25 juni 2011

Van alles wat

En toen was het alweer zaterdag! De week is omgevlogen. Een week met allerlei huis, tuin en keuken momenten en bijzondere gebeurtenissen.

Een indrukwekkend moment was de bruiloft van mijn nichtje. Het was feest, maar omdat mijn oom ernstig ziek is was het soms ook best moeilijk. De dingen kunnen dan zo door elkaar heen lopen: geluk, blijdschap, gezelligheid, tranen, stilte, pijn en natuurlijk dankbaarheid dat hij er nog bij kon zijn. Toch overheerste het feestgevoel, ze hadden echt hun best gedaan om er een mooie dag van te maken voor het bruidspaar. Dit kon ook dankzij een paar super vrijwilligers die ik hier graag wat aandacht geef, de mensen van stichting a.mbulance wens! Ze hebben m'n oom en tante met de ambulance naar alle locaties gereden, gaven zorg als dat nodig was, letten op hem, maar ook op het bruidspaar. Ontzettend mooi en indrukwekkend. Petje af voor deze mensen!


Er waren ook veel gewone dingen deze week. Waar ik erg van geniet zijn de geraniums die ik in de garage heb laten overwinteren. Ze doen het prachtig! Er zitten veel mooie bloemen en knoppen in, in alle drie de planten. Het experiment is dus goed geslaagd. Zoals je op de foto kunt zien was het erg regenachtig vandaag bij ons. Jammer genoeg ook in Limburg, waar m'n man samen met twee kameraden Limburgs Mooiste heeft gereden. Gistermiddag is hij vertrokken richting het zuiden. Ze hebben een nachtje op een camping gestaan en vanochtend moesten ze flink aan de slag: 135 kilometer met Overijsselse benen door de heuvels van Limburg wielrennen. Maar is het is gelukt! Best stoer in de regen!

Onze middelste werd tussen de middag opgehaald en ging met een vriendje mee naar de camping. Hij zou pas na het avondeten terug komen, dus we waren nog maar met zijn drietjes over. We hebben een heerlijk rustig dagje gehad, zijn even naar het Ecodrome geweest (we hebben een abonnement en gaan wel vaker voor een uurtje die kant op). Nu het 'gestructureerde' kind kind er niet was en een dromer en een vrijbuiter waren overgebleven besloot ik om eens helemaal 'fout' bij de tv te gaan eten. Ik kan me niet herinneren wanneer we dat gedaan hebben en het leek me echt eens heerlijk... Terwijl we ons zaten te vergapen aan een prachtige film uit de dvd box Life werd er zonder gemopper en gezeur gegeten, ook wel eens fijn ;-)

Tot slot nog een foto die dochter heeft gemaakt. Ze is bezig met een werkstukje over zelfvoorzienend leven en leest een boek van John Seymour. Af en toe probeert ze iets uit, zoals hieronder het opwarmen van water met behulp van zonne-energie. In een mand met reflecterend materiaal legde ze flesjes water. Het proefje was geslaagd, 's avonds hadden ze lekker warm water om de voeten mee schoon te wassen. Voor herhaling vatbaar.


Echt leuk om te zien hoe enthousiast ze is over dit onderwerp, ze bedenkt allerlei dingetjes om iets te recyclen, zelf te maken of te kweken. Zo heeft ze in mijn moestuin een paar rijtjes koren gezaaid (van een korenaar uit Zeeland die ze vorig jaar in de vakantie had meegenomen), zodat haar hamstertje komende winter genoeg graankorrels kan snoepen :-)

Nou... ik ga boven de boel tot orde manen (de oudste twee logeren bij elkaar), nog snel een hartige taart bakken en dan lekker op de bank met een boek. 'n Fijn weekend verder!

12 opmerkingen:

Goud en Zilver zei

Wat bijzonder voor je nicht en oom en tante.
Fijn dat er nog zulke mensen zijn.
En wat een leuk project waar je dochter mee bezig is.
Ik denk dat ze maandag en dinsdag genoeg water kan warmen voor een heel bad.(haha)

GRoeten Herma

Aritha zei

Leuk, die flesjes in de mand.

Wat fijn dat je oom dankzij die vrijwilligers er toch bij kon zijn. Ja, dan lopen de dingen, gevoelens door elkaar heen hè?

Elizabeth zei

Heerlijk om te lezen. moeilijk zo'n trouwerij. Ik kan me zo voorstellen hoeveel emoties dat moet geven. Net één dochter getrouwd en de volgende trouwt in augustus. Dat weet je al dat emoties zowiezo een rol spelen.
Ik wens ze de troost van de Here toe.

Verder leuk om je verslag van allerdaagse dingen te lezen. Zo herkenbaar. Wij zijn nu zelf uit het gezin gegroeid. Nog een kind thuis die ook vaak weg is. Die drukke periode heb ik gehad. Maar het was zo kostbaar. Daarom is het alleen al leuk dat je erover schrijft.

Franse Lelie zei

Je hebt genoten van de grote en kleine dingen van het leven. Bijzondere bruiloft maar wel heel fijn dat hij er toch bij kon zijn. En die flesjes, echt een dochter van haar moeder! Geniet van een mooie zondag en lieve groet

ella zei

Wat heerlijk voor je nicht dat haar vader er toch bij kon zijn. Leuk die projectjes van je dochter. De appel valt niet ver van de boom.

Monique zei

Wat leuk om te lezen dat je dochter ook al van die 'vreemde' trekjes aan het ontwikkelen is. Dat ziet uit naar een zonnige toekomst! ;o)

Ik heb trouwens mijn hele mailbox doorgeneuzeld, maar ben niets tegen gekomen. Zou je het nog eens door kunnen sturen?

Ik wens jullie graag een mooie week toe!

Vlijtig Liesje zei

Een hartige taart lekker!

Mooi om te lezen over zulke bijzondere mensen.

Jolanda zei

Vreugde en verdriet kunnen idd zo dicht bij elkaar liggen.
En je kinderen krijgen het met de paplepel ingegoten...
Over je vraag: ik schreef in maart 2 blogjes over het zelf knippen, vind je misschien nog leuk om te lezen.

Lentebloemen zei

Wat een mooi dat er vrijwilligers zijn die dit mooie werk doen!
verdriet en blijdschap liggen op zo'n dag dan extra dicht bij elkaar hé.

Wat leuk dat je dochter zo lekker fanatiek is!
Je man trouwens ook zeg!

Tot morgen :-)

Spaarmoeder! zei

Ha, we hebben dezelfde mooi geraniums!

Johanna zei

Wat fijn voor je oom en tante, heel bijzonder.
En bij de t.v eten deden wij ook heel af en toe, een keertje uit de band springen mag he. Wat een idee dat water, ga het ook eens proberen.
Op de 1 of andere manier was ik je toch kwijt in mijn leeslijst blogger doet soms ook zo vreemd, maar nu ben ik weer helemaal bijgelezen en hoopt dat je nog lang blijft. Ik ga je er weer bijzetten.

NatuurlijkZuinig zei

Wat leuk dat jouw dochter er zo mee bezig is!
Moet wel een heel goed gevoel geven!
Gr,
Julia