15 juni 2010

Een kijkje in m'n moestuin(tje)

Vanmiddag ben ik even naar de moestuin geweest. Toen we aankwamen was een jonge meerkoet bezig een sappige aardbei weg te snoepen. De rest zat gelukkig veilig onder het net, buiten het bereik van gretige snaveltjes...


Ik heb ook een kropje sla meegenomen voor vanavond


Verder moeten we nog even wachten, de bonen beginnen zich mooi rond de stokken te slingeren.


De prei is nog minuscuul, maar komt gelukkig wel boven. De andijvie doet het mooi, net als de bieten en de spinazie. Hier een overzichtsfoto van de ene helft van het tuintje...


Aan de andere kant van het pad heb ik nog veel lege ruimte, maar daar komt wel een eind aan als de pompoen begint te groeien. De stengel van de sterkste en grootste plant is afgelopen week doorgevreten door slakken (denk ik). Daarom heb ik nu wat cacaodoppen rond de andere plant gelegd en gelijk ook maar bij de courgette.Het onkruid is redelijk onder controle. De zonnebloemen, goudsbloemen, ridderspoor en een paar andere bloemen (gekregen van andere tuiniers) beginnen wat groter te worden. Hopelijk gaan ze snel bloeien, want de tuin is nog wel erg saai. Mocht ik kunnen doorstromen naar een grotere 'eigen' tuin ergens dit jaar (dit is een proeftuin), dan wil ik er graag veel bloemen en kruiden in. Voor de gezelligheid en om te drogen voor de thee. Thuis heb ik in bakken en in de tuin citroenmelisse, gewone munt, appelmunt en chocolademunt, lekker om vers te gebruiken maar jammergenoeg te weinig om te drogen. Nou ja, dan moet dat maar een jaartje wachten.

14 opmerkingen:

tineke zei

wat leuk, je eigen groente! da's handig!

Stina zei

Heerlijk hé een eigen tuintje, wij eten vanavond ook sla, jammie...
Heb jij ook weleens tomaten en komkommers gedaan, bij ons wil het niet zo goed best jammer, want ze zijn er dol op bij ons. Veel plezier met tuinieren.

gr Stina

Goud of Zilver zei

Wat ziet je tuin er keurig uit.
En aardbeien zijn altijd lekker he.
De andere groenten staan er ook goed bij.

Groeten Herma

'n Elzetje zei

Heerlijk zo'n eigen moestuin hoor!! Is het op een volkstuinencomplex of is het een particulier stukje bij iemand?
Groetjes, Idelet

Jente zei

@ Stina: wij hebben inderdaad tomaten, ze staan in een grote mand op een luw en warm plekje en doen het daar erg goed. We hebben ook voor het eerst een komkommer, maar die doet het voor geen meter. Staat niet op de juiste plek.

@ Idelet: Het is een tuintje in een mooi complex bij ons in de buurt. Ik huur er een kleine tuin, maar hoop door te kunnen schuiven naar een grotere, met een klein huisje.

'n Elzetje zei

... psst; 'k vergeet te zeggen dat je blog er zo leuk uit ziet met die nieuwe lay-out!!! groet, Idelet

Mariska zei

Je Moestuin staat er mooi bij en heerlijk he groente en fruit van eigen tuin .groetjes Mariska

Franca zei

Nou ja tuintje?
Ik vind het een hele tuin hoor.
En die kruiden klinken lekker.Gebruik je ze echt bij het koken? Bij bijzondere kruiden denk ik altijd: "maar waar gebruik ik die bij?".

Vlijtig Liesje zei

Prachtige, en verzorgde moestuin heb je! Wij hebben eigenlijk ook zo'n net nodig.

sillie zei

oh je tuin ziet er goed uit!!! prachtige aardbeien om zo in te bijten :-)

Mama Monique zei

Ziet er netjes uit hoor! En je hebt bónen!! Die zijn hier bijna allemaal vergaan :o( En dan niet alleen bij ons in de tuin, maar bij bijna alle tuinders op ons complex.

Leuk idee ook van die potjes. Had het al eens eerder gezien, maar nog niet gedaan. Misschien volgend jaar? Ik vind het toch wel wat hebben ;o)

Mooie dag vandaag!

Romy zei

Mooi hoor je moestuin.
Daar kan ik nog een hele hoop van leren!!
Ik geniet van je Blog!!!
Groetjes van Romy

Jente zei

@ franca: ik ben er ook niet erg creatief mee... ik gebruik munt en citroenmelisse alleen voor de thee.

Welkom bij De sfeer van Toen zei

Wat een heerlijke foto`s van je moestuin. Je bonen schieten al aardig op, die heb ik nog niet. Wellicht dat ik ze nog kan zaaien en poten? Je sla groeit iig goed, hier nog niet echt, maar hopelijk komt daar deze week verandering in.

Groetjes van Petra