23 januari 2014

'n klein cadeautje...

Ik ging vanmiddag nog even met de jongste naar het winkelcentrum. Morgen gaat hij spelen met een vriendje die dan jarig is. Hij gaat gewoon mee voor de gezelligheid, het kinderfeestje komt later nog. We zochten een kleinigheidje, want bij jarig zijn hoort natuurlijk een cadeautje!

Maar wat prullerig zijn veel van die kleine cadeautjes (en dus snel stuk) en ook best duur. Straks ook nog het feestje en samen telt het dan best weer door. Ik gun het vriendje van harte, maar ik ben momenteel in mijn achterhoofd ook bezig een soort 'crisisbegroting' te maken. Binnenkort vertrekken de huurders van ons oude huis (helaas... nog steeds niet verkocht... eindeloos verhaal...) en we moeten nog nieuwe huurders vinden. Ik denk dat dat allemaal wel goed komt, maar misschien moeten we wel één of twee maanden leegstand opvangen.

In gedachten ben ik dus wat aan het rekenen, besparen en schrappen en dan zijn het wel al die kleintjes die samen een grote maken. Ik hakte de knoop door en overlegde met zoon: "Zal ik zelf iets maken? Een notitieblokje pimpen, een sleutelhanger, iets anders?" Hij vond dit heel erg leuk en dacht goed na: het werd een sleutelhanger. Samen zochten we in mijn knutselvoorraad naar bruikbare kleurtjes en ik ging aan de slag met vilt, een lintje, een restje gekregen zeil en een oude scrabble letter...


Het was gewoon even heel gezellig, zo samen bezig zijn. Hij hielp goed en even later was 't klaar! De kinderen vonden hem cool, wilden er zelf ook wel eentje. Dat kan wel een keer geregeld worden :-)

Ik neem me voor om het gewoon te doen: zelfgemaakte cadeautjes geven! Zoals een paar mensen al zeiden na mijn vorige berichtje: het is persoonlijk, er zit tijd, liefde en aandacht in en ik vind het gewoon leuk om te doen. Al die gedachtenkronkeltjes moet ik nu toch echt maar eens achter me laten.


Maar zoals vaker snijdt ook nu het mes aan meerdere kanten: ik kan voorlopig lekker voordelig vanuit mijn voorraad aan de slag! Aangezien ik nog stapels stof, vilt, lintjes en rommeltjes heb liggen. En het ruimt nog eens lekker op ook...

9 opmerkingen:

crochetcookingandmore zei

Erg leuk bedacht!

Noni zei

Wat een superleuk ding, joh! Love it! :)

kom we gaan slingers ophangen zei

superleuk zeg!

Vlijtig Liesje zei

Wat een leuk presentje is dat geworden!

kreamade zei

Ik vind deze sleutelhanger echt helemaal leuk!! Moet je me toch even helpen, want dat kan ik niet zo goed zien op de foto: zit er nu ook nog doorzichtig zeil over de scrabble letter? gr. Hennie

jente zei

@ Hennie, er zit inderdaad doorzichtig zeil over het gewone zeil heen. Je krijgt dan een soort zakje waar je de letter (of iets anders) in kunt stoppen.

marmarel zei

Wat heb je dat leuk gedaan. In idd gewoon doen hoor! Mensen vinden het zó leuk iets wat zelfgemaakt is te krijgen! Ik ben het vaak van plan, maar verslik mij dan weer in de tijd en krijg het niet klaar. Maar ja, ook ik moet crisis-begroten, dus toch maar eens wat beter plannen!
Heel leuk gedaan! Ik zit ook al te kijken naar wat er overheen zit, doorzichtig zeil dus. Voor een meisje zou je er ook nog kleine glitter-figuurtjes bij kunnen stoppen.
Groetjes, Marijke

Jo en joh zei

Zo krijg ik mijn cadeautjes het liefst. Er is tenminste aandacht aan besteed. En zeg nou zelf het gaat om het gebaar. Liefs.

Doortje Dartel zei

Wat een gaaf idee en een extra cadeautje erbij is echt niet nodig.