waren wel toe aan een fijne moederdaglunch ( die er heel gezellig uitziet). Ik denk dat ze er hun leven lang aan terugdenken. Een prachtige herinnering gemaakt!
groetjes, Franca.

Jente zei

Het klinkt echt actiever dan het was hoor... we waren bijna de hele week samen thuis en hadden weinig zin om van alles buiten de deur te doen. De kinderen speelden lekker in en om het huis en wij deden alles op vakantietempo :-) Alleen die kamerwissel was een druk dagje. Nu de nasleep nog... er staan nog heel wat uitzoekdozen :-(

Spil van het gezin zei

Dat klinkt bekend, dat je zo graag thuis bent... ik ook.
Gezien je leuke verhaal met foto's is het ook logisch!

Groetjes, Jolanda

ella zei

Het klinkt heel eenvoudig en toch zo ontzettend fijn. Een ontspannen vakantie, toch redelijk wat werk verzet, kinderen blij..........
Volgens mij was het gewoon een heel lang fotomoment.

Vlijtig Liesje zei

Wat een prachtige hut is dat geworden! En wat bijzonder om daar je moederdag te vieren!

Onder de knotwilg zei

Heerlijk toch, zo'n moederdag lunch?! Je man heeft wel eer van zijn werk!

Wat een goed idee zeg, zo'n meeneemkast. Bij ons gaat er ook nogal eens wat zaaigoed weg wat we nergens meer kwijt kunnen en wat de buren ook niet hoeven, maar zo bereik je veel meer mensen!

Fijne week, Tineke

Lentebloemen zei

Wat een mooie moederdag, heerlijk hoe ze zelf zulke leuke ideeen verzinnen!

En het tuinhuisje is prachtig geworden, leuk!

Leuk 'verslagje' van jullie vakantie!

Makkie zei

Wat een gezellig huisje! Daar moet je je maar eens vaker laten verwennen met moeder-etentjes. Verkoop jij ook je spulletjes bij de roos van saron trouwens?
Fijne dag!

G.eralien zei

Hey grote zus :-)

wat een ontzettend leuk idee met die veilingkratjes! Wil ook nog steeds een klein moestuinachtig iets en aangezien wij ook nog een aantal onbestemde kratjes hebben... zie je morgen!

liefs