5 augustus 2010

Hard werken en ontspannen slenteren

Na een telefoontje (en wat geregel) konden we de kinderen dinsdag wegbrengen naar opa en oma. Hadden wij de gelegenheid om thuis eens flink de handen uit de mouwen steken...


Een klus die we al maanden geleden hadden moeten aanpakken, maar steeds hadden uitgesteld omdat het zoveel werk is... Nu eindelijk een schuurmachine gehuurd en dan maar rondjes lopen met zo'n (on)ding, veel stof opvegen en alles impregneren. 's Avonds konden we de huiskamer en gang niet meer in en zaten we knus onder ons afdakje (met al het lekkers dat ik van te voren had klaargezet).

Omdat we er een dag niet op mochten lopen zijn we een dagje weggeweest, naar Haarlem. Erg gezellig om eens samen op stap te gaan, dat komt er zo weinig van. We kwamen aan in de regen, maar toen het zonnetje weer was doorgebroken hebben we erg genoten van deze gezellige, sfeervolle stad. Overal prachtig groene straatjes met geveltuintjes...
We gingen met de trein, want m'n man had een gratis dagkaart gekregen van de NS (en ik kon met korting meereizen op zijn jaarkaart). Dus naast mooi, gezellig en ontspannend was het ook een voordelig dagje uit :-)

Thuisgekomen snel wat gegeten en de vloer voor de tweede keer geïmpregneerd (en de looppaden zelfs een derde keer vandaag). Alle stoelen en tafels zijn voorzien van nieuwe 'viltjes' (van oude vloerbedekking) zodat de vloer voorlopig ook mooi blijft. Al met al een flinke klus, maar nu staat alles weer schoon op zijn plekje en het ziet er weer prachtig uit! Hopelijk kan de vloer er nu weer een tijd tegen.

Terwijl de vloer beneden onderhanden werd genomen was ik boven op de kamer van de jongens druk in de weer (als verrassing voor de jongens). Na de kamerwissel een paar maanden geleden hadden ze nog steeds een paarse muur en een muur bloemetjes behang :-) De paarse muur is nu stoer grijs (het bloemetjes behang moet wachten op een volgende klusronde). Toen ik klaar was hebben we snel alles op zijn plek gezet en zijn we weggereden om de kinderen op te halen. We hebben er lekker een hapje meegegeten en toen we thuiskwamen waren de jongens helemaal blij met hun 'nieuwe' kamer!

Dit waren de laatste grote klussen deze vakantie. Sinds we thuis zijn is er (vooral door m'n man) veel werk verzet. Nu nog een paar dagen 'gewoon' vakantie vieren met elkaar. Heerlijk genieten van alles wat klaar is in huis, van rustig aandoen en van leuke dingen samen doen.

13 opmerkingen:

Judith zei

fijn hoor dat deze lastige klus weer gedaan is . ben je mooi klaar de komende jaren

plukdedagsandra zei

Altijd een opluchting als er weer iets achter de rug is.
En wat een mooi groen straatje seg ginds in Haarlem.

Groetjes, Sandra.

Judith zei

Oh, wat goed zeg! Wij moeten ook nodig de vloer opnieuw in de was zetten, maar dat is zo'n klus!
Heerlijk als dan alles weer klaar is of niet dan?

Groetjes Judith

marianne zei

ja heerlijk gevoel is dat hé als het weer klaar is, geniet ervan.
gr,Marianne

Johanna zei

Leuke foto's van Haarlem, ziet er gezellig uit. Geniet nog maar lekker een tijdje van de vakantie. Wat hebben jullie een berg verzet in die hitte, petje af.

Gerrie zei

Dag Jessica,
Ik lees over de vloer impregneren. Wat heb je er als laatste laag op gedaan? Lak, was, olie, woca?
Onze vloer laten we doen. We hebben nu een wasvloer maar straks een Woca vloer. Omdat de kamer en keuken één zijn en een drup water een lichte vlek geeft met een wasvloer hebben we na lang wikken en wegen toch gekozen voor woca. De eerste weken/maanden is het dan voor mij nog wel veel werk maar dan is vlgs. het parketbedrijf onverwoestbaar. We wachten het maar af. Maar ik zet mijn pet af voor deze klus die jullie "even" zelf deden.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

het lieveheersbeestje zei

Wow, dat is een klus! Het ziet er wel weer supermooi uit hoor, daar kun je inderdaad weer lang mee toe. Hier hebben we kliklaminaat, maar wel een dure soort. We wonen er nu een jaar op en het ziet er echt nog uit als nieuw! (en dat met zes mensen...ik had het niet verwacht) Hopenlijk kunnen we er een jaar of tien mee doen, maar ik denk nog wel langer. Hoe oud is jullie vloer? Wij wilden ook wel een houten vloer,maar de prijs he... en mijn zus heeft een houten vloer die er (met twee kinderen) na één jaar al niet meer uitzag. Deze is gelakt maar vol met krassen, butsen en deuken. Dat deed ons besluiten om een laminaat te nemen. Kun je na tien jaar altijd nog een parketje kopen (misschien). Ik zag laatst ook een bamboe vloer en kurk vloer, ook mooi! Geniet lekker van je opgeruimde, mooie huis en veel plezier in de vakantie die nog komt! Groetjes mama lieveheersbeestje.
P.s. als je toevallig nog eens in de buurt komt laat je het me weten he?
p.s. 2 Heeft Haarlem veel leuke winkeltjes? Ik zou nog eens een dagje met één lieveheersbeestjes kind winkelen, misschien is Haarlem wel een leuk idee?!

Mama Monique zei

Och heden... wat een klus! Hier moet ook de vloer gedaan worden, maar zoals je weet kunnen we dan werkelijk geen kamer meer in. Lastig!! Vooral omdat het een keer of twee, drie gedaan moet worden en je tóch ergens je meubels een plek moet geven...

Nu dus nog even niet, wie weet... ooit? Voor jou in ieder egval héérlijk dat het gebeurt is.

Mooi weekend!

Ons gezin en de Stichting zei

Ik heb je een bloggeraward gegeven ., kijk maar op onze weblog. En inderdaad Haarlem is een hele leuke plaats.

jente zei

@ Gerrie, wij hebben er een matte hardwax olie laag opgesmeerd en daarna kun je het bijhouden met een soort onderhoudswas.

@ mama lieveheersbeestje, de (eikenhouten) vloer lag al in ons huis en is ws. al 15 jaar oud! Maar ziet er nog prachtig uit, zeker nu we hem opgeschuurd hebben en in de wax hebben gezet.
PS 1: goed :-)
PS 2: ik kan het zeker aanraden, het leuk om door te wandelen en er zijn veel winkels. Zelfs wij vonden het er leuk om even te winkelen... :-)

Stina zei

Jullie zijn ijverig geweest zeg!!
Geeft wel weer een fijn gevoel hé.
Wij doen deze vakantie es geen klusjes, hebben we in het verleden ook veel gedaan.
Leuke foto's trouwens,
groetjes Stina

SpoedieZ zei

Oooooh, ik droom er van om in zo'n straatje in Haarlem te wonen en m'n atelier/winkeltje te hebben!!!!

meiske zei

Wauw, mooie vloer. Wij hebben laminaat, maar daar heb ik wel spijt van. Alles zie je er op liggen.
Misschien ooit, in de toekomst.....
Leuke stad Haarlem. Ben er volgens mij ooit een keer geweest. Ik houd wel van die oude stadjes, Breda, Den bOsch etc. Mmmm, misschien binnenkort weer eens gaan bezoeken.