12 januari 2011

'n Volle planning

Deze week heb ik ongeveer één doorlopende planning, van halen en brengen, van soppen en vergaderen, van mailen en regelen, van koken en opruimen, van muziekles door naar zwemles, van speelafspraken en tandarts bezoeken etc... Regelmatig was ik maar een kwartier of half uurtje thuis en dan moest ik alweer verder. Maar eigenlijk het loopt het nog goed ook, helemaal niet gestrest en ik heb veel kunnen doen.

Tegenwoordig schrijf ik alles op wat ik wil doen. Als ik een rooster of planning krijg schrijf ik het gelijk op. Schiet me iets te binnen wat ik nog moet regelen, thuis, voor een werkgroep, op sociaal vlak... ik schrijf het op. Soms ben ik namelijk zoveel tijd en energie kwijt om eraan te denken dat ik iets niet moet vergeten of nog moet opschrijven, dat ik het al wel tien keer gedaan zou kunnen hebben. Gelijk opschrijven geeft me veel rust en overzicht.

Ik had ook bedacht wat ik wilde eten deze week en heb alles in huis, dit scheelt ook veel energie en extra gewinkel. Ik heb de hooikist methode een paar keer gebruikt, omdat ik op de meest onhandige tijden op pad moest (waarom plannen ze muziek- en zwemlessen bij voorkeur rond etentstijd?) en het eten daarna snel op tafel moest krijgen. Wist je dat stoofvlees ook prima gaar wil worden in een slaapzak? Ik had het een dik half uur op het vuur gehad, daarna een tijd weggezet en toen nog een klein uurtje op het vuur. En het smaakte helemaal goed, terwijl het normaal toch wel 2,5 uur op het vuur moet staan.

Omdat de hopjespudding in de smaak viel, vond ik het leuk iets anders te proberen. Het werd een chocoladepudding (het recept ook gevonden bij Karnelly).

9 dl melk opwarmen, ondertussen 1 dl melk mengen met 100 gr. suiker, 60 gr. maizena en 35 gr. cacao. Dit toevoegen aan de warme melk en even laten doorkoken (het brand wel snel aan, dus een pan met dikke bodem gebruiken en goed blijven roeren). In een vorm gieten en drie uur laten afkoelen en opstijven. Wij vonden dit lekker, maar de kinderen vonden de choco-smaak net wat te sterk.

Ook morgen en overmorgen staat er ruim voldoende in mijn agenda. Dus veel tijd voor bloggen en reacties achterlaten is er deze week helaas niet, het blijft even bij snel lezen... Hopelijk volgende week meer rust hiervoor.

6 opmerkingen:

Johanna zei

Als je zo lekker bezig bent vliegt de tijd he. Chocola overheerst heel snel. Er stond op die site ook gele vla, misschien kun je 2 soorten doen, en dan van elk de helft in een schaaltje.

karnelly zei

Hahaha, en morgen komt er een recept voor sinaasappelpudding :)) Ook heel lekker.
Groetjes, Nelly

Anderson cottage zei

wat moeten we toch veel he? gelukkig is karnelly met de receptjes er om ons bij te staan , liefs marion

jente zei

@ Marion: het voelt gelukkig niet als 'moeten'. Meer als kunnen en mogen, dat maakt de 'drukte' gevoelsmatig wel anders :-)

Vlijtig Liesje zei

Prachtig dat je in alle drukte nog tijd vond een nieuw recept te proberen. Dingen opschrijven geeft inderdaad rust in je hoofd.

het lieveheersbeestje zei

Ja, hier nog een opschrijfster hoor! Ik noteer alles, maar dan ook álles, in mijn agenda én op een kalender op de wc. Zit je te ... dan kun je de agenda bestuderen. Zo vergeet je echt nooit iets! Ik doe het al een jaar zo, en het gaat supergoed. Het lijkt wel of het gewoon uit je hoofd gaat en je piekert er niet meer over als je het eenmaal opgeschreven hebt.
Groetjes!