2 juli 2010

Zelfgemaakte ijsjes, kasboek en zomertuin

Buiten was het vanmiddag in de schaduw 34,3 graden! Daar zaten wij dus niet, maar hielden binnen ons hoofd koel & deden 't lekker rustig aan. Als er een Nintendo in de buurt is, kunnen ze heel lief samen in een hoekje kruipen (zolang er niemand af raakt door toedoen van een ander).


Het zelfgemaakte citroenmelisse-waterijsje smaakt ons prima! Net als de limonade, die is niet aan te slepen. Er staat alweer een nieuwe pan siroop te trekken in de garage. De vlierbloesemsiroop viel me wat tegen, maar de muntsiroop is erg lekker geworden nadat ik er citroensap bij had gedaan. Het keukenkastje in de garage begint nu langzaam een voorraadkastje te worden (waar ik af en toe heerlijk kneuterig in kijk om te genieten van mijn groeiende voorraad ;-).

Jammergenoeg dempen deze zelfgemaakte siropen (en alle aardbeien en kropjes sla uit de moestuin ;-) de boodschappenkosten niet. Ik heb mijn kasboek bijgewerkt de afgelopen week. Toen ik op 'draaitabel bijwerken' had geklikt schrok ik me naar van een paar getallen de lijntjes... Sommige dingen waren geen verrassing, zo moesten we een nieuwe uitlaat onder de auto laten zetten en moesten we de jaarpremies betalen van diverse verzekeringen. Wat me echt tegenviel was de post boodschappen. Omdat ik niet fit was en lastig vooruit kon denken, heb ik vaker (en makkelijker) boodschappen gedaan bij een winkel in de buurt. Een goed voorbeeld van vele kleintjes... De komende tijd maar weer terug naar het 'strenge regime' van een vast weekbudget en de vaste winkels, dat werkt het beste bij mij.

De tuin ziet er erg zomers uit dankzij een paar uitbundige bloeiers
We ontdekten ook een illegaal moestuintje tussen de hosta's


'Ik wou gewoon tuinkers zaaien, dat wou ik gewoon!' zei de jongste met een zelfbewuste grijns toen ik vroeg wie er wat wist van deze mini-tuin. We mogen het wel snel opeten, want het schiet al bijna door :-)

10 opmerkingen:

Romy zei

O Jente, wat een heerlijke witte koppies.
Voel je je niet heel gelukkig met je mooie bloedjes!?
En die bloemen ook prachtig, maar die halen het niet bij je kanjers hoor!!
lieve groet van Romy

Jolanda zei

Ontdekte laatst jouw blog! Leuk! Mijn kids waren ook lekker binnen hoor. Bij ons in de schaduw was het zelfs wel 37 C. We hebben wel buiten gegeten met een watergevecht als afsluiting. Iedereen nat, dat was echt heerlijk!
Voor al onze jaarlijkse rekeningen heb ik vorig jaar een aparte spaarrekening geopend. Ik reken aan het begin van het jaar uit wat ons dat maandelijks zou kosten en dat bedrag maak ik dan telkens over op de spaarrekening. En de rekeningen betaal ik daar dus weer van. Je moet dan wel elke maand wat reserveren maar het levert me geen verrassingen meer op. Het geeft mij een hoop rust.
Fijn weekend!
Jolanda

parels in het paradijs zei

Dag Jente, Wat een leuke foto van de kinderen. Ze genieten duidelijk. Goeie tip van Jolande. Ik denk dat iedereen schrikt als je ziet wat je jaarlijks aan verzekeringen moet betalen. Als alles tegelijk komt en je wilt ook nog op vakantie, kan dat lelijk tegenvallen.
Enfin, je kunt zo te zien ook genieten van de simpele dingen. Fijn. Dag, Lilian

Zeeuwse Mama zei

Goed idee van Jolande, ik had dat ook al een beetje in m'n hoofd, nu alleen het uitvoeren nog...
En wat zijn jullie kinderen toch superblond he ;-)
Verder wou ik nog zeggen dat ik het zo leuk vindt dat je weer lekker op dreef bent met bloggen!! Het gaat echt over vanalles, en dat maakt het zo leuk altijd even te komen lezen!

tineke zei

hoi, ik begrijp dat je op de computer een rekeningenoverzichtje hebt? waar doe je dat, ik wil dat ook graag eens proberen om te kijken of ik een beter overzicht kan krijgen..

wat een mooie wit-blonde koppies hebben je kinderen zeg! en wat goed dat jullie zo met de natuur bezig zijn!

fijn weekend!

jente zei

@ Jolanda, we hebben het hier ook al eens gehad over zo'n rekening. Maar het is er nog niet van gekomen. De verzekering was trouwens ook niet de verrassing, die staat gewoon in onze begroting. De vaste lasten staan er ook allemaal in en ik weet in welke maanden de 'klappers' komen.

De schrik zat hem meer in alle kleine dingen: de boodschappen, de kleren die nodig waren, de extra dingetjes voor in huis. Ik had niet in de gaten dat dat zo was opgelopen. Maar we genieten erg van alle extra aankopen en het kan gelukkig ook.

@ Tineke, mijn man heeft in Excel een kasboek in elkaar geknutseld, we kunnen de digitale gegevens van telebankieren zo inlezen en dan verwerkt het programma het grootste deel. Alleen de contante uitgaven hoef ik dan nog in te voeren. Het is erg overzichtelijk. Je hebt op internet ook gratis kasboekprogramma's, zoals kasboek.nl.

mama'ritha zei

Wat leuk, die blonde hoofdjes. En die prachtige bloemen. Een gezellige blog, dank je wel.

Vlijtig Liesje zei

Balen dat de kosten zo tegenvielen. Maar wel herkenbaar, dat als je niet optimaal fit bent, de kosten toenemen.

Anoniem zei

Hoi Jente,
dat kasboek, ik herken het hoor. Bij mij ook van die makkelijke uitgaven en dat tikt behoorlijk aan. Wij moeten dus ook weer wat strenger.
Die ijsjes en siropen klinken heerlijk. Dat ging jammer genoeg bij mij niet de afgelopen weken en mijn man kon ik het ook nite aandoen om zulk soort dingen te maken. Ik ben al zo blij dat hij zoveel heeft kunnen overnemen van mij. Het is echt een schat. Ik moet heel voorzichtig zijn van hem ; )
Een hele fijne dag !!

Judith zei

wow wat een prachtig stel jouw kids!!!!!mm t zijn vast lekkere ijsjes!!!!!!!