30 oktober 2008

Shirt voor Dino-fan

Voor mijn oudste zoontje vandaag een Dino-shirt gemaakt. Hij is er de laatste tijd helemaal fan van. Ik ben benieuwd naar zijn koppie als hij morgen beneden komt!

Verder ben ik nog fanatiek aan het haken geweest. Een paar weken geleden heeft een oude buurvrouw me dit geleerd. Ze was voor de oorlog bezig met de opleiding tot handwerkjuf, maar kon door het uitbreken van de oorlog haar laatste examens niet afleggen. Ze is nog steeds erg handig met (brei-, haak-) naald en draad. Leuk om van haar dingen te leren, terwijl ze verteld over hoe het vroeger ging: oude jassen uitleggen om kleren voor haar kinderen te kunnen maken, oude truien uithalen om een babytruitje te kunnen breien. Dat is pas meer doen met minder. Zo ver gaat mijn consuminder-drang niet, al vind ik het wel leuk om te kijken wat ik kan hergebruiken. Zo is de dino gemaakt van een oud zomer t-shirt dat ik niet meer schoon kreeg.
Ondertussen is mijn eerste haaksel klaar voor gebruik: een kussentje met zelfbedachte bloemen.

2 opmerkingen:

jacqueline zei

Wat een goed idee!
Ben wel benieuwd hoe je het hebt gedaan. Stond deze dino al op het oude shirt of heb je het zelf helemaal gemaakt.

Jente zei

Hoi Jacqueline,

de dino heb ik overgetrokken van een kleurplaat op dubbelzijdig strijkvliseline, gestreken op de t-shirtstof & uitgeknipt. Dat weer op vilt gestreken, uitgeknipt en toen vastgenaaid... 'k heb me wat verkeken op het werk :-)
Maar hij is er superblij mee!