5 oktober 2010

Asters, geraniums en kinderkleding

Gisteren moest ik met één van de kinderen naar de chiropractor in D. Ik combineerde het ritje met een bezoekje aan een voormalige buurvrouw. De kinderen noemen haar altijd 'de oude buurvrouw' en komen graag nog even op bezoek bij haar. Het is een aardige vrouw van vijfentachtig jaar die, ondanks alle kwalen die haar steeds meer beperken, geniet van het wonen in haar kleine huisje. Ze heeft een mooi tuintje en we lopen daar altijd even doorheen. Gisteren liet ze me haar herfstasters zien en omdat ik ze zo mooi vond mocht ik een polletje afsteken. Die heb ik vandaag gesplitst een mooi plekje gegeven in de tuin.


De nazomer is een mooi moment om dit soort klussen aan te pakken. Nu weet je welke kale plekken er in je border zijn, waar je kleur nodig hebt en je weet waar wat staat. In het winter lijken alle pollen met kale stengels zo op elkaar en in het voorjaar als er pollen verschoven moeten worden ben ik 't helemaal kwijt. Daarom heb ik ook nog even foto's gemaakt, zodat we de komende winter als we tuinplannen hebben iets meer voor ogen hebben hoe het er uit ziet.

De oude buurvrouw vertelde terloops dat ze de geraniums op wilde potten, die ze nu had staan waren al drie jaar en ze wilde ze nog een jaartje overhouden. Hoe dat dan moest, vroeg ik. Want ik heb een paar mooie, roze geraniums waar ik ook graag nog een jaartje extra van geniet. Heel simpel, legde ze uit, gewoon met nieuwe potgrond in een wat grotere pot zetten en in een schuurtje zetten. In het najaar af en toe water geven en dan gewoon laten staan.
Dat heb ik vanochtend gelijk maar gedaan en ze staan nu voorlopig op het konijnenhok, onder een afdakje. Als het echt kouder wordt zet ik ze in de garage. Straks wil ik nog wat aardbeien stekken, potten leegmaken en opruimen en decoratiemateriaal schoonmaken. Nu is het nog lekker weer, zodra het druilerig en koud is heb ik daar niet veel zin meer in.

Naast alle klusjes in de tuin ben ik nog even op pad geweest naar wat tweedehands winkels. Deze keer heb ik mooie dingen gevonden: drie paar handschoenen, gevoerde regenlaarsjes, een regenjas, een shirt, een spijkerrokje voor de kinderen en een mooie zwarte (merk) bolero voor mezelf voor in totaal 31 euro. Dat is nog eens leuk shoppen ;-) Later deze week het rondje maar afmaken langs nog een paar van dit soort winkels, hopelijk vind ik nog wat leuke dingen.

Bedankt nog voor de vaatwasser tips en adviezen (en uiteraard de complimenten, die ik door heb gegeven ;-). We gebruikten zelf meestal losse poeder, zout en glansspoelmiddel van de natuurwinkel. Dat leek me het voordeligst (in verhouding dan, gewone tabletten zullen vast goedkoper zijn) en het minst milieubelastend. De boel moet nog aangesloten worden, maar als dat is gebeurd dan zal ik het water- en energieverbruik in de gaten houden. Misschien dat dat inderdaad nog flink meevalt.

7 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Leuk he, zo'n "oma-buurvrouw" !
Ik wil ook graag mijn geraniums laten overwinteren, maar had geen idee hoe ik dat moest doen, bedankt voor de instructie. Het is toch zonde om ieder jaar weer nieuwe te kopen als het ook op deze manier kan?
Enne...veel plezier met je nieuwe butler!

Jolanda zei

Bedankt voor de Geranium-tip! Dat ga ik ook proberen.

Johanna zei

Leuk is dat van die mevrouw om door te geven. Het is mij met geranium's nog nooit gelukt. Ik hoop dat jij meer succes hebt. Mooie koopjes zijn dat.

Judith zei

zo he wat veel kleding voor zo weinig. wat ene mooie plaatje van de tuin zeg. Ik wist niet eens dat je geraniums kon overhouden..leuk

anderson cottage zei

wat leuk dat je mijn blogje leest, kweeperen ben ik nu aan het schillen en gaan vanmiddag de fles in, op dit moment ben ik bezig met de winterpeen en de hachee te wecken, in mijn volgende blogje zal je lezen wat ik allemaal met de kweeperen heb gedaan, weet ik nu nog niet haha, liefs marion

Lotte zei

Wij hebben ook zo'n oude buurvrouw.
letterlijk een oude buurvrouw maar ook echt onze 'oude buurvrouw'.
Ik vind het altijd prachtig om haar te horen vertellen met al die handige weetjes en levenwijsheid.

goede tip van die geraniums.
En wat een leuke koopjes heb je kunnen vinden!
Ik heb hier ook mijn eerste echt goede kledingkringloop koopje gehad.
Leuk gevoel hé.

ben je aan het genieten van je vaatwasser?
Ik gebruik ook alle producten los.
al die supergeweldige en dure tabs hoeft helemaal niet hoor.

groetjes, Lotte

Mama Monique zei

Wat een mooie foto van je tuin!

En wat een lieve oude buurvrouw hebben jullie zeg.. Daar zou ik ook een ommetje voor maken hoor! ;o)

Ben benieuwd of het je gaat lukken met de geraniums. Manlief is er allergisch voor, maar ik zou ze graag onder het keukenraam willen houden (buiten dan wel te verstaan). Jij hebt wel mooie hoor!

Fijn weekend!