30 januari 2011

Lekkere pizza

Gisteren hebben we heerlijk pizza's gegeten. 
Zelfgemaakt en zelf gevuld, 
ieder geheel naar eigen smaak, 
groente minnend of groente mijdend...
alles ging schoon op!


Dank zij een tip die ik op het blog van Lieke las zijn ze deze keer voor het eerst ècht lekker gelukt! Je bakt de bodems eerst 5-6 minuten voor op 250 graden, haalt ze uit de oven en strooit er direct kaas overheen. Door het vetlaagje van de gesmolten kaas komt de saus later niet in de bodem en blijft hij lekker krokant. Als de bodem is afgekoeld doe je er saus op en de vulling. Daarna heb ik ze nog 15-20 minuten gebakken op 190 graden (denk ik.. de oven doet het niet super goed meer). In de vriezer liggen de bodems met saus die over waren, voor een volgende keer als we makkelijk willen eten.

Tijdens het eten werden we flink opgeschrikt door hard geschreeuw en gehuil uit de wc. Eén van de jongens was zijn evenwicht verloren en van de pot gevallen... net tegen de wc rol houder aan. Hij had een scheurtje net boven zijn wenkbrauw en zo kon m'n man na het eten gelijk door naar de huisartsenpost om de boel te laten lijmen. Pijnlijk dit soort ongelukjes. Hij had er nog best last van vandaag, maar was aan de andere kant ook wel erg onder de indruk van zijn pleister. 'k Hou hem morgen maar thuis van zwemles, want het lijkt me niet zo handig als alles losweekt. De dokter heeft er niets over gezegd, die was nogal van 'grote stappen, snel thuis' en was weg voor m'n man een vraag kon stellen.

We hadden dit weekend niet veel bijzonders op de planning staan, daarom is m'n man met de oudste twee gaan zwemmen. Ze hadden hun rapport gekregen en in plaats van een kleinigheidje voor hun spaarpot kregen ze nu een zwembadkaartje :-) Dat vonden ze echt super leuk. Verder hebben we twee gezellige verjaardagen gehad en we zaten af en toe wat te mijmeren over de kijker die vorige week geweest is bij ons oude huis... zou hij wel of niet serieus zijn... afwachten maar!

16 opmerkingen:

Johanna zei

Ziet er lekker uit. Fijn dat het zo goed gelukt is.

ella zei

Ach het arme ventje, hopenlijk heeft ie niet al te veel hoofdpijn gehad. Wens hem maar beterschap

Anoniem zei

hallo heel toevallig kwam ik hier langs waaien en heb je blogje over de pizza (bedankt voor de tip want ook hier zaten we steeds met een zombige bodem)
ik las ook over het ongelukje en inderdaad het is een heel slim besluit om je kind niet naar zwemles te doen mijn dochtertje heeft op haar voorhoofd een keer een snee gevallen die ook gelijmd werd en dat mocht 6 dagen niet nat worden omdat anders de lijm los gaat op den duur valt de pleister er van zelf af uh als je tenminste een witte hebt.
groetjes adrienne

jente zei

@ Adrienne, leuk dat je even langs kwam. Ik heb de assistente voor de zekerheid gebeld en je moet inderdaad wachten tot het korstje eraf is. Geen zwemles dus deze week.

Annika zei

Hoi Jente,

Inderdaad wachten tot het geheel genezen is vaak neemt dat tussen de 6 en de 10 dagen dit kan je zelf het beste bepalen ;)

Groet Annika (doktersassistente)

Anderson cottage zei

laten we hopen dat die kijker koper word he? , men dan zou er een gewicht van je afvallen , vind het nog steeds erg knap hoe je het allemaal runt hoor, en je lijft zo heerlijk positief, succes met het wondje, liefs marion p.s. eet smakelijk van je heerlijke pizza

qm zei

Hè, wat een schrik, zo van de wc te vallen, en dan ook nog naar de dokter...beterschap voor je kind.
Je pizza's zien er heerlijk uit. er gaat niets boven zelfgemaakte.
Hopelijk worden de kijkers kopers, dan ben je die druk tenminsten kwijt.

'n Elzetje zei

Beterschap met de wond; een weekje wachten is idd een slim besluit (welk lekker rustig zo'n weekje geen les ;-)).
O ja, de pizzatip van Lieke, heb ik natuurlijk weer niet gebruikt afgelopen vrijdag, helaas dus toch weer wat te natte bodem. Volgende keer dus maar wel even doen.
Wat zou dat super zijn zeg een koper voor jullie huis! Suc6
Groet, Idelet

jente zei

@ Idelet, je raadt mijn gedachten, dat schoot namelijk gelijk door mijn hoofd ;-) Even geen gevlieg rond etenstijd...

Ons gezin en de Stichting zei

Beterschap voor je zoon en wat zien de pizza's er heerlijk uit, bedankt voor de tip om de bodem eerst even voor te bakken,

Aritha zei

Die pizza's zien er verrukkelijk uit; wat jammer van dat ongelukje. Een zoen voor de schrik.

lieke zei

hoi jessica, allereerst heel veel beterschap voor de kleine, ik hoop dat het goed met hem gaat.
de pizza`s zien er lekker uit hoor. bedankt voor je attente reactie.

groetjes lieke

Anoniem zei

Een pizza wordt niet gevuld, doch belegd.

het lieveheersbeestje zei

Hoi Jente, wat een handige tip over de pizzabodem! Ik had net afgelopen zondag pizza's gebakken met de kinderen en ik heb ook altijd dat de bodems zo soppig worden..dit ga ik zeker uitproberen!
Wat zit een ongelukje toch in een klein hoekje he? Ik hoop dat de wond weer mooi geneest, het hoefte gelukkig niet echt gehecht te worden maar de schrik is altijd groot! Heel veel beterschap toegewenst voor jullie kleine toiletdiver!

Lotte zei

Ziet er lekker uit zeg!

een ongeluk zit dus in een klein ho(e)kje, beterschap voor hem!

groetjes, Lotte

Jantine zei

Heerlijk, zelfgemaakte pizza! Ik heb de tip ook gelezen en ga hem zeker onthouden (Lees: aan DH doorgeven want hij maakt de pizza meestal).
FF niet zwemmen is een wijs besluit!