7 oktober 2011

Over een nieuwe hobby en een ribje minder

Na het enthousiaste verhaal op 't blog van Good Old Household kon ik het niet laten... Toen ik een winterjas op de kop had getikt voor m'n dochter bij een tweedehands winkeltje in de stad besloot ik er zelf een sjaal bij te breien. Ik voelde mezelf wel een beetje bij de kassa staan, met m'n bolletjes garen en breinaalden. Ik ga dus breien... eens kijken of ik genoeg geduld kan opbrengen :-) Mijn crea projecten zijn vaak van die klussen die binnen een uurtje of twee gepiept zijn (en liever nog binnen een uur).De jas bleek net te klein en is inmiddels doorverkocht aan 't buurmeisje. De bolletjes wol gaan niet op de pennen voor een sjaal maar voor een plaid, voor op de bank. Dat lijkt me wel gezellig. En mocht dat teveel van mijn geduld vergen, dan kan ik altijd nog kussenhoesjes maken van de afzonderlijke lappen, had ik bedacht.

Ik had bij het tweedehands winkeltje nog meer gekocht. Voor zo'n achttien euro kocht ik een bijna nieuwe broek voor de jongste, regenlaarzen en snowboots voor de middelste en een mooie blouse voor de oudste. Ik was erg blij dat ik er geslaagd was, want ik voel de rib die ik vorige week kwijt was bij de schoenenzaak nog steeds nazeuren... :-( Ik had al twee zaterdagochtenden met dochter door de stad gelopen. Gewapend met goede moed, een boel dropjes en allerlei tegoedbonnen. Maar we konden niets vinden wat ze leuk vond, er nog was in haar maat en wat dan ook nog goed zat. Het bedrag dat ik bereid was uit te geven werd steeds een tientje hoger. We moesten wat vinden, want haar zomerschoenen vielen uit elkaar, er zat een gat in de zool en als het weer zou omslaan had ze niets anders om aan te trekken. Tot slot was ik het zo zat dat ik besloot naar de laatste schoenenwinkel te gaan die ik kon bedenken en daar gewoon te kopen wat leuk was en paste. Ik zag het niet zitten om nog een keer allerlei winkels langs te gaan, we hebben al genoeg andere dingen aan ons hoofd. Het voelde helemaal niet consuminderachtig, ik vond ze zo duur dat ik -bij wijze van spreken- bijna niet durfde te kijken toen in pinde. Maar goed... ze heeft nu mooie, goede laarzen, die fijn zitten, die mooi staan. En verder ben ik blij dat de jongens hun schoenen nog passen :-) en ga ik maar regelmatig naar dat leuke winkeltje, waar ik vandaag zo goed geslaagd was.

Ik ben wel een beetje benieuwd naar hoe anderen dit doen. Koop jij wel eens iets duurders dan je wilde, gewoon omdat je het winkelen uiteindelijk zat bent (en je je eigen tijd ook geld 'waard' vindt)? Of hou je vast aan de prijs die je in je hoofd hebt en zoek je verder?

20 opmerkingen:

Mij zei

Ik heb dezelfde ervaringen met schoenen kopen. Mijn dochter is drie jaar en vond geen enkele schoen of laars goed zitten (zei ze). Na meerdere pogingen zelf maar de knoop doorgehakt en voor laarzen gekozen. En tja, (goede) schoenen kosten je idd een rib uit je lijf...

Succes met breien! Ik houd het verlopig even bij het haken en mijn naaimachine

Daantje zei

Ik vind breien juist altijd erg ontspannend!! :)

Maar ik ken dat wel, meer uitgeven omdat je het zat bent. De andere kant ken ik ook; gewoon op de prijs blijven en dan iets kopen wat het eigenlijk net niet helemaal is, zodat je er maar vanaf bent...

Het is toch wat met dat winkelen he? ;)

Anoniem zei

Poeh.. nou vraag je me wat.. Nee, ik geloof dat ik dan toch nog dat ene daagje afwacht en een dorp verder ga snuffelen. Maar misschien heb ik jouw situatie nog niet eerder meegemaakt hé?

Leuk trouwens dat je me genoemd hebt en wat heerlijk dat ik je een beetje aan heb mogen steken. Zet hem op! Ben erg benieuwd ;o)

grada zei

Ik koop altijd net iets nieuws voor het andere aan vervanging toe is
Zo heb ik meer tijd om te kijken wat er zoal is en wat mooi gevonden word
Net wat jij zegt je had geen keus en moest nu wel doorzetten omdat de andere versleten waren
Misschien een goede tip om op tijd rond te kijken
Wat breien betreft ik doe het bijna niet meer maar heb vroeger voor onze dochters div jurkjes gebreid
Heerlijk werkje en zo schattig
Nu wil ik nog een col voor ons zoontje breien in de kleuren die bij zn jas passen
Die zijn zo makkelijk hebben ze niks te knopen en ze sluiten zo lekker om de hals
Veel plezier met het breien ik ben erg benieuwd wat het nu gaat worden

ella zei

Breien is een heerlijke ontspannende bezigheid vind ik. En als ik het even zat ben leg ik het aan de kant. Soms zelfs meerdere weken. Dan komt het haakwerk weer erbij. Ik heb altijd van beide een werkje liggen.

HOEPZIKA ! zei

Ik let wel op de bedragen, maar laat me de laatste jaren, nu de kinderen groter worden en een eigen mening hebben, steeds vaker verleiden om het bedrag te verhogen. Ik heb inmiddels vaker voor dit dilemma gestaan, maar ja, je wil ze toch leuke, goede schoenen zien dragen, nietwaar?

Anderson cottage zei

ik winkel niet graag, en al helemaal niet voor kleding, dus kan ik ook niet echt wat te duurs kopen, daarbij, ik loop met m'n ;nieuwe; kleren net zo goed bij de kippen als met oude kleding aan, ik vergeet dan dat ik ; netjes ; ben aangekleed, nee, voor mij graag kringloop of zelf maken, geniet ervan , liefs marion

Jolanda zei

Leuk, dat je gaat breien. Ik zie overal van die leuke wol, waar halen jullie die toch?
Bij ons in Z. heben ze een winkeltje met tweedehands kleding, maar die is zo duur, dat je achterover slaat van de prijzen. Voor een shirt vragen ze rustig 15 tot 20 euro!! Ik kom daar dus niet meer, begrijp je.
Laarzen, oh... pas nog met middelste dochter heel Den Bosch afgelopen, madam heeft duidelijk in haar hoofd wat ze wil... niet eenvoudig, bovendien maat 42. Dussss, toen maar via internet besteld, 80 euro -slik- maar wel heel goede, doorgestikte laarzen. Het laatste wat ze van mij kreeg voor ze alles van haar kleedgeld moet gaan doen... hopelijk doet ze er een tijd mee. 't Is goede kwaliteit en haar voeten groeien natuurlijk niet meer (gelukkig!).
Lange reactie, was blogje op zich...
Fijn weekend, Jessica!

jente zei

Leuk om jullie reacties te lezen!
Ik heb lekker zitten breien gisteren, erg ontspannend.. dus ik hou dit wel even vol en word er denk ik erg geduldig van :-) Dat moet ook wel, want ik heb bedacht dat ik er nog wat effen kleuren bij haal en er een soort "patchwork" deken van ga maken. Een mooi herfstproject.

@ Jolanda, ik kocht deze wol bij de Z.eeman en is in verschillende kleurencombinaties te krijgen.

Jedidja zei

leuk dat je ook gaat breien. Ik koop wel een iets wat te duur is. Meestal breng ik het dezelfde week terug.

Lies86 zei

Oh wol van de zeeman! Ik breide er een muts en een sjaal van voor mezelf.
Helaas is de sjaal mislukt omdat hij krom trekt, en ik nu dus een koker rond mijn nek heb hahahaha

Mirjam zei

Ik houd me altijd wel aan een budget. En dat is met meisjes niet zo makkelijk. ze heeft nu enkellaarsjes van de scapino voor 35 euro. Ze krijgt in november nog een paar erbij. Wel goede laarzen trouwens van dr Visser

Onder de knotwilg zei

Ik kocht 4 weken (!) geleden laarsjes voor dochterlief. Wat aan de ruime kant en gepast met een dikke maillot zodat ze er wel een poosje mee zou kunnen doen. Merk ik deze week dat ze er al weer uitgegroeid is. In een maand! Balen dus... Heeft ze bijna niet gedragen ook omdat het van dat mooie weer was. Tja, maandag toch maar weer om nieuwe gaan :-(

Fijn weekend! Tineke

Zaanse Zolder zei

Ik las de titel van je blog en dacht oeps die heeft een ongeluk gehad en nu is ze een rib kwijt !
Maar een spreekwoordelijke rib dus haha. Nou het is wel herkenbaar, schoenen kopen is zo lastig. Mijn kids hebben allebei onhandige voeten zegmaar, dochter erg smal en zoon hoge wreef. Ik kan me goed voorstellen dat je die dure laarzen hebt gekocht, als het mooi is en ze zitten goed dan ben je blij dat je wat hebt. Toch zit het in mijn aard om verder te zoeken naar iets dat beter betaalbaar is, wetende dat ze binnen een paar maanden weer uit die laarzen zijn gegroeid.
Ik was nog geen volger van je blog... nu dus wel !

petra zei

Wat een leuk blog heb je! Ik heb je gelinkt op de mijne! groeten Petra

Anoniem zei

we gaan altijd naar dezelfde schoenenwinkel in het dorp naast dat van het onze. Altijd duur, maar altijd goede kwaliteit en goede service.
groetjes Liesbeth

Anoniem zei

Tja als ik het shoppen zat ben ga ik gewoon naar huis dan ga ik een dag later wel weer...

Verder teveel geld uit geven ja dat gebeurt me nog wel eens met name als ik bijv in de wolwinkel allemaal nieuwe wolletjes zie die zo leuk zijn voor sjaaltjes... gelukkig heb ik enthousiaste mensen die me de sjaaltjes afhandig maken anders had ik er al heel veel...

Misschien moet ik toch eens een paar leuke bollen wol kopen en een plaid maken met een mooie grove steek...

Groetjes
Goits

Goud en Zilver zei

Ik heb vrijdag laarsen gekocht voor dochterlief, en ben er helemaal blij mee.
Voor 50 euro, laarsen met voetbed.
I.p.v. 100 euro zonder voetbed.
Maar het was wel zoeken, en inderdaad wordt je dat snel zat.
Ben benieuwd wat je breisel uiteindelijk wordt.

Groeten Herma

Johanna zei

Breien is inderdaad een stukje ontspanning, leuk dat je het ook zo voelt. Je andere bericht komt weer niet door bij mij.

Mirjam zei

Leuk om te lezen hoe anderen daar ook mee zitten. Wat schoenen betreft: onze 2 jongsten hebben voorlopig nog geen schoenen nodig, maar de oudste 3 wel. Nu koop ik voor de jongens als ze nieuwe schoenen moeten altijd een model en kleur die ze het hele jaar door kunnen dragen. En in hun maat etc is er meestal toch wel wat. Voor dochter (9) zijn we dit jaar vroeg op pad gegaan en hebben mooie laarzen gevonden.
Alleen aan schoenen geef ik veel geld uit. M'n dochter liep een aantal jaar geleden op een gegeven moment scheef op haar scapino laarzen en sindsdien koop ik goeie laarzen, bij een goeie winkel De schoenen van onze kinderen moeten ook altijd aangepast worden, dus wel beter zo. Maar dat is dan ook echt het enigste in huis waar we wel veel geld aan uit (willen) geven: schoenen. Want dat vind ik zelf erg belangrijk voor hun voeten, rug etc.

Groetjes, Mirjam