31 januari 2012

Van alles wat

Het is hoog tijd om hier weer eens wat van me te laten horen... het is al zo lang geleden zie ik ineens! Het gaat allemaal redelijk goed hier. Ik loop nog steeds rond en wacht op de oproep voor de operatie, waarschijnlijk zal dat over een week of twee zijn. En tot die tijd probeer ik hier thuis alles zo veel mogelijk te regelen en op orde te brengen.  'k Heb al heel wat rommelhoekjes en laatjes aangepakt, de stapel broeken-met-kapotte-knieën is verdwenen, te kleine kleren zijn uit de kasten gehaald, heerlijk die ruimte en dat overzicht... Ik dacht.. het wordt nog wel eens wat met mij, als huisvrouw ;-) De voorraadkasten hebben we geleidelijk aan bijgevuld, net als de vriezers. Gisteren heb ik een reuze pan erwtensoep gekookt, het was er echt weer voor! We hebben er gisteren van gegeten en er zitten twee porties in de vriezer. Ik ga de komende week nog een paar keer dubbel koken. Dan kan m'n man straks een snelle hap uit de vriezer pakken als dat een keer zo uitkomt, voor hem wel zo makkelijk. Verder heb ik wat versneld begeleiding voor één van de kinderen kunnen regelen, dat voelt ook wel rustig dat dat nu rond is. Het gaat nu goed met hem, maar als ik straks een tijdje niet thuis ben en alles anders loopt dan normaal kan dat ook zo maar veranderen. Het is fijn om te merken hoe mensen meedenken, zo wilde die mevrouw straks een paar keer naar school komen om met onze zoon aan de slag te gaan, zodat wij geen mensen hoefden te regelen om hem te komen brengen. Dat doet je echt goed.

Afgelopen zaterdag hebben we een hele periode van heen en weer fietsen op de meest onhandige tijd van de week afgesloten in een propvol zwembad. Onze oudste zoon mocht afzwemmen! 


Hij helemaal blij, want hij "was er helemaal klaar mee" zoals hij vaak verzuchtte. Wij ook helemaal blij! Voor hem, maar ook voor onszelf :-). We waren al bezig om een overplaatsing naar een andere groep te regelen, want ik kan straks weken niet rijden en om half zes kun je ook de buurvrouw niet vragen om bij te springen. Nu is dat niet meer nodig en staat er een diploma te pronken in de boekenkast!
 
Vorige week heb ik trouwens zelf ook wat meegemaakt... als ik er aan terugdenk zit ik zo maar weer te glimlachen. We hadden heel wat aan ons hoofd, ineens allerlei extra zorgen. Na een dag vol afspraken en telefoontjes stond er rond etenstijd ineens een vriendin A. voor de deur om een pyjama te brengen. Die had ze me al beloofd, ze maakte er een heel verhaal van en bleef kletsen. En ze vroeg: "Is K. er nog niet? We hadden vanavond toch een activiteit van de wijk (van de kerk)?" Ik zei, "Nee hoor, er is niets. Ik heb geen mailtjes gezien, niets gehoord.... Misschien heb je het verkeerd begrepen?" (en dacht stiekem... en ik wil eigenlijk ook he-le-maal niks van de wijk vanavond, ik wil gewoon rust...) En zo ging het even verder  "... En ik moet nu eten want ik moet zo naar de kapper met de jongste en -wat mopperig- F. is ook nog niet thuis, die zou een half uur geleden al thuis zijn." Nou ja.. ze hield het kletsen dapper vol :-) Eindelijk kwam m'n man binnen, ging aan tafel zitten en deed heel verbaasd dat A. er was. Vriendin bleef maar plakken, schepte het eten van de kinderen op en ging erbij zitten... Even later kwam K. en die zei vrolijk: "Nou, dan gaan we maar hè?"
"We gaan??" Ik snapte er nog steeds niet zoveel van... Wat een verrassing! We gingen samen uit eten! Ze hadden achter mijn rug om samen met m'n man een heel complot gesmeed en kwamen me min of meer ontvoeren! :-))  Toen het kwartje gevallen was en ik was bijgekomen van de schrik ging ik snel naar boven om me wat op te frissen. Kort daarna fietste ik achter de dames aan naar de stad, naar een leuk klein restaurantje. We hebben genoten van een heerlijk, gezellig avondje! Zo super en hartverwarmend!! Dan kun je er daarna echt weer helemaal tegen!

Zo.. en nu ga ik snel aan de slag. Ik heb even het rijk alleen, had gisteren en vanochtend een zieke thuis en dan ga je toch niet zoveel boven aan de slag, dat vind ik niks gezellig. Maar nu kan ik mooi de badkamer doen, kan ik dat ook weer afstrepen van mijn lijstje.

10 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Gefeliciteerd met het afzwemmen! Toen ik tien jaar lang tweewekelijks de gang naar het zwembad moest maken, was dat soort nieuws de kers op de taart!

Annemiek zei

blij om weer wat van je te horen. Gefeliciteerd met het diploma, lekker dat dat allemaal nog geregeld is. Veel sterkte met wachten

Goud en Zilver zei

O,wat een heerlijke verrassing.
Kun je weer even op teren he.

Liefs Herma

wilma zei

Gefeliciteerd met het diploma hoor!Leuke verrassing zeg,kun je even op vooruit.
Sterkte met wachten hoor!!
Groet, Wilma

Wiek zei

Fijn van je te horen, helemaal als dat zo'n positief berichtje is. Prettig dat je de dingen vooruit kunt werken die je wilt doen en zo de periode dat je zelf uitvalt wat aangenamer maakt voor de mensen om je heen. Ik wens je toe dat je deze positieve insteek kunt vasthouden.

Franca zei

Fijn van je te horen. En van harte gefeliciteerd met het behaalde zwemdiploma!

Jolanda zei

Lekker, dat diploma binnen... goed getimed van je zoon!
En wat doe je dat goed, je huis en alles zover klaarmaken voor de komende periode.
Sterkte!

Jedidja zei

Wow, wat een leuke verrassing, dat etentje! Kreeg je er niet de zenuwen van? Zo'n gezellig avondje had je gewoon nodig hè!

Je bent jezelf/huishouden echt het voorbereiden lees ik. heb je de badkamer af gekregen? Van harte gefeliciteerd met het zwemdiploma. Cool! Niet meer heen en weer rijden, niet meer omkleden, kijklessen. Fijne week verder.

Ria zei

Fijn om weer iets van je te horen! Gefeliciteerd met het zwemdiploma van je zoon! Lekker dat het nog voor de operatie afgerond is, geeft ook rust.

Wel fijn dat je in het vooruit kan werken voor je ziekenhuisopname, geeft ook rust.
Heel veel sterkte maar bovenal Gods Zegen toegewenst

Lentebloemen zei

wow! Diploma is binnen, super fijn!
wat fijn dat ze jou zo even in het zonnetje zetten, krijg je nog even lekker een boost van.

Post komt er deze week aan hoor!