24 november 2011

Bedankje, ontmoetingen en hulp in de keuken

Tjonge... wat een boel hartverwarmende reacties en mailtjes kreeg ik de afgelopen dagen van jullie! Zoveel lieve woorden en het meeleven, zelfs dat mensen voor ons willen bidden. Bijzonder dat je ook digitaal zo bij elkaar betrokken kunt raken en je je gesteund kunt voelen. Het heeft ons erg goed gedaan (voor deze keer heb ik heb m'n man een keer laten meelezen...). Dank jullie wel!

Wat op een heel andere manier bijzonder voelde, was dat een paar bloglezeressen zich hadden opgegeven voor een workshop. Afgelopen maandag was het dan zo ver. Het was erg leuk om deze vrouwen in het echt te ontmoeten. A. had als verrassing lekkere zelfgebakken cakejes voor ons meegenomen. Wat over was mochten de kinderen de dag er na opeten.... en dat vonden ze uiteraard helemaal niet erg :-) L. had ik al eens eerder ontmoet en het was leuk om elkaar weer te zien. Jammer genoeg hadden twee mensen zoveel last van de mist, dat ze onderweg niet verder konden. Gelukkig is er nog een ronde, hopelijk lukt het om er dan bij te zijn, E. Verder waren er nog een paar moeders van school en er werd gezellig over en weer gepraat en ook hard doorgewerkt. De tijd vloog voorbij en al weer veel te snel ging iedereen met mooie windlichtjes naar huis. 

Verder verliep alles rustig de afgelopen week, waren er gelukkig ook allerlei gewone en leuke dingen. Zoals een gezellig feestje... ik was jarig vorige week en ben flink verwend door iedereen. Ook door m´n man en kinderen, van hen kreeg ik o.a. een keukenmachine (en natuurlijk dropjes.. een gezinstraditie). Ik wilde al jaren een goede keukenmachine, vooral om wat kneedwerk van me over te nemen omdat ik vaak last heb van mijn handen. Na heel wat vergelijk- en nadenkwerk (want het is een hele aanschaf) werd het de K.enwood KM262. De meeste machines vielen af, omdat ze snel stuk bleken te draaien op het kneden van deeg maar deze leek er geschikt voor. En nu staat dus dit hulpje op het aanrecht te pronken...


Ik heb er een heerlijk suikerbroodje mee gemaakt. Zo wordt het een stuk makkelijker om zelf brood te bakken, ik wil het echt weer vaker gaan doen.


Appeltaartdeeg maken ging lastiger, maar daar zit ook niet zoveel vocht in. Binnenkort wil ik er ook eens gehakt mee kneden, want dat is normaal een erg vervelende klus en dat wordt nu vast een eitje :-) En er zaten ook veel andere handige hulpstukken bij: een garde, een klopper (voor bv. kruidkoek), een blender, diverse raspen, een citruspers... en die valt erg goed in de smaak...


Ze staan nu in de rij om een handje te helpen :-). Erg gezellig om zo samen bezig te zijn en ook lekker gezond. We hebben ook verschillende smoothies geprobeerd, ik wist niet dat dat zo lekker was. Ik ga binnenkort maar eens op zoek naar wat recepten, want een extra vitamineshotje kan geen kwaad in deze tijd van het jaar.

15 opmerkingen:

LegeZakkenVrouw zei

Ik ben ook op zoek naar een goed keukenmachine. Welk merk is die van jou? Gr. LZV

Jente zei

@ lzv, ik heb er een fotootje van gemaakt en de gegevens erbij gezet. Dat was ik van plan, maar was dat uiteindelijk vergeten..

Jolanda zei

Smoothies zijn erg lekker én gezond!
Nog van harte gefeliciteerd, hoor.

Jolanda zei

Alsnog van harte gefeliciteerd! Fijn om zo verwend te worden!

Johanna zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en wat een prachtige machine heb je gekregen. Erg handig.

Trudy zei

Alsnog gefeliciteerd! Mooi cadeau hoor, daar zou ik ook wel raad mee weten! Geniet er maar lekker van!!

Vlijtig Liesje zei

Oh, ik ben dol op suikerbrood! Is dat moeilijk om te maken? Ik heb alleen handmixer. Zou dat ook gaan?

Onder de knotwilg zei

Als nog van harte gefeliciteerd!
Heerlijk hé, zo'n keukenhulp! Wij hebben sinds kort een soort gelijke, en ik vind het zo geweldig. Alleen wil ik nu zo vaak brood bakken dat het niet meer in de vriezer past :-)

Groetjes TIneke

Tanja zei

Ik heb exact dezelfde machine en elke ochtend drinken we smoothie, de oudste maakt er vers geperste jus mee, gehakt maken we er ook mee, al onze degen komen in het vervolg hier uit, zelfs de appeltaartdeeg, succes met deze prachtige machine

Anoniem zei

Alsnog van harte gefeliciteerd! Een mooi cadeau heb je gekregen, dat je er maar veel plezier van mag hebben. Wij hebben een Kenwood Major kneedmachine, zeker al een jaar of 8, goede service en goede garantie!
Wij bakken al ons brood en altijd 3 broden tegelijk, dat kan hij makkelijk aan!

Jammer dat ik zo ver weg woon, meer dan 200 km, echt te ver voor een workshop, anders zou ik me zeker aanmelden! En dan te bedenken dat ik tot 2005 op 25 km afstand van Z. heb gewoond, helaas!. Veel plezier met de machine en groetjes.
Ria

wilma zei

Nog van harte gefeliciteerd hoor!Wat een mooie machine. Hebben er ook een en het is geweldig,ook appeltaartdeeg.
Gezellig is dat he,zo samen in de keuken.
Groet, Wilma

ver-greetmenietje zei

Van harte gefeliciteerd nog!
en wat werd je verwend :)
liefs

LegeZakkenVrouw zei

Dank je. Ik heb het nu gezien. Ik heb nog nooit eerder kunnen reageren, omdat ik geen Google account kon aanmaken. Na jaren van ploeteren is het nu eindelijk gelukt. Ik lees inmiddels al heel wat jaartjes bij je mee.

Lentebloemen zei

Was zeker gezellig bij je workshop!

Het 1e lichtje brand hier mooi..
wat een gaaf cadeau, geniet er maar lekker van!

Anoniem zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een gezellige dag hebt gehad!
En wat een mooi cadeau heb je gekregen! Deze zal vast heel veel uurtjes bij jullie aan het draaien zijn. En als dat dan ook nog eens met je man en kinders in de buurt kan zijn... Meis.. wat ben jij gezegend! ;o)