24 februari 2010

Blogstilte

Onze computer loopt wat in de soep, zelfs na een flinke opschoon actie doet hij het niet goed. Waarschijnlijk een grimmig virusje onder de leden. We zijn met allerlei dingen handig, maar niet met computers... Daarom gaat hij een paar dagen weg voor onderhoud.

In die periode ga ik ook nadenken hoe ik verder ga met m'n blog, òf ik verder ga. Ik heb er veel plezier in, geniet van jullie reacties en meeleven. 'k Lees ook bij anderen met plezier. Maar het voelt steeds vaker als 'moeten': even een berichtje 'moeten' plaatsen, de blogs van anderen in de gaten 'moeten' houden, een reactie 'moeten' geven. Natuurlijk weet ik dat het geen moeten is en de ontspanning die het geeft is er ook nog wel, maar ik wil er even wat afstand van nemen en kijken hoe ik verder ga.

Daarom... even blogstilte...

Groetjes en tot over een poosje! Jente

18 opmerkingen:

Purperpolletje zei

O Jente, ik ga je missen! Ik hoop dat het maar voor even is. Maar inderdaad, bloggen moet geen 'moeten' worden.
Ik had overigens hetzelfde probleem met Blogger, maar dat kun je oplossingen door in de instellingen voor 'oude editor' te kiezen.

plukdedagsandra zei

Dag Jente,

Ik post veel, maar toch stel ik me ook vaak de vraag.
Ik hoop dat je probleem snel is opgelost.

Tot later, Sandra.

Karien zei

Ik kan je helemaal begrijpen... Ik zou eigenlijk heel graag gewoon elke dag een stukje willen schrijven en het verder zo laten. Aan de andere kant krijg ik steeds meer goede contacten, en die wil ik ook onderhouden, ben echt geïnteresseerd in wat er bij hen gebeurt. Maar het kost inderdaad wel wat tijd. Ik had zelf gedacht om het bloggen te beperken tot twee keer per dag in plaats van elke keer toch even te checken en vervolgens te blijven hangen. Wat je ook doet, succes in elk geval!!

janneke zei

ha jente
nee toch???
ik lees je berichten altijd met veel plezier; ook als er weleens wat langer tussenzit; is bij mijzelf ook zo hoor...
ik zal je dus missen; maar je moet lekker je eigen belissing nemen!
groet, janneke

Mama Monique zei

Hier ook wat pc-trouble :o(

ik zou het persoonlijk erg jammer vinden je te moeten missen. Je hebt altijd heerlijke (herkenbare) verhalen en van die heerlijke knutseltips, budgettrucs en noem maar op.

Ik hoop dat je stiekem toch zo af en toe nog eens een berichtje plaatst, maar begrijp je gedachten goed.

Geniet in ieder geval dan nu maar even goed van je stilte, zien we daarna mogelijk weer terug ;o)

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

het zijn geen pc troubles hoor het ligt aan blogger zelf, dankzij Sabine De Waele weet ik dat je het kan oplossen door de editor aan te passen naar de oude versie, hoe je dat doet? aanpassen, instellingen,basis, onderaan globale instellingen en als het daar aangevinkt stond bij bijgewerkte editor moet je dat nu even veranderen naar oude editor en klaar is kees!

Je hoeft je toch niet verplicht te voelen altijd maar berichtjes te plaatsen, schrijf iets als je er zin in hebt, heb je geen zin dan doe je dat toch gewoon niet?

MiekK's zei

Nee, het moet geen 'moeten' worden, maar het zou wel heel jammer zijn! Ik zou je wel missen hoor.. Tot snel hoop ik!
Groetjes, Marieke

mama'ritha zei

Misschien kan je een bepaalde dag instellen waarop je iets wil schrijven? Of je houdt je aan een tijdslimiet van een half uur per dag.

Jente zei

@ Purperpolletje en Ilse: Bedankt voor jullie tip, heb het gelijk even aangepast zodat het een normaal berichtje is geworden...

Miranda Versteeg zei

Beste Jente,

Echt jammer dat je er wellicht voor even maar tussenuit gaat. Blijf je onze blogs wel volgen? Wellicht brengt dat je weer inspiratie en zie je het over een tijdje weer zitten!
Succes met je overdenkingen en we zien wel welke kant het balletje op gaat rollen!
Groeten Miranda
http://laulijn.blogspot.com

Anoniem zei

Hoi Jente, ik begrijp je helemaal hoor, maar er is ook zoiets als BWO Blogging Without Obligations, bloggen zonder verplichting. Ik zou het jammer vinden als je zou stoppen. Je bent niet verplicht om elke dag te schrijven. Dan schrijf je toch gewoon als je er tijd en zin in hebt ???? Misschien is dat elke dag, maar misschien is het een keer per week of minder. Het zou jammer zijn om jou in blogland niet meer tegen te komen !!!
Een hele fijne dag.

Vlijtig Liesje zei

Herkenbaar! Het is nog een hele klus, een blog bijhouden en andere blogs bezoeken. Ben benieuwd wat je conclusie zal zijn.

Ons gezin en de Stichting zei

Hoi jente,

Wat vervelend van je computer, je blogjes zijn juist zo heerlijk om te lezen , maar je moet er wel plezier in blijven houden hoor. Succes en goed weekend.

Henriëtte

Ons gezin en de Stichting zei

Hoi jente,

Wat vervelend van je computer, je blogjes zijn juist zo heerlijk om te lezen , maar je moet er wel plezier in blijven houden hoor. Succes en goed weekend.

Henriëtte

hartelijk zei

Hoi Jente,
het is goed om van tijd tot tijd wat afstand te nemen en na te denken maar als je het bloggen op zich leuk vind kun je ook een tijdje geen reacties plaatsen en gewoon bloggen voor jezelf, je bent niemand iets verplicht hoor, ik heb in elk geval nix ondertekend wat dat betreft;)
Sociale regeltjes, mooi maar je hóeft niet...
lieve groetjes Adriana

Marijke zei

Ik lees je blogjes graag en ook die van anderen! Mijn eerste reactie toen ik blogs ontdekte was: Wat léuk, ik begin er ook één.
Maar ik merkte zelf ook al hoe intensief het kan zijn om alles te lezen en te reageren (je ontdekt steeds meer leuke blogs...). Dus ik heb dat voor mijzelf al veranderd, anders gaat er veel te veel tijd in zitten.
Toen realiseerde ik mij ook: Weet wel wat je doet als je een blog begint, dus ik weet het nog even niet...
Als ik eraan begin, is het ook de bedoeling een winkeltje aan het blog te koppelen, zoals jij dat ook doet, weer gekoppeld aan een doel. Eerst nog even tijd verzamelen...
Geniet even van je blogstilte, en stiekum hoop ik toch wel dat je door gaat, maar dan misschien minder intensief?

Akelein zei

Hoi Jente, ik hoop echt dat je snel terugkomt.
Je bent inspirerend, mede door jou ben ik nu zelf een blog begonnen. Ik ben benieuwd hoe dat zal lopen, maar ik ben nu ook al veel tijd kwijt met het lezen van al die leuke blogs...
O, en voel je niet verplicht om mijn blog nu ook nog te gaan lezen, hoor ;)
Groetjes, Aafke

Christel zei

Jaja, bloggen en de zogenaamde blogverplichtingen... Herkenbaar hoor, de twijfel. Ik volg volgens mij ondertussen iets van 100 blogs, oei, zo zwart op wit lijkt het nog erger. Ik reageer wanneer het zo uit komt. Al weet ik dat dat (in ieder geval voor mij) de leukste dingen zijn (reacties ontvangen). Neem maar even pauze... Tot later (ik vermoed dat je het toch niet kunt laten namelijk).