11 oktober 2010

Radiatorfolie en tweedehands vondsten

Misschien dachten jullie al wel: wat blijft het toch stilletjes rond die groene uitdaging. Het was ook stil... maar de uitdaging is niet uit mijn gedachten hoor! Ik heb het afgelopen weekend de lijst met punten voor oktober bijgewerkt, concrete actiepunten bedacht en nagedacht over hoe ik de uitdaging verder in ga vullen. Maandag actiedag is praktisch gezien niet goed uit te voeren, de laatste weken had ik vaak andere dingen buitenshuis te doen. De tijd die over blijft heb ik nodig om hier thuis de boel weer op orde te krijgen. Om er dan ook nog een groene actie door te jagen, dat lukt denk ik niet. Maar ik wil wel iedere week één of twee acties blijven uitvoeren, om groen in beweging te blijven, zeg maar :-). Voor deze week staan de komende zaken op de planning.

Vandaag zoek ik de spullen bij elkaar die nodig zijn om later deze week het radiator folie (dan we een tijdje geleden bij de kringloop vonden) achter de radiatoren te bevestigen. Nu de verwarming de komende tijd weer aan zal gaan moet dit eindelijk maar eens gedaan worden. En als we dan toch bezig zijn gelijk maar de tochtstrip van de deur tussen de garage en de gang vervangen door een nieuwe.

Verder wil ik deze week zoeken naar meer tweedehands kleding voor mezelf. Voor de kinderen kocht ik altijd al regelmatig tweedehands kleding, voor mezelf wilde dat nog niet zo lukken. Maar nu ben ik best een beetje trots dat het gelukt is om een leuk tweedehands stelletje bij elkaar te kopen en te krijgen .

(...) 

De eerste stap op het kringlooppad is gezet, hopelijk volgen er nog meer mooie aankopen.

13 opmerkingen:

De sfeer van Toen zei

Wat ziet het er leuk uit, je rok vind ik ook erg leuk met dat werkje. Hier hebben wij ook radiatorfolie achter de verwarming zitten. Heb het alleen nog steeds niet vast zitten :-S..binnenkort ook maar eens doen :-))

Groetjes van Petra

Miriam zei

Wat een ontzettend leuke rok! Radiatorfolie hebben we niet, hier staan de radiatoren voor het raam (voor het glas dus!) Als we verhuist zijn (november dit jaar) dan ga ik volgend jaar ook maar eens zo'n groene actie dag instellen.

Groetjes
Miriam

Franca zei

Leuke rok!
Radiatorfolie is een goed idee.
Schandaling genoeg hebben we die hier nog niet.Goed dat je er ons aan helpt denken.

janneke zei

ha jente
wat een leuke kleren! ik koop voor mezelf zeker de helft van mijn kleren tweedehands en dat bevalt me prima. ik kijk regelmatig bij de kringloop (lekker goedkoop) en hier in de buurt zit een goeie tweedehands merkkledingwinkel. daar ga ik een paar keer per jaar met mijn dochter heen.

nog even over boeken voor je dochter die graag 'echt gebeurd' leest; heb je de 'kleine huis' serie van laura ingalls wilder weleens geprobeerd voor te lezen? allemaal echt gebeurd, veel natuur; echt heel leuk!

Judith zei

dat ziet er prima uit! ja wij gaan ook maar dikker gordijnen nemen om de kou buiten te houden komende winter. folie hebben we niet nog

plukdedagsandra zei

Mooi hoor.

Ben zei

Hallo Jente en andere lezers, misschien een kleine tip om radiatorfolie makkelijk te bevestigen. Deze werkt met magneettabe: http://www.bespaarbazaar.nl/radiatorfolie-hr-p-465.html

Johanna zei

Mooie aankoop. In ons vorige huis hadden we wel folie achter de verwarming. Bij deze is het bijna onmogelijk zo dicht zitten ze op de wand. Ze zitten niet onder de ruiten.

Petrouchka zei

radiatorfolie hebben we hier gelijk bij de verhuizing aangebracht afgelopen jaar , we kregen van onze gemeente een milieuvriendelijk bespaarpakket (speciaal voor minima).
Jouw kringloopaankoop geeft mij weer goede moed om voor mezelf ook te gaan kringlopen !

Vlijtig Liesje zei

Een leuk setje! Leuk zo succesvol kringlopen.

Herma zei

Wat een leuk setje.
En zo te zien heb je dezelfde riem als mij.
Heb hem al jaren, maar draag hem nog steeds heel veel.

Groeten Herma

het lieveheersbeestje zei

Leuk setje Jente! Ik koop ook al jaren tweedehands, maar dan wel het mooiere spul. Hier is een winkel van het Leger des Heils, misschien ook wel bij jullie in de stad? Onze winkel is één keer per week open en je moet er echt om half negen zijn om de krenten uit de pap te vissen, maar dan heb je ook wat! (afgelopen voorjaar een wintermantel voor 5 euro die in de winkel driehonderd zestig kost!!!)
Wel moet je bedenken dat er 90 procent rommel ligt en je moet dus goed selecteren. Ook zijn er soms leuke dingen als dekbedden, gordijnen, boeken of tassen te koop.
Overigens; wij hebben een gaskachel, zou je daar ook radiatorfolie achter kunnen plakken? Het is natuurlijk veel heter dan een verwarming. Ik heb geen idee...
Groetjes!

Mama Monique zei

Puik pakkie! ;o)

Ook ik stond vanmorgen voor de kast met wat kringloopvondsten in mijn handen. Het is alleen nu dat ik er een mouwloos bruin bolle-buiken-shirt bij moet hebben.
Vandaag even MP op en hopen dat ik het compleet kan maken! Er is in de kringloop nog zo veel moois te vinden...