24 juni 2010

Nogmaals over rozen


Na mijn rozenblogje kreeg ik van iemand de tip om een rozenbad te nemen. Dit heb ik vanavond eerst eens getest op een voetenbadje, ik plukte wat rozen die bijna uitgebloeid waren (die moeten toch verwijderd worden), goot er kokend water op en liet het even trekken. Daarna wat koud water erbij en lekker met de voeten erin. Ik verwen mezelf nooit met dit soort dingen en daar heb ik nu wel spijt van, want het voelde erg ontspannend.

Ben daarom gelijk de tuin ingegaan om nog meer rozen te plukken, heb het bad boven aangezet, weer 'rozenwater' gemaakt. Nadat ik het water gezeefd had (even praktisch omdat ik geen zin had om na afloop de blaadjes uit het badwater te moeten vissen) heb ik het bij het badwater ingegoten. Mijn geurige rozenbad was klaar. Genieten! En in plaats van een droge huid heb ik nu lekker zacht vel. Voor herhaling vatbaar!

Heerlijk ro(e)zig ga ik nu naar bed, neem een mooi boek mee en ga nog lekker wat lezen.

4 opmerkingen:

Romy zei

Wat zal jij lekker naar rozen ruiken!!!

Lydia zei

Leuk dat m'n ideetje zo'n goede uitwerking heeft...het was eigenlijk een klein grapje, kheb het zelf nog nooit gedaan. Wel maakte ik vroeger met m'n vriendin rozenblaadjesparfum: rozenblaadjes in een glazen pot doen en water erbij, goed schudden, tijdje laten staan en steeds schudden. Daarna zeven en je hebt heerlijk rozenwaterparfum. Als kind vonden wij die parfum echt fantastisch. Fijn weekend en niet te rozig worden he?!

Mama Monique zei

En dat uit je eigen tuintje. Wat zijn we soms zo veel rijker als we zelf denken hé?

Geniet er in de toekomst nog maar eens van. Het is je gegund!

Goud of Zilver zei

O, wat lijkt me dat heerlijk.
Echt genieten.
En nu weer naar buiten.

Groeten Herma