30 december 2011

Kerstvakantie klusjes

Deze vakantie hebben we voor ons doen al heel wat eurootjes laten rollen en onze jongste deed vrolijk mee. Hij had een handeltje op MP en kocht, nadat hij twee 'kinderachtige' treinensets had verkocht, afgelopen week een echte lego trein, die toevallig in de aanbieding was. Een mooie aankoop, waar hij jarenlang plezier van kan hebben. Wat een blij koppie heeft ie als hij er mee speelt en hij lijkt ook ineens zo groot, hij lijkt van trots wel tien centimeter gegroeid :-). "Ik ben nu de enige in huis met elektrische lego, en ik ben nog wel de jongste!" (voegt hij er altijd nog even met een brede smile aan toe). Aangestoken door onze opruimwoede (en de lucratieve verkopen van de jongste) ruimen de andere twee ineens ook op en worden er verschillende dingen klaargezet om te verkopen. Hopelijk houdt die opruimdrang een tijdje aan...  dat zou me een hoop tijd schelen...

Opruimen, dingen wegdoen, klussen in huis -eindelijk- doen, dingen regelen en afhandelen.. dat zijn bij ons echt van die kerstvakantieklusjes. Nog net even in het oude jaar wat dingen doen of afronden, zodat je redelijk opgeruimd en met een korte to-do lijst het nieuwe jaar begint. Dat voelt altijd goed. Vandaag deed ik zo'n klusje in de moestuin. We brachten alle spullen van mijn oude tuin naar de nieuwe tuin. Mijn contract loopt morgen af en alles moet dan netjes zijn voor een volgende tuinier. Er staat alleen nog wat boerenkool, maar die mag vast wel blijven staan tot volgende week. Dan haal ik het op en maken we het in, ik denk wel een maaltje of zeven. Lekker! En dan moeten we weer een tijdje geduld hebben tot we weer wat kunnen oogsten, want de nieuwe tuin is vrijwel leeg.

Morgen gaan we niet veel bijzonders meer doen. Wat rommelen in huis, naar een verjaardag en ik ben van plan appelbeignets te bakken, dat doe ik ieder jaar, een lekkere traditie. Aan oliebollen durf ik me niet goed te wagen, die bestellen we daarom altijd bij de kerk. Ze zullen beide vast goed smaken. 's Avonds gaan we naar de kerk en zijn we verder gezellig samen thuis. Misschien gaat de vuurkorf nog even aan. Dat hebben we deze week vaker gedaan, de kinderen vinden dat echt super gezellig.

 
En dan is dit jaar alweer voorbij. Iedereen een gezellige jaarwisseling gewenst 
en ik wens jullie een goed en liefdevol 2012,
samen met de mensen die je dierbaar zijn!

9 opmerkingen:

Jedidja zei

Wat een leuke foto van jouw stel! Vuurkorven zijn zo leuk.

Ik wens jou vooral Gods nabijheid toe. Sterkte in alles en ik hoop dat je ondanks alles rust mag vinden in Hem en mag blijven genieten van de mooie momenten, de mooie dingen in je gezin. Iedere jaarwisseling is bijzonder.

Liefs.

Anoniem zei

lieve Jente , een goed eindejaar veel sterkte en hopelijk brengt het nieuwe jaar betere tijden ... een dikke knuffel vanwege Jezebelle

Johanna zei

Heerlijk zo'n opgeruimd huis. In jou zoon zit dus al wat handels geest. Fijn dat hij geslaagd is met zijn aankoop, daar kunnen ze nog veel plezier van hebben.
Ik wens je een goede jaarwisseling en een gezegend nieuwjaar met veel goeds toe.

Zaanse Zolder zei

Wat een heerlijke knul heb jij, het is ook zo herkenbaar. Die van mij zit ook zo trots te wezen op zijn racebaan. Hij heeft wél eerst zijn hele kamer opgeruimd.
Ik wens jullie een mooie jaarwisseling en een top 2012!

Franse Lelie zei

wat een mooie foto van je gezin. Kan je trots op zijn! Ik wens je alle goeds, gezondheid, sterkte en kracht voor 2012. Lieve groet

Anoniem zei

Ik hoop van harte dat je een fijn uiteinde mee hebt mogen maken en wens jou en je gezin uiteraard het allerbeste voor het komende jaar.

Lentebloemen zei

ha,ha wat leuk dat hij zo goed is in de verkoop!

Wat sfeervol zo bij de vuurkorf!

groetjes, Linda

Jedidja zei

Hoe is het met je?

wilma zei

Jonge handelaar dus.Leuk,kan hij nog veel plezier van hebben later.
Ook voor jullie allemaal het beste voor 2012.
Ook al het nodige toegewenst voor alles wat wacht.
Groet, Wilma