5 januari 2011

Het gewone leven is weer begonnen

De kinderen zitten gezellig spelletjes te doen, dochter zit met een vriendinnetje het dobbelsteenspel van de Kolonisten van Catan te spelen. Zoon met een vriendje de kindervariant van Triominos. En zo heb ik de computer mooi vrij voor mezelf :-) kan ik even wat kleine dingetjes uitzoeken en regelen en een start maken met mijn eerste blogje van dit jaar.

Een nieuw jaar dat met heel gemengde gevoelens wordt begonnen. Er staan hele blije dingen te gebeuren. Zo verwachten mijn zusje en haar vriend binnenkort hun eerste kindje. Maar om ons heen zijn een paar mensen zo ziek dat het een moeilijk en spannend jaar zal worden voor hen, voor hun gezinnen. Zo rond oud en nieuw besef je die dingen ineens veel meer dan op andere momenten, vallen de lege plekken om je heen meer op dan anders.

Goede voornemens heb ik niet gemaakt, ik denk meer in de trant van: iedere dag is de eerste dag van de rest van je leven. Iedere dag een nieuwe kans om de dingen anders aan te pakken, de mogelijkheid om een nieuwe start te maken. Het nieuwe jaar geeft me wel een zetje om de dingen weer eens opnieuw te bekijken. Zo is ons kasboek in Excel op 1 januari altijd weer zo mooi leeg :-), dat nodigt uit om extra 'zuinig aan' te doen. Komend jaar wil ik de post kleding omlaag krijgen door meer tweedehands te kopen en bij het huishoudbudget de regel op=op te hanteren.

We kregen oudejaarsdag te horen dat ons overbruggingskrediet een tijdje verlengd wordt, dat gaf veel opluchting! Maar om het zekere voor het onzekere te nemen en zoveel mogelijk te sparen heb ik voor de komende tijd een strakke begroting gemaakt. Zolang het huis niet verkocht is, doen we geen gekke dingen (en zo min mogelijk 'gewone' als het niet noodzakelijk is). Mocht het geld achteraf niet nodig zijn voor het oude huis, dan hebben we er in ieder geval wat aan voor ons huidige huis.

Nu de dagen worden weer wat langer worden en het zonnetje zich af en toe laat zien, begint het weer een beetje te kriebelen en worden er voorzichtig moestuin plannen gemaakt. De huur (40 euro) moet ik komende maand betalen, maar verder verwacht ik niet veel extra kosten want ik heb nog veel zaadjes over van vorig jaar. Ik schat dat hij vorig jaar minstens 80-90 euro aan groente en fruit heeft opgeleverd. Qua kosten kon de tuin voor ons dus makkelijk uit, ondanks dat 'ie niet al te groot is. En daarnaast een hoop plezier en ontspanning en dat vind ik eigenlijk nog belangrijker! Ik kijk echt uit naar het moment dat ik weer lekker in mijn tuintje aan de slag kan, alleen of gezellig samen met m'n dochter.

7 opmerkingen:

Gerreke zei

Je hebt een leuke blog! Ik lees hem voor het eerst!

Dat lijkt me nou zo leuk zo'n moestuin, maar ik ben bang dat zo'n lap grond in m'n eentje teveel voor mij is.

Ik zou het heerlijk vinden. Al dat opgroeiende nieuwe spul!

Johanna zei

Plannen maken voor het nieuwe jaar doe ik ook nooit, ik laat het allemaal komen en we zien wel hoe het loopt. Maar ja wij werken niet meer, vrije keuze. Jammer dat jullie je huis maar niet kwijt kunnen. Manlief,(echt zomer mens) zegt ook al dat de dagen lengen, daar mee bedoeld hij dat hij weer lekker in de tuin kan. Het is ook zo lekker een eigen tuin.

Anderson cottage zei

leef met je mee, 1 persoon die jullie huis wil kopen is er nodig toch ? dat moet toch wel gaan lukken, ik duim voor je, en ja de moestuin, we hebben alle zaadjes al gekocht en wens graag een tuintje op hoogte te gaan maken, je ziet het wel , liefs marion

Franse Lelie zei

Natuurlijk de beste wensen en alle goeds en gezondheid voor jou en de jouwen. Geniet weer van dit nieuwe jaar, lekker plannetjes maken! hoop dat jullie huis gauw verkocht gaat worden. Misschien moet je het eens op je blog zetten? Wie weet wat eruit voort komt, lieve groet Jolanda

lieke zei

ik ben ook al stiekem over ons moestuintje aan het na denken maar met nog steeds sneeuw in de achtertuin blijft het voorlopig echt bij denken...

groetjes lieke.

ps de poedermelk kan je bij c1000 kopen of de afdeling houdbare melk.

tineke zei

het lijkt me superhandig om een moestuin te hebben!
ik wens jullie een heel mooi jaar, en veel kracht voor bij alles wat er gebeurd!

groetjes,

wilma zei

geweldig zo'n krediet.Maar kun je het huis niet verhuren?Misschien doen jullie het al wel.
Tweede hands is zo leuk.Is mijn hobby ook,dat rondsnuffelen.
Succes!,
Wij hebben nu geen moestuin,maar wonen nu in een gebied met veel fruit,wat je zelf mag plukken,dus dat is weer fijn.
Wilma