9 februari 2009

30 Mille besparen...

In de oven staat een koek voor de juffen van de peuterspeelzaal gaar te worden, straks gaat onze jongste trakteren. Omdat hij bijna drie jaar wordt en omdat hij afscheid gaat nemen. Wat een ventje wordt het dan ook alweer! Hij heeft er veel zin in en kijkt al tijden naar zijn verjaardag uit, eindelijk feest (en kadootjes uiteraard...) voor hem!

Gisteren lekker rustig aan gedaan. Tussen de kerkdiensten door een koffiedrinker gehad en een vriendinnetje van dochter. In plaats van warm eten hebben we samen gegourmet. Dat ding maakt overuren tegenwoordig (na twee jaar onder ons bed te hebben gestaan... hatsjie). 's Avonds pakte ik de Intermediair om eens wat te lezen, af en toe staat er een leuk artikel in.
De kop 30 Mille besparen? Makkie! trok mijn aandacht, dat nodigt wel uit om te lezen, of niet? Het leek wel of ik de Genoeg te pakken had, heel veel praktische tips. En ook echt leuke tips, op een luchtige manier verpakt. Besparen in de Intermediair... die kredietcrisis werpt heel wat stof op. Niet eens verkeerd denk ik, dat mensen weer eens gaan kijken naar wat ze doen, waarom ze het doen en of ze het zelf eigenlijk wel willen (of dat ze het voor een ander doen, om niet 'achter' te blijven).

Dus dat wordt weer zelf kinderfeestjes organiseren (besparing 382,- voor 2 feestjes per jaar), zelf je koffie meenemen in de file (487,- per jaar), je baard laten staan (240,- per jaar) en je waterfles navullen (711,- per jaar). Helaas viel er voor mij geen 30 mille te halen, veel tips paste ik natuurlijk al toe ;-)

9 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi jente, ik heb het gelezen, hoor, maar net als jij kan (en wil)ik op heel veel dingen echt niet meer bezuinigen.
Je hebt het zeker razend druk nu, ik kijk elke dag wel eventjes of er een nieuwe blog is maar je hebt nu ook wel andere dingen te doen, denk ik.O ja, nog een vraag: ik heb wel interesse in het blad "genoeg", hoe kom ik daaraan? Gr. Yvonne.

Li zei

Om een link te plaatsen moet je, als je de tekst schrijft, een (of meer) woorden selecteren, en op het link-icoontje in de balk erboven klikken. (Het is groen geloof ik) Dan krijg je een venster waarin je de url kunt invoeren. En dan wordt het geselecteerde woord blauw, zoals een link.
Succes!

Jente zei

Li, bedankt! ik heb het gelijk toegepast. Ziet er veel leuker uit zo!

Yvonne, het is inderdaad druk. Vooral door allerlei bijkomende dingen die energie vragen: brief waarin onze zorgverzekering ineens werd opgezegd (foutje van het systeem, maar wel even de schrik in de benen vanwege alle kosten de afgelopen maand), ernstige ziekte bij een goede kennis van me, vriendin die in een moeilijke tijd zit etc.

Je mag van mij wel een aantal nummers Genoeg lenen als je dat wilt hoor! Ik wil ze wel opsturen, mail me maar als je dit wilt. Scheelt weer verhuizen ;-) En anders kun je natuulijk gewoon via de site van Genoeg, de bieb of de boekhandel iets lezen.

Mama Monique zei

Haha! Maar evengoed leuk om eens te lezen wat zo'n blad voor adviezen geeft ;-)

Ri zei

GA vanavond ook maar even de Intermediar erbij pakken. Denk niet dat er iets nieuws voor mij instaat, maar je weet maar nooit. Wel leuk om te lezen hoeveel we nou besparen. Eigenlijk zouden we met een deel van het geld iets leuks voor onszelf moeten doen.

jenny zei

ach ook wij lezen wel eens over bezuinigen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ook ik het niet meer weet op het moment, het zijn dan vooral de kleine dingen waar je nog op kan bezuinigen.
verder hoop ik dat alles volgens wens gaat met jullie verhuizing.
gr jenny

Janneke zei

Hoi Jente,

Wat een leuke blog! Dank je ook voor je berichtje op mijn blog. Ik ga hier vast nog wel een paar tips opdoen :)

Groetjes,
Janneke

Anoniem zei

Hoi Jente, bedankt voor je aanbod om de "Genoeg"op te sturen maar dan komen er toch ook weer verzendkosten bij, ik zal eens in de stad in de bieb gaan kijken.Gr. Yvonne.

Energie vergelijken zei

Dat is heel leuk!