5 april 2012

Een kijkje in mijn moestuin

Het zonnetje brak ineens door en ik besloot even naar de moestuin te fietsen. Deze keer met mijn fototoestel, om wat plaatjes te schieten. Zo kan ik mijn nieuwe tuintje eens laten zien aan jullie, dat leek me wel leuk. 'k Stond al een tijdje op de wachtlijst, had inmiddels ook al een kleine proeftuin. Maar een eigen tuintje, daar droomde ik van. En ineens kreeg ik eind november bericht dat er een tuin was vrijgekomen! Een mooi onderhouden stukje, niet te groot, niet te klein. Precies wat ik wilde. 'k Was helemaal blij!


Omdat het vrij zacht was dit najaar en omdat mijn kleine proeftuintje leeg moest heb ik nog snel wat planten overgezet. Frambozen, aardbeien, bessen en wat rabarber. Toen ik wist dat ik ziek was heb ik nog snel de compost er over verspreid, nou ja verspreid...het was meer van dat driftige smijtwerk... zeer therapeutisch... Gelukkig maar,dat ik dat allemaal gelijk had gedaan, want momenteel spit en sjouw ik natuurlijk nog niet zo hard. En al zou ik het willen...het zou niet lukken, want mijn omgeving houdt mijn acties nauwlettend in de gaten (op de één of andere manier heb ik de beeldvorming wat tegen en verdenkt 'men' mij van allerhande onverstandigheden :-). Iemand uit de kerk, die ook een tuin heeft op het  complex, heeft een poosje geleden mijn tuin gefreesd. Echt erg fijn! M'n man heeft wat andere klusjes gedaan en zo kan ik nu rondlopen in mijn mooie, onkruidvrije moestuin. Genieten van alles wat bovenkomt en uitloopt.


De rabarber met prachtige rode stengels en frisgroen blad. Super veel trosjes bloesem aan de bessenstruiken (en daarbij geniet iedereen hier al bij het vooruitzicht dat daar heerlijke jam van gemaakt kan worden :-). Genieten van de bijna bloesem in de appelboom. 

Inmiddels zitten er ook aardappels in de grond (deze klus heb ik ook maar uitbesteed aan man en kinderen) en heb ik de eerste groentes in de volle grond gezaaid. Thuis in de vensterbank staat ook overal bakken met zaaigoed. Het is vol, maar ook erg gezellig om te zien. De kinderen staan er elke dag bij te kijken, wat er nu weer is bovengekomen. Vooral bij de potjes die ze zelf hebben gezaaid voor hun eigen stukje moestuin.

Het meeste gezaaid in potjes en grote bakken, van die kleine zaaibakjes maken was uiteindelijk niet zoveel terecht gekomen. Met de sla was ik wat uitgeschoten... er komt zoveel op dat ik er straks een weeshuis mee kan voeden :-) Nou ja.. ik wacht wel af hoeveel er uiteindelijk overblijft en als we over hebben dan is het leuk om uit te delen. Verder heb ik ook veel bloemen voor gezaaid: zinnia's, cosmea, asters, lathyrus, korenbloemen. Over een maandje hoop ik ook een deel in de volle grond te zaaien, eens kijken welke methode het best werkt. Ik kijk al uit naar de fleurigheid die ze aan de tuin gaan geven en naar de vrolijke boeketjes op de tafel thuis.

10 opmerkingen:

Elizabeth zei

Wat een fijne tuin zeg! Heerlijk om alles weer te zien opkomen he?

Trudy zei

Jij hebt de smaak goed te pakken! Leuk hoor, ik blijf het volgen!!

Johanna zei

Klinkt als een heerlijk logje. Laat je nog maar wat verwennen door de sterke;)) mannen. Hier zaaien we niet graag voor, wij vinden de planten sterker als ze meteen in de koude grond gaan. Onze tuin laten we ook altijd door een boer frezen en dan ziet het er super uit.
Ik hoop dat je een goede oogst krijgt.

wilma zei

Wat een mooie tuin zeg!Ben eigenlijk wel en beetje jaloers op je.Heb hier grond zat,maar we hebben veel wild hier rond huis,zoals herten die graag langskomen en bij bosjes hier rondlopen.
Ik geniet maar met jou tuin mee op je blog.
Succes!
Groet, Wilma

Onder de knotwilg zei

Fijn dat anderen een handje toesteken en zo om je heen staan! En wat ziet het er al mooi uit! Heerlijk hé, zo'n 'eigen' stukje grond, het kan soms zo therapeutisch werken... (Als ik niet lekker in m'n vel zit ga ik naar de tuin en daar lijken de piekerijen vanzelf op te lossen :-))

Leuk ook dat je kinderen ook er mee bezig zijn, wat is er nu mooier?!

Jolanda zei

Leuk, je eigen tuintje. En fijn dat je zoveel hulp kreeg en krijgt.
Ziet er veelbelovend uit!
Ik moet m'n bloemetjes nog gaan zaaien...

meiske zei

ik vind het zo knap, als mensen een eigen tuintje hebben. Ik heb daar helaas de tijd en het geduld niet voor. En.....ik heb een enorme wormenfobie. Dus na 1 worm ben ik al weer genezen. Maar chapeau, jullie eten dit jaar heerlijk, onbespoten, biologische groente uit eigen tuin.

Jedidja zei

Ik ben geen tuinierster. Maar van jouw foto's geniet ik echt!

Franse Lelie zei

Wat ziet dat er alweer goed uit en zo fijn dat je zelf alweer energie hebt om ermee bezig te zijn. Leker de zware klussen uitbesteden hoor, geniet er maar van:) Je post was weer een inspiratie om ook een tuinrondje te laten zien, geen moestuin maar dat komt ooit nog wel eens, fijne dagen met je gezin en lieve groetjes

Fragrances zei

Wat een mooie tuin zeg en knap dat je het zo kan onderhouden! Ziet er veel belovend uit!