3 juli 2011

Weekendje weg

Na een weekje met wat onverwachte gebeurtenissen (de minder leuke variant) ging ik er even alleen tussenuit. Vorig weekend ging mijn man met zijn kameraden fietsen, nu was het 'mijn' moment. Vrijdagavond ging ik naar mijn vriendin in Den Haag. Wat wiebelig van alle emoties en gedachten stapte ik de auto in, maar onderweg, in de stilte van het alleen, zijn vond ik mezelf wat terug. En tegen de tijd dat ik aanbelde bij vriendin was het weer aardig in balans van binnen.

Het was gezellig & goed om elkaar na lange tijd weer te zien en te spreken, dat deden we dus ook erg lang ;-). Vriendin had op zaterdag een rondvaart geregeld bij de Ooievaart. We maakten een tochtje rond de oude stadskern van Den Haag. Erg boeiend en leuk, want wat weet ik -als provinciaaltje- nou van Den Haag?


 

Het was ook het enige moment dat weekend dat we niet honderd uit aan het praten waren, dat kon de gids namelijk ook erg goed :-) Anderhalf uur lang, over van alles en nog wat. Naast allerlei historische gebouwen (die ik niet op de foto heb gezet omdat de batterij van mijn camera erg snel leeg was... mutserig als ik kan zijn was ik vergeten mijn mobiel en fotocamera op te laden voor vertrek) waren er vaak prachtige doorkijkjes.


Na het boottochtje gingen we even de stad in om wat te drinken en te eten, liepen nog wat rond en gingen op huis aan. Aan het eind van de middag ging ik weer weg, maakte onderweg een korte stop om mijn kleine neefje te knuffelen :-) en even bij te praten met mijn zusje en zwager en reed toen snel door naar huis. Rond koffietijd was ik weer thuis, waar een heel ontvangstcomité klaar stond. Ik mocht nooit meer zooo lang weg gaan van de jongsten en de oudste vond dat dit nog wel kon, maar langer.. nee..

Eigenlijk was ik maar een dagje weg, maar het voelde als een heel weekend. Echt fijn om er even helemaal tussenuit te zijn en de boel de boel te laten. Moeten we deze zomer eigenlijk ook maar eens met zijn tweetjes doen, dat schiet er altijd zo snel bij in. Eens kijken of er wat te regelen valt...

8 opmerkingen:

Jolanda zei

Heerlijk is dat; even je hoofd weer bij andere dingen, even jezelf leegpraten en bijpraten.
En ja, je kinderen missen je dan even, maar jij kunt er daarna weer dubbel en dwars voor ze zijn!

Vlijtig Liesje zei

Soms moet je je zelf even hervinden. Fijn dat het lukte!

Johanna zei

Zo goed om af en toe even uit de "sleur" (nou ja dat zal het vast niet zijn)te breken. Dan laad je de batterij weer op en kan je terug zien op een fijn samen zijn. je vrienden moet je wel onderhouden he.

G.eralien zei

Zus!!

wij zitten straks in het huis aan de H.olkerstraat, daar kunnen we best logees bij hebben hoor!

Lentebloemen zei

Heerlijk voor je dat je er even uit bent geweest!
Klinkt als een geslaagd weekend!

groetjes, Linda

Anoniem zei

Even wat tijd voor jezelf zo nu en dan kan inderdaad erg deugd doen!

Monique zei

Heel herkenbaar. Ook ik ga graag een dag met mijn vriendin op stap. Het jammere is alleen dat zo'n dag áltijd te kort is. Aan het eind van de dag zeggen we tegen elkaar dat we nog láng niet uitgepraat zijn ;o)

Fijn om te lezen dat je weer even een pas op de plaats kon maken. En hey! Zo'n muts kan ik ook zijn hoor! ;o)

MvB zei

Per toeval kwam ik weer op je blog en tot mijn grote verbazing zag ik dat je weer af en toe blogt. Wat leuk zeg!! Geweldig! Ik kom weer terug ;-)!