5 mei 2012

Meivakantie

En dan is het alweer zaterdag en is de meivakantie alweer bijna voorbij... We hebben een heerlijk rustig weekje gehad met z'n allen. We waren veel thuis, lekker aan het aanrommelen en uitrusten. We hebben binnen en buiten verschillende (opruim)klussen gedaan wat een voldaan gevoel geeft. En omdat we wat chronische rommelhoekjes hebben aangepakt en spul hebben gegooid of weggebracht naar de kringloop oogt het een stuk opgeruimder en leger. Heerlijk!


De moestuinkratten staan weer voor ons huis, eerst met wat sla er in. Als de tomatenplantjes wat groter zijn, dan komen deze in de kisten te staan. Ze staan dan lekker in de zon op een luwe plek en vorig jaar betekende dat een mooie oogst. Dit jaar hopen we daar natuurlijk ook weer op :-) Ik ben ook een paar keer een poosje in de moestuin bezig geweest, het ziet er allemaal mooi uit. De aardappels zijn net boven de grond gekomen, de aardbeien bloeien, net als de appelboom.


De eerste rijtjes spinazie staan frisgroen boven de grond. Nog een paar dagen en dan kan ik gaan oogsten en eten we de eerste groente uit eigen tuin, lekker als salade of even kort geroerbakt.


Om mijn moestuin staat een beukenhaag en langs het pad zit een strookje siertuin. Dat heb ik vanmiddag onderhanden genomen. Ik zag ineens dat een soort bodembedekker was gaan bloeien, hele mooie fijne roze bloemetjes.


'k Heb dit plantje nog nooit eerder gezien. Weet iemand toevallig hoe het heet?

Na een paar dagen met verschillende logeerpartijen is iedereen inmiddels weer thuis. Ik was af en toe best een beetje van de leg, vooral toen ik de middelste had weggebracht. Hij ging logeren op de camping, bleef uiteindelijk nog een dagje langer weg omdat het zo goed beviel. Hij heeft normaal best wat drukte bij zich, dus het was ineens vrij stil in huis :-) Donderdagochtend ging onze dochter weg, zij mocht een paar dagen mee zeilen met haar vriendinnetjes. Echt een geweldige kans voor haar om dit mee te mogen maken! Ze kwam vanavond thuis en heeft met volle teugen genoten!


Vrijdagochtend bracht ik de jongste naar mijn schoonouders, hij mocht daar een nachtje logeren. Zijn neefje kwam ook, ze keken er allebei al de hele week naar uit. Het was dus dikke pret toen ze elkaar eindelijk zagen. En wij... wij hadden ineens een leeg huis en alle tijd om eens rustig samen iets te ondernemen. We gingen er samen op uit, om wat te lopen, te praten en een leuke kringloopwinkel in de buurt te bekijken. Thuis dronken we een heerlijke kop cappuccino met wat lekkers erbij en genoten van de rust in huis. Rust die fijn is omdat je weet dat het maar een tijdje duurt... want uiteindelijk is het toch het fijnst als iedereen weer thuis is.

7 opmerkingen:

Johanna zei

Dat klinkt als een heel ontspannen verhaal. Wat zit de groei er al lekker in vooral die spinazie. Zo lekker. Als het zo stil in huis is voelt ook wel weer vreemd, kan me voorstellen dat je ook weer blij bent dat ze thuis zijn. Wat de plant betreft dacht ik eerst aan een oleander maar ik vraag me af of die al bloeit dus het zal vast iets anders zijn. Fijne zondag.

Franca zei

Dat is een fijne vakantie geweest.
En je hebt gelijk: heerlijk rustig als ze er even niet zijn, maar o zo fijn als iedereen weer op het nest is!

Vlierbloesem zei

Goed idee van die kratten! Ik ga dat ook eens proberen. Wat fijn dat jullie genoten hebben van de vakantie. Ik vind het ook wel lekker dat ze weer even naar school gaan volgende week

Anoniem zei

Zeker een goed idee van die kratten!
De eerste spinasie is hier al van onze volkstuin, door omstandigheden hebben we die gisteren moeten ingevriezen, maar van de week eten we het vers.
Want er staat nog wat,heerlijk dat jonge groen.

Groetjes

Franse Lelie zei

Een heerlijke week lijkt me. Hier nog 1! Lieve groet

Onder de knotwilg zei

Wat een heerlijke lente foto's! Wij willen dit jaar ook voor het eerst tomaten in kisten doen, dan hebben ze tenminste genoeg ruimte voor de wortels!

Jedidja zei

Vind je het jammer dat de vakantie voorbij is? Ja, raar hè - dat je van de leg raakt als de kinderen weg zijn. je moet toch weer een nieuw soort evenwicht vinden in een leef huis. Maar dat is volgens mij best gelukt!

Je spinazie ziet er prima uit maar zomaar bloemtejs te zien in een bodembedekker - dat lijkt me een verrassing! Dat plantje ken ik niet hoor. Fijne week verder.