22 maart 2011

Het komt goed

Soms vallen de dingen ineens zo mooi samen, dat je er wat stil van wordt. Net of je ineens weer beseft hoe goed er voor je wordt gezorgd. De afgelopen week hadden wij zo'n week. De laatste tijd hebben we soms best wat kopzorgen rond ons oude huis. Huurders die zelf een huis gekocht hebben, onzekerheid omdat de markt zo akelig is ingestort in de oude woonplaats en rond verlenging van ons overbruggingskrediet. Hoelang gaat dit nog duren, denken we dan wel eens. We kunnen het op zich allemaal rondbreien, wat dat betreft hebben we niets te klagen. Ondertussen proberen zoveel mogelijk te sparen om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen.

Maar als dan de kinderen alle drie een groeispurtje hebben gehad en alle schoenen stuk gaan of te klein zijn en er wat andere extra onkosten zijn, dan zie je in gedachten je banksaldo flink slinken. De kledingkasten uitgezocht, kleren die weg konden had ik klaargezet om aan een vriendin te geven en toen begon m'n gepieker over het aanvullen van de voorraad. Volgens mij werd er nog geen dag later aangebeld door de buren. Buurmeisje had een flinke stapel zomerkleren in haar armen... of wij er iets aan hadden. En een paar dagen later kreeg ik van een vriendin een enorme tas kleren voor de oudste en de jongste, om te kijken of er wat bij zat. Nou en of! De kast van vooral de jongste is mooi gevuld en de andere twee hebben ook mooi wat extra's.

En alsof alleen kleren niet voldoende waren, kwam m'n man vanavond de kamer binnen met zijn armen vol skeelers en laarzen. De buren zijn druk aan het opruimen en wilden ze weggooien (!). De kinderen zijn er zo blij mee, want ieder heeft nu een paar skeelers in de eigen maat!

Tegelijk we kregen ineens van verschillende kanten potentiële huurders aangedragen. Het lijkt nu alsof we zelfs geen dag leegstand hebben! De huidige huurders verhuizen over ruim twee maanden. De nieuwe huurders hopen er eind van de zomer in te gaan en in de tussenliggende weken een collega van m'n man die zijn huis laat verbouwen. Dit hadden we zelf zo niet kunnen bedenken en het werd ons zo aangereikt.

Ik dacht: waarom pieker ik soms dan toch weer zo en wil ik alles zelf onder controle hebben? Waarom vertrouw ik niet wat meer? Al zo vaak hebben we gemerkt dat we werden voorzien in wat we nodig hadden, vaak zelfs meer kregen dan dat. Dan denk ik aan een Bijbeltekst, waarin Jezus zegt dat je nergens bezorgd over hoeft te zijn, omdat je Vader weet wat je nodig hebt. Hoe snel raakt dat op de achtergrond als je wat teveel naar de cijfertjes van je kasboek en op de omstandigheden let. Bijzonder om iedere keer weer te merken dat je krijgt wat je nodig hebt (ook als je even de focus op Zijn zorg verloren bent). Dat geeft me rust om te vertrouwen dat het goed komt, ook met de financiën, ook met het huis.

22 opmerkingen:

wilmi zei

mooi geschreven jente!

singlemam zei

Wat een ontzettend mooie en bemoedigde log! Dank je wel.mases

Anoniem zei

Mooi!

Johanna zei

Fijn dat je krijgt wat je nodig hebt. Een mens lijdt het meest aan het geen hij vreest.

hartelijk zei

Wat fijn joh, geniet van die bevestiging!

anoniem zei

Hoi Jente

Heel bijzonder dat zoveel dingen weer goed zijn gekomen
Wij tobben vaak over zoveel maar er is er 1 die ons leven bestuurd
Mn man heeft een uitspraak bij zn bed hangen van : tob over niets, bid voor alles. Dat is het beste wat we kunnen doen

Ik hoop dat het nu even wat beter mag blijven gaan bij jullie

Liefs Grada

Akelein zei

Ik weet uit ervaring dat het zó waar is wat je schrijft!

Franse Lelie zei

Wat fijn dat het dan toch weer ten goede keert....en positief blijven denken. Open staan voor oplossingen is het halve werk...lieve groetjes

Linda zei

Wat mooi!
Hij ziet al je zorgen en wat mooi dat er dan zoveel mensen op je pad komen die HIJ jullie laat helpen.

wat ik zo mooi vindt dat je ons hierin even laat meedelen en genieten.
Zo zie ik zelf ook weer al mijn eigen 'bloemen' die ik de afgelopen tijd heb mogen plukken.

fijne dag!

lieke zei

ach jessica, we zijn allemaal mensen en vertrouwen is soms moeilijk als het allemaal niet mee zit. wel fijn dat je dan weer bewijs krijgt dat het allemaal wel goed komt.

groetjes lieke

tineke zei

mooi geschreven!
ik moest ook meteen denken aan het gedichtje: een mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest..
als je m niet kent moet je maar even op google zoeken.
Het past precies bij jou tekst..

Fijn dat het allemaal weer geregeld is!
groetjes

Gerreke zei

Wat grappig. Toen ik je verhaal las vroeg ik me af of je Jezus kent en op dat moment las ik je laatste alinea.

Prachtig om te lezen hoor! Heel opbouwend ook!

Spil van het gezin zei

Iets dergelijks heb ik ook eens meegemaakt. Het maakt je stil en klein.
Groetjes Jolanda

Onder de knotwilg zei

Wat herkenbaar. Wat is het soms moeilijk hé, om blindelings te vertrouwen. Je staart je soms zo blind op de omstandigheden en dan komt het ineens zó goed als je het zelf nooit had kunnen bedenken.
Als God een deur sluit, opent Hij altijd ergens een raam!

Groetjes Tineke
(Nog een Tineke zag ik)

'Natuurlijk Zuinig' zei

Dat is ontzettend geluk hebben. Maar ook heel knap dat je de dankbaarheid ervaart. Er zijn zo veel mensen die dit soort dingen niet eens merken.
En inderdaad heel mooi opgeschreven.
Gr,
NZ

het lieveheersbeestje zei

Dank je Jente, net wat ik nodig had!

Jente zei

@ allemaal, bedankt voor jullie reacties! 't Doet me goed. Mooi om nog eens te lezen als ik wel weer in de piekerstand terecht dreig te komen :-)

Jantine zei

Dank je wel voor de bemoediging, die had ik net even nodig!

Franca zei

Mooi en zo waar!

Zeeuwse Mama zei

Echt zoooo herkenbaar, die gevoelens en gedachten, maar ook dat het soms 'zomaar' goed kan komen....

JutVrouw zei

Hallo Jente, dank voor deze mooie woorden! Ik ervaar dit de laatste tijd maar altegoed alhoewel ik van huis uit totaal niet kerkelijk ben opgevoed. Heb wel altijd op Christelijke bs. en Mavo gezeten, is het toch na al die jaren op z'n plek gekomen :-)

meta zei

mooi jente.... en waar! ik hoop dat het huis inmiddels geen zorg meer is!