21 oktober 2010

De rust is weer teruggekeerd

De afgelopen dagen lekker veel thuis geweest, een verademing na vorige week. Toen was de hele week zo ongeveer één passend schema en als er iets anders verliep dan gepland dan was het gelijk wat stressen en haasten (en dat gebeurde nog wel eens).
Ik heb lekker op lopen ruimen, schoonmaken en heb allerlei rommeldozen en stapelhoekjes aangepakt. En met het opruimen en schoonmaken kwam ook de rust in mijn hoofd en hart wat terug.

Gisteravond had ik een tafel vol dames die samen aan de knutsel gingen, erg gezellig. Er gingen heel wat sleutelhangers in de tassen mee (sommige dochters hadden zelfs al een bestelling opgegeven bij hun moeder ;-) en iedereen wilde een volgende avond weer aanschuiven. Leuk om te horen, want het organiseren van zo'n crea avondje voelt vlak van te voren soms wat spannend, zo 'wat heb ik me nu weer op de hals gehaald'-achtig ;-) Volgende week hoop ik weer zo'n avondje te hebben met een andere groep. Leuk om weer tijd te hebben en om voor 't V.liegertje aan de slag te gaan!

Vandaag had ik de smaak nog te pakken en ben even verder gegaan met wat bestellingen, heb sleutelhangers op de post gedaan, een paar labeldoekjes gemaakt. Ik merk dat het naaien van dingen al snel een soort sluitpost is. En nu er al weken veel moeilijke situaties om ons heen zijn, merk ik dat ik op moet letten dat ik de tijd voor de dingen die ik zelf belangrijk vind (of nodig heb) niet teveel weg 'bezuinig' door van alles voor anderen te doen, te luisteren, te praten, op te passen of wat dan ook. Ik vind het vaak lastig om nee te zeggen als ik geen 'echte' afspraak heb staan en er blijft dan niet zoveel tijd over voor de dingen die ik zelf wil doen. Niet dat dat erg is, ik vind het ook fijn om tijd te hebben voor anderen. Maar je merkt op een gegeven moment wel dat de boog niet altijd gespannen kan zijn en je soms je grenzen aan moet geven. De dagen zonder bloggen waren wat dat betreft ook wel goed. Zo heb ik, toen ik 's avonds geen afspraken had, eindelijk weer eens lekker op de bank zitten lezen  ;-) Dat wil ik vaker gaan doen en ondertussen balans zoeken tussen tijd voor anderen, tijd voor ons gezin en tijd voor mezelf.


Onder de labeldoekjes mijn impulsaankoop van vorige week: een nieuw tafelzeil! Ik ging de winkel in om een schoolbeker te kopen (de vorige had ik in een vlaag van onnozelheid uitgekookt en toen pasten de verschillende stukjes niet meer op elkaar...) en stond even later buiten met een beker, tafelzeil en een stoomstrijkijzer. Ik wilde al wel een jaar ander zeil, maar vond Het Zeil niet (of vond het te duur, of niet nodig genoeg, of... altijd wel een reden) en nu liep ik er tegenaan en heb het gewoon gekocht. Net als het strijkijzer, vorig jaar was het stoomstrijkijzer stuk gevallen en heb ik me lang gered met een relikwie uit onze studententijd met een te kort snoertje. Nu had de winkel een mooie aanbieding en heb ik toegehapt. Ik geniet flink van deze onverwachte aankopen. Niet dat dingen kunnen 'troosten', maar op de een of andere manier is het toch fijn om iets moois te kopen en ervan te genieten.

8 opmerkingen:

Franse Lelie zei

Hallo, ik las net je laatste 2 posten. Wat een heftige week, en wat goed dat je tijd voor jezelf hebt genomen. Even op krachten komen, en jezelf verwennen met een nieuw strijkijzer! Wat kunnen dingen soms heerlijk simpel zijn....lieve groetjes Jolanda

Anderson cottage zei

hai jente, als mensen me vragen wat ik op mijn vrije dag ga doen, antwoord ik weleens, ik ga heerlijk op de bank zitten met mijn breiwerkje en ga eens heerlijk mijn haren laten groeien.
haha, met andere woorden, ik ben ook wel eens lief voor mezelf, snap je ? niks mis mee hoor, liefs marion

tineke zei

hoi, mooi blogje heb je geschreven, ik herken er veel in..
De tijd en rust voor jezelf is zo belangrijk, je kunt je er weer even mee opladen!
geniet ervan en plan het gewoon en zeg dat je bezet bent.. Het mag echt!
succes en sterkte!
groetjes

Mama's Simple Life zei

Tja.. dat hebben we soms eigenlijk allemaal een beetje nodig hé? Zo'n tafelkleed of strijkijzer.. ;o)

Wat het bloggen en nee-zeggen betreft.. ook ik herken het hoor!

Groetje van Monique

Wiek zei

Soms loopt het zo, dan loopt je agenda vol, elk klein gaatje aan aandacht gaat naar diegene die er op dat moment om vraagt, en het vaak oh zo nodig heeft. Zelf vraag je niet, tot het soms te laat is en je lichaam het voor je vraagt... Het is lastig, de balans tussen geven en nemen. Alleen nemen is niet goed, maar alleen maar geven evenmin.
Volgens mij ga je de balans wel weer terugvinden, laat je daarin ook ondersteunen. Niet dat ik je iets wil opleggen, ik hoop je wat te kunnen steunen om voor jezelf op te komen.

Judith zei

goed voornemen om meer tijd voor jezelf te nmen.. en wat een mooi kleed zeg. gezellig!

Anoniem zei

Hoi Jente,

Ik geniet nog steeds mee van je stukjes, je verwoord veel (voor mij) herkenbare thema's en vragen. Pas goed op jezelf en je gezin!

Gr. Mariella

huisvrouwtje zei

hoi jente,

Lekker wat tijd voor jezelf nemen en er heerlijk van genieten! Je eigen verwennen met wat spulletjes(die toch eigenlijk al op een verlanglijstje stonden) hoort daar wel een beetje bij af en toe. Als we het toch over je nieuwe spullen hebben wat een mooi kleed

gr Huisvrouwtje