4 februari 2009

Wennen op school en veel inpakken

De eerste muren hebben inmiddels geen behang meer, het plafond in de huiskamer is gewit, de keukenkastjes schoon gesopt... er wordt gewerkt in het nieuwe huize Jente. Heerlijk om er na al die maanden aan de slag te kunnen gaan. En we krijgen er steeds meer zin in om daar een nieuwe start te gaan maken met ons allen.

De kinderen vinden het er super, ze hebben vanmiddag een hele tijd gespeeld met een buurmeisje dat gewoon aan kwam lopen. En dat nadat ze een hele leuke ochtend op hun nieuwe school hadden gehad. Dochter eerst weggebracht naar haar klas, binnen mum van tijd was ze omringd door een aantal meisjes uit haar klas. Ze had niet eens in de gaten dat ik wegging, zo druk had ze het met kletsen! Ik had haar al wel gedag gezegd hoor, ben niet zo maar weggeglipt :-) Ze mocht gelijk hulpje van de dag zijn en allerlei klusjes voor de juf doen, zoals werkjes uitdelen. Ja, ze heeft zich prima vermaakt en hoopt dat het na de vakantie net zo leuk zal zijn als deze ochtend. M'n oudste zoontje had even wat startproblemen en moest ik met lichte drang de klas inschuiven :-) Hij vond het reuze spannend allemaal, al was het ook wel interessant dat hij de derde in klas zou zijn met dezelfde voornaam. Handig voor de juf ;-) Ik ben er een uurtje bijgebleven en toen ze buiten gingen spelen was het ijs gebroken en heeft hij ook een hele leuke tijd gehad. Een hele opluchting dat de start zo soepel is verlopen, dan is de drempel na de voorjaarsvakantie ook niet zo hoog en kunnen ze met minder buikpijn naar school toe.

Verder wordt er druk opgeruimd en ingepakt, ieder ritje naar ons nieuwe huis is met een volle auto op de heenweg. Bijna tussen de bedrijven door de verjaardag van mijn man gevierd, die was gisteren jarig. En er wordt afscheidskoffie gedronken bij deze en gene, ook belangrijk :-). Gisteren kreeg ik tijdens zo'n koffiebezoekje een houten speelhut op palen met glijbaan toegezegd, hun kinderen zijn er te groot voor. Of wij belangstelling hadden.... daar zeg ik geen nee tegen. Om de ruilkring rond te maken heb ik haar een paar grote planten of buxus aangeboden waar onze tuin royaal mee is voorzien. Prachtig om te zien, maar niet praktisch met drie rondrennende kinderen. Nou, dat konden zij wel gebruiken en zijn we allebei blij.

2 opmerkingen:

Hadasse zei

Fijn dat alles goed is gekomen, en dat huize Jente steeds meer en meer 'eigen' wordt, heerlijk voelt dat he!
En ik ben een beetje opgelucht om te lezen dat de kinderen het zo fijn vinden op school en welkom worden geheten in de buurt en de vriendenkring op school, ik zelf zou dat namelijk nog al spannend vinden als ik ooit nog eens zou verhuizen... maar het is echt super dat ze zo aansluiting vinden bij hun leeftijdsgenootjes!

Groetjes, Sandra

Mama Monique zei

Fijn om te lezen dat het begin goed is. Een goed begin is immers het halve werk? Hoop van harte dat alles goed met julie mag gaan.
Verder natuurlijk een felicitatie naar je man, wat zal het lastig zijn om even rust te nemen voor een feestje.
Tot slot natuurlijk nog even zeggen dat het enorm fijn is om spullen te mogen krijgen en te kunnen geven. Daar worden we allemaal "rijker" van!