1 oktober 2011

Nog meer hergebruik

Ineens is het alweer bijna twee weken verder... Nog bedankt voor de leuke reacties op de onderzetters. We gebruiken ze nog steeds met plezier. Leuk is dat, om dingen een nieuwe bestemming te geven, restjes die iets leuks worden, 'afval' dat een nieuwe functie krijgt. Zo dacht ik ineens aan de ruimte waar onze wasmachine staat, 't washok. We hebben dit grotendeels ingericht met restanten. Een oude stofzuigerstang werd een kledingrek


een oude aanrechtplaat die mijn schoonouders overhadden na de verbouwing van de keuken werd een werkplank en een gekrompen tafelkleed werd een gordijn voor een stellingkast


En dan ziet het er ineens een stuk gezelliger en georganiseerder uit, in plaats van dat je tegen dozen in een rommelige stellingkast aankijkt. Het washok, het trappenhuis en de hal moeten hoognodig geschilderd worden, dat staat voor dit najaar op de planning. Eerst zijn we nu bezig met de buitenboel. Met deze prachtige nazomerdagen zijn veel mensen alsnog aan het schilderen geslagen, het is gewoon gezellig om buiten te werken ;-)

Alle schilderspullen handig gesorteerd in dit oude vaatwassermandje. Straks wil ik ook nog een kozijn onder handen nemen, als de kinderen zich tenminste vermaken. Ik ben alleen thuis, F. is vanochtend richting D. vertrokken om tijdens de open huizen dag ons oude huis te laten zien. Om de boel wat op te fleuren heeft hij wat buitenpotten met mooie bloeiers en leuke plantjes van binnen meegenomen. En ook het mooie boeketje bloemen, dat ik afgelopen week heel lief van een vriendin kreeg, ging mee. Hopelijk komen er wat mensen langs, anders is het voor hem niet echt leuk om daar zo te zitten... Het valt ontzettend tegen hoelang het allemaal al duurt om dat huis te verkopen. We zijn blij met onze nieuwe woonplek en hebben er ook geen spijt van, maar het blijft toch steeds in je achterhoofd hangen dat het nog verkocht moet worden. Gelukkig hebben we huurders waardoor alles 'rond te breien' is, want anders waren we al lang failliet geweest...

Ik ga nu snel stoppen... Er komen ineens allerlei geluiden uit de keuken... De jongste is al bijna begonnen met muffins bakken, hij heeft alles op het aanrecht gezet en trekt de zakjes al open :-) Maar even een handje helpen, anders komt dat niet goed.


Het bakklusje kan weer afgestreept worden  van de lijst, alles staat in de oven, ´t Is gelukt met hulp van z´n zus en het buurmeisje. Een deel choco muffins uit pak (dat was flink in de aanbieding, leuk om eens te proberen) en een deel de schoolmuffins van Teunie, met zelfgemaakte jam. Op naar de volgende klusjes op de lijst.. Vanavond hopen we gezellig samen rond de bbq te zitten en te buiten eten. En dan verder genieten van ´n rustig weekend en van het heerlijke nazomer weer!

9 opmerkingen:

Jolanda zei

Alweer zo'n gezellig blogje. Het leest altijd zo ontspannen bij jou. En je geeft nog goede en leuke ideetjes ook!

Katja (@Yane) zei

Dat ik deze leuke blog nu pas ontdek!
Ik zag al veel leuke ideetjes hier. Ik ga je blog volgen...

Trudy zei

Heerlijk blogje. Lekkere muffins en goede ideetjes! Succes met de verkoop van het huis!

Johanna zei

Heel handig gemaakt allemaal. Hoop dat jullie woning nog eens wordt verkocht want het lijkt me een blok aan je been. Lekker die muffins. Goed weekend.

Franca zei

Succes met de verkoop van je huis.Wat zou het fijn zijn als je het snel kunt verkopen!
De muffins zien er heerlijk uit.

Anly zei

Wat een vergelijkbare situatie! Ook ons oude huis is helaas nog niet verkocht, maar gelukkig hebben we nu sinds 1 oktober huurders, voor een jaar, dus ook wij zijn even uit de zorgen. Het is schrikbarend zo lang het duurt voor je een huis verkoopt op het moment. Maar ook wij hebben geen moment spijt van onze stap, het huis waar we nu wonen is kleiner, maar de tuin 5 x groter (misschien wel bijna 6 x zo groot) en dat was voor ons een belangrijke reden om het toch te doen!
Ik hoop voor jullie dat de openhuizendag wat opgeleverd heeft, succes met de verkoop!
Groetjes
Anly

Monique zei

Met al die tips van jou hoeven we straks niet eens meer naar de winkel. Goed voor de economie ben je niet hé? Haha! Nee, gekheid, je hebt steeds weer prachtige tips en eye-openers!

Elizabeth zei

Wat een leuke ideeen weer zeg!

Johanna zei

Jou bericht over de appels uit de boom kan ik niet openen.