14 februari 2009

Afscheid nemen

De voorjaarsvakantie is begonnen en dat betekent dat de kinderen afscheid moesten nemen van hun klas. Gisteren hebben ze getrakteerd. We waren de hele week tussen de bedrijven door bezig met de traktaties, ieder een eigen soort. De snoepdoosjes die erachter geplakt zitten zijn met zorg uitgezocht.
Pfff... wat een soorten zijn er en wat weten ze goed wat ze wel en juist niet willen ;-)


Ze hebben een gezellige ochtend gehad en namen heel ontspannen afscheid. Voor kinderen ligt dit misschien ook wel anders: 'Maar we kunnen toch nog zo een keer afspreken?' zeggen ze dan om vervolgens verder te spelen. Zelf maak je je er dan soms druk om als ouders. Ze hebben allebei een prachtig boekwerkje meegekregen met a4-tjes waarop van alle kinderen een foto zit en een tekening (gr.1 ) of verhaaltje (gr.3). Een waardevol aandenken!

Zelf hadden we 's avonds een afscheidsborrel. Een hele kamer vol leuke, lieve mensen die we hier hebben leren kennen, dat geeft een rijk en dankbaar gevoel. Ik houd er van om ergens 'goed' weg te gaan en ben blij dat we het zo met deze borrel mooi kunnen afsluiten hier, al zullen we natuurlijk met een heel aantal mensen wel contact houden.

Met het klussen zelf schiet het hard op. Bij het klussen letten we uiteraard op de kleintjes :-) We scoren hier en daar wat koopjes (bv. een dure klokthermostaat via marktplaats voor 40,-), halen veel met korting bij bouwmarkten en vinden veel terug in onze klusarchieven onder in de kelder, van sommige potten verf en latex wisten we werkelijk niet meer dat we het hadden staan. Komt nu mooi van pas.

Zo, dan zoek ik nu mijn bed op. Ik ben de hele week al grieperig en loop al een paar dagen door te hobbelen met lichte koorts. Teveel te doen om nu ziek op de bank te liggen, maar morgen las ik toch even een 'verlofdagje' in. Te lang 'stoer' doorlopen werkt op de lange termijn meestal niet zo best en volgende week moet er veel gebeuren.

6 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Hallo Jente,
Wat fijn dat je kinderen nu nog even een weekje van school kunnen 'afkicken' voordat ze naar hun nieuwe school gaan. Je zult zien dat het weer heel snel 'gewoon' wordt.
Kruip zelf maar een dagje onder de wol (of op de bank met alle kindertjes thuis) en ziek even lekker uit met warme chocomelk (en slagroom, dat is erg goed voor zieke mensen heb ik mij laten vertellen, haha!)

Freekje zei

Hoi Jente,
Leuk dat je even een kijkje kwam nemen op mijn blog. Nieuwschierig als ik ben kom ik dus direct bij jou langs! Leuk om te lezen dat je 'meer met minder'doet, gaat mij net zo :) Het is een sport van me om voor een paar euro-tjes m'n huis leuk te maken. Al heb ik een eigen bedrijfje, doordat ik starter ben én afgelopen jaar ben bevallen zijn de inkomsten nu even op nul en doen we het met alle plezier met 1 inkomen. Lekker thuis moederen!

Heel veel succes met de verhuizing, fijn een nieuwe start maken... volgende week gaat mijn huis in de verkoop, spannend. Dus ik hoop ook snel te kunnen verhuizen... jij in ieder geval veel succes met klussen en lekker inrichten straks :)

Groetjes Freekje

MiekKs zei

Leuke traktaties, maar altijd wel moeilijk om afscheid te nemen..
Succes met klussen verder en verhuizen!
En leuk dat je me hebt gelinkt, vind ik natuurlijk wel goed!
Groetjes Marieke

Mama Monique zei

Sorry, een beetje laat, maar van harte beterschap. hoop dat de griep je niet te pakken heeft gekregen.

jente zei

Ik dacht dat het redelijk over was, Monique, maar hij heeft me vanavond ingehaald :-( Nou ja, we zien wel... meestal komt alles op tijd weer goed ;-)

Bedankt voor jullie bezorgdheid in ieder geval!

En Freekje, succes met jullie verkoop. Ik hoop dat het sneller gaat dan bij ons!

F zei

Hallo Jente, Ten eerste van harte beterschap! Goed uitzieken ( als dat lukt met alle drukte rond het huis).
Hele leuke tractaties voor de klasgenootjes van je kindjes, lijkt me moeilijk, al dat afscheid nemen. Gelukkig weet je waarvoor je het doet.
Hoop dat je je snel weer beter voelt en succes met het huis.
groetjes, Franca.