7 juni 2010

Aan de slag in de keuken

Onder het motto "Nieuwer kunnen we hem niet maken, schoner en gezelliger wel" ben ik vanochtend aan de slag gegaan in onze keuken. De oven had ik een tijdje geleden al onder handen genomen, maar die kastjes... daar was niet veel meer aan gebeurd sinds de verhuizing vorig jaar. Alleen af en toe een snel doekje... Alle laden en onderste kastjes zijn klaar, wat overbodige dingen weggedaan, in het meel waren wat beestjes aan de wandel (bah..) dus dat heb ik maar snel weggegooid. Nu staat alles weer keurig en schoon in het gelid, hebben we voorlopig weer even wat ruimte en overzicht. De laden heb ik voorzien van een vrolijk papiertje, want het zag er niet zo fraai meer uit...


De keuken begint zo langzamerhand wat bejaard te raken, laden waar de bodem soms uit ligt, kastjes die niet meer haaks sluiten... Ik hoop dat 'ie het nog wel even volhoudt, want een nieuwe keuken komt pas in beeld als we ons oude huis hebben verkocht. En er zit niet veel schot in de huizenmarkt in onze oude woonplaats. Gelukkig hebben we nog steeds dezelfde nette huurders erin zitten, maar we blijven op onze uitgaven letten. Je weet maar nooit welke tegenvallers er nog komen. Zo moeten we na de zomervakantie wat schilderwerk laten doen aan het oude huis om het in goede staat te houden. Normaal doet mijn man dit soort dingen zelf, maar om twee huizen onder handen te nemen is wat teveel van het goede. Dus toch maar iemand laten schilderen, al is dat best kostbaar (en het is erg balen om geld dat we ook hièr goed kunnen gebruiken in een huis te moeten steken dat een jaar geleden gewoon al verkocht had 'moeten' zijn...)

De komende week hebben we een onrustige planning: drie keer zwemles voor de middelste, avondvierdaagse voor de oudste, kijkochtend op school, kinderverjaardag, vergaderingen, doktersbezoek, naar de kapper etc. Ik hou niet van dit soort gatenkaas planningen, waarin je tussen alle afspraken door de rest van je dingen moet doen. Nou ja, 't is niet anders. De keuken ziet er in ieder geval weer netjes en gezellig uit voorlopig, dat pept enorm op ;-)

11 opmerkingen:

wilmi zei

noem jij dat gatenkaas planning? Ik vind het wel een goeie, en houd daar ook absoluut niet van. (liever lange lege dagen, das beter;-) En die beestjes in de meelprodukten heb ik ook al een paar keer gehad, alles in voorraadbussen, dat helpt! Lekker he, zo'n opgeruimde keuken!
succes met je drukke gatenkaasweek!

mEET zei

hoihoi, we zitten tegelijkertijd bij elkaar op het blog zag ik. bedankt voor het succes..... we weten nog niet of we gaan verhuizen, tja.... ik ben erg overenthousiast! dus blog er al over maar we hebben een optie met 'verkoop eigen huis clausule'.
het kan dus alle kanten op. zenuwslopend dit. we weten niet of we de gok moeten nemen zonder ons eigen huis verkocht te hebben te kopen. ik lees dat jullie oude huis nog niet verkocht is, jullie ook succes!

mama'ritha zei

Leuk papiertje in de laden! Waar koop je dat?

Ik hoop dat je oude huis gauw verkocht wordt. Het loopt niet zo hard nee. Leuk dat je dan voor gezelligheid in je keuken kiest en niet bij de pakken neer zit. Super van je.

Granny's Place zei

Ok die moet ik erin houden (nieuwer kunnen we hem niet maken, schoner en gezelliger wel....) dat helpt mij misschien door mijn keukendip heen.
Groetjes Madelon

jente zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
jente zei

@ mama'ritha: 't is kaftpapier van de Action, voor maar 52 cent per rol. Ik heb een paar rollen ingeslagen, want ik wil er ook nog saaie dozen mee bekleden.

Vlijtig Liesje zei

Ik had dezelfde vraag als Mamaritha, en zag het antwoord: kaftpapier van de Action! Hartstikke leuk zeg.

Lydia zei

Heerlijk gevoel, zo'n opgeruimde, schone keuken!! Ben ook net klaar...Kwam wel allerlei leuks tegen wat ik weer kon gebruiken op een dienbladje...altijd leuk om neer te zetten en te fotograveren!
Succes met je planning en probeer tussen de gaten door nog een beetje te genieten;)

tineke zei

met zulke dingen kun je een oude keuken er nog heel leuk uit laten zien..
Altijd fijn als het er weer lekker opgefrist uitziet!

ik ben gezellig hier volger geworden. Groetjes

Mama Monique zei

Heerlijk om weer even alles aan kant te kunnen maken. En wat een leuk lapje heb jein de laden gedaan! Alleen daar knap je al van op ;o)

geldover zei

wellicht dat je de laden nog haaks kunt krijgen als je de deurtjes beter afstelt. Dit kun je vaak aan de binnenkant van de deur doen. We hebben een nieuwe keuken, maar na een jaar moest alles even opnieuw gesteld worden en nu ziet eht er weer picobello uit. Je kunt die schroeven aandraaien of losser draaien