19 augustus 2013

Vakantie en de eerste schooldag

Zes weken vakantie lijken van te voren altijd zo lang, maar ineens moesten de kinderen vandaag weer naar school. Waar zijn die weken gebleven? Het is voorbij gevlogen! We hadden nog best een weekje langer willen genieten van de vrijheid. Maar ja... er moet ook weer gewerkt worden en een beetje ritme kan geen kwaad...


Maar al is de vakantie voor ons dan voorbij, toch eerst een vakantieblogje... even na genieten in alle rust :-) We gingen dit jaar, na een paar jaar kamperen in Nederland, weer naar Frankrijk. Na de lange herfst en winter en een voorjaar dat maar niet op wilde schieten hadden we erg veel behoefte aan zon. Na een heel wat telefoontjes en een mailwisseling met vrienden kwamen we uit in de Dordogne, bij een leuke camping zonder al te veel poespas. De omgeving was echt prachtig en we hebben er erg genoten van het zonnige weer, de gezelligheid met elkaar, de oude dorpjes en stadjes, de kastelen, de natuur, de grotten, 't stokbrood met camembert...


Deze bloemen bloeiden in de haag achter onze tent, echt prachtig! Eens uitzoeken hoe ze heten, want zoiets willen we zelf ook wel in de tuin. Regelmatig dook ik door een gat in de haag, ik had namelijk een heleboel munt plantjes ontdekt. Lekker om thee van te maken! Grappig dat dat zo in de buurt groeide. Net als een flinke tijmplant - dit kwam wel handig uit, want een van de kinderen had een ontstoken vinger. Tijm werkt ontsmettend, dus af en toe zette ik sterke tijmthee en hing hij een tijdje in de beker om te weken. Gelukkig ging het snel over.


We zaten in een streek met veel oude dorpjes en stadjes en als je dan een rondje liep was het steeds genieten. Zoveel mooie doorkijkjes, rommelhoekjes, bloemen, luiken, steegjes... Prachtig, we raakten niet uitgekeken en gefotografeerd...


Veel dorpjes en stadjes hadden gebouwen en kerken uit 1200-1300, Sarlat heeft zelfs een heel stadscentrum uit die periode. Je waande je echt terug in de tijd, kon je zo voorstellen hoe het leven toen er uit gezien kon hebben. Bijzonder dat het zo bewaard is gebleven en dat wij er nu, eeuwen later er van kunnen genieten.


Boven op de heuvels kon je prachtig het dal inkijken. En ieder dal leek wel weer anders, qua klimaat, qua begroeiing en het soort huizen.


Het was een flinke rit, maar de moeite waard. We hopen echt nog eens terug te komen.


En nu pakken we de draad van het gewone leven weer op, al gaat het gewone leven er wel ietsje anders uitzien dan voor de vakantie. Twee kinderen zijn vandaag met school begonnen. De oudste in groep acht, dat voelt wel een beetje bijzonder voor haar, voor ons. En één van de kinderen is een uurtje wezen kijken op zijn nieuwe school en begint morgen. Het is een school met veel kleinere klassen en met meer structuur. We zijn benieuwd hoe hij het er zal hebben en of de beslissing goed zal uitwerken. Hij heeft er zelf gelukkig wel zin in, maar hij vindt het natuurlijk ook best spannend allemaal.
11 opmerkingen:

Muisje zei

Wat een prachtige foto's, altijd heerlijk om aan terug te denken.
Hier hebben we nog 2 weken te goed.

Annemarie zei

Wauw, dat ziet er schitterend uit! Nu ben ik wel heel benieuwd naar de camping...zou je de naam door willen geven? Wij waren ook in Frankrijk dit jaar, maar de directe omgeving was een beetje een tegenvaller...alvast bedankt! groetjes, Annemarie

Liesbeth zei

Super foto's!! Jullie hebben zeker en vast genoten...Nu weer in het vertrouwde ritme komen hé.

Liefs,

liesbeth

Marrie zei

Die prachtige bloem is een Hibiscus.

Jente zei

@ Marrie, bedankt voor je info. Scheelt me heel wat zoekwerk.


@ Annemarie, ik kan je de omgeving echt aanbevelen. Hier is de link van de camping http://belombrage.com/NL/3-sterren-camping-in-dordogne. Een mooie, rustige camping, ruime plekken met schaduw, schoon sanitair. Wel een zwembad, maar verder was er niets te doen, geen animatie enzo. Niet super goedkoop, maar we vonden het wel de prijs waard.
Er waren best veel campings in de omgeving, maar niet overal had je schaduw (het kan er behoorlijk heet kan worden).

Jo en joh zei

Fijn dat jullie lekker hebben genoten op een geweldige camping zo te horen. Frankrijk vind ik ook altijd prachtig vooral ook de bloemen. Nu weer over tot de orde van de dag. Fijne avond.

Doortje Dartel zei

Wat gaat dat snel die 6 weken hè!
Dat is inderdaad een mooi gebied in Frankrijk. Nu lekker nagenieten met de foto’s :)
Een nieuwe start op een nieuwe school kan vaak heel goed uitpakken en ik hoop voor jullie ook.

marmarel zei

Wat een mooie vakantiefoto's! Ja en dan is het weer voorbij, hier is de basisschool ook vandaag weer begonnen. Hopenlijk krijgt jullie zoon het fijn op school!

Lentebloemen zei

Wat een mooie foto's van jullie vakantie!Ik krijg alweer heimwee naar al die mooie plekjes...
Maar toch is ritme ook wel weer fijn he!
Ik hoop dat de kids het weer fijn hebben op school en jij ook weer geniet van het ritme..al ging de vakantie snel hé
hier vloog het ook!
Een nieuwe school zal vast helemaal best spannend zijn.Ik hoop dat hij snel zijn plekje kan vinden.

groetjes!

Franca zei

Mooie vakantiefoto's.
Dat ziet er uit als een erg fijne vakantie. Grappig dat je de kruiden die je nodig had, zo dicht bij "huis" kon vinden.
De stap naar een andere school is gezet. ik hoop van harte dat het daar fijn mag zijn voor je zoontje.
groetjes, Franca.

Jente zei

Bedankt voor jullie lieve wensen, voor onze zoon. Dat meeleven doet me goed!