twee weken vakantie, veel zon en en veel regen...
dat had een explosieve uitwerking op mijn moestuin :-)
ik kon dus gelijk vol aan de bak
maar dat is niet erg.. ik vind het leuk om daar lekker bezig te zijn
de chocolademuntplant was zo ongeveer verviervoudigd!
daar moest snel iets aan gebeuren, want zo verstikte het andere bloemen en planten
een deel weggegeven, een deel 'opgedronken', een deel in de compostbak
en een deel gedroogd, dat zit in een pot voor de wintervoorraad
kunnen we er dan ook van genieten
kunnen we er dan ook van genieten
natuurlijk nam ik ook gelijk een boeketje bloemen mee
lathyrus, goudsbloem, anijs - een bont geheel
't maakt het het gelijk een stuk fleuriger en gezelliger in huis
verder had ik stapels augurken, groot en klein
na dagenlang 'snackkomkommertjes' gegeten te hebben met zijn allen
besloot ik een aantal in te maken, want de bodem van de mand kwam maar niet in zicht :-)
ik pakte eerst de grotere, die sneed ik in de lengte door
om er zelfgemaakte Gurkenviertel van te maken
ik hoop dat het lekker wordt, dat is altijd afwachten als je iets de eerste keer maakt
en nu zeker, omdat ik verschillende recepten heb gecombineerd
het staat op de plank en nu moeten we drie weken geduld hebben - dan is het goed op smaak
op dit moment liggen er in een schaaltje kleinere augurken in het zout,
24 uur moeten ze zo liggen en dan hoop ik ze morgen in te maken als 'gewone' augurken
die eten we graag, dus ik hoop dat het lukt!
ook de bieten en courgetteplanten hadden erg goed hun best gedaan
al lekker van gegeten, van gedeeld en er de vriezer mee gevuld
een rijk gevoel geeft dit, die voorraad!
en het geeft me ook veel voldoening, om zo bezig te zijn
zelfgebakken Ciabatta brood bij de courgettesoep.. een feestmaaltje :-) |
ja.. ik ben helemaal in de voorraad- & doe-het-zelf sferen
in de vakantie heb ik een paar boeken gelezen over de pioniers en kolonisten in Amerika
over hoe ze met weinig veel moesten doen, hoe ze vindingrijk en creatief moesten zijn
hoe ze gebruik maakten van wat er in hun omgeving groeide en aanwezig was
heel inspirerend en motiverend om zelf ook weer aan de slag te gaan
wordt vast en zeker vervolgd :-)
hoe ze gebruik maakten van wat er in hun omgeving groeide en aanwezig was
heel inspirerend en motiverend om zelf ook weer aan de slag te gaan
wordt vast en zeker vervolgd :-)
6 opmerkingen:
Hoi, dat ziet er goed uit allemaal, ik ben zelf ook helemaal bezig met inmaken, bewaren enzo.
Zo leuk om te doen en het geeft gewoon een goed gevoel: alles gebruiken.
Wat doe jij nog meer bij die augurken?
Succes met alles, Mathilde
Wat ziet dat er lekker uit, denk dat ze beter smaken als die slappe gevallen uit de winkel.
heerlijk zo kneuteren he?, je word er weer lekker bewust en eerlijk van, geniet ervan , liefs marion
@ Mathilde, ik deed er azijn, suiker (verhouding 2:1) bij. Dit bracht ik aan de kook met dille en mosterdzaad. In de potten deed ik een laurierblaadje en 2-3 jeneverbessen. Bij de lichting van vandaag deed ik er ook nog 2 peperkorrels bij en een snuf kurkuma. Eens kijken hoe dat smaakt.
Ziet er allemaal lekker uit zeg!
Ik ben helemaal verliefd op die foto van dat veldboeket! Prachtige kleurtjes.
Een reactie posten