5 maart 2011

Kinderfeestje

Een auto vol met kleuters, 
enthousiast, vrolijk en wat verlegen tegelijk
samen lekker pannenkoeken eten, 
cadeautjes verstoppen, 
spekjes happen,
terwijl ik zakjes playmais verstop in de huiskamer 
(de nepperts, van de a.ction)
staan de zes kleuters gespannen te wachten op de gang, dikke lol daar...
helemaal blij gaan ze zoeken


om er daarna heerlijk mee knutselen
verder gewoon lekker spelen of kleuren
een stukje cake versieren
en dan staan ineens de vaders en moeders al weer aan de deur
de tijd is omgevlogen
het feestje alweer voorbij...

Het klinkt heel simpel
het was eigenlijk ook heel simpel
en super gezellig, iedereen had er plezier in!
 Maar ik was me toch moe toen de laatste vertrokken was ;-)


Het blijft leuk & toch ook spannend tegelijk om een kinderfeestje te organiseren, want je wilt het natuurlijk niet verprutsen...Tot nu toe bleven we altijd thuis, gewoon gezellig samen eten, leuke dingen doen en maken en de kinderen de tijd geven om zelf lekker te spelen, te kleuren, te lezen, met je te kletsen! Dat laatste vind ik zelf altijd erg leuk, om de vriendjes van je kind beter te leren kennen.

De eerste feestjes timmerde ik de hele planning vol met spelletjes en activiteiten, om de kinderen te vermaken, bezig te houden. Het werd geen succes... Ze wilden gewoon graag spelen en waren er soms bijna niet bij te krijgen als ik weer met een spelletje op de proppen kwam. Ik maak nu een planning, bedenk samen met de jarige wat die in ieder geval graag wil doen, zet alles van te voren zoveel mogelijk klaar zodat ik daar niet druk mee hoef te zijn als de kinderen er zijn en heb wat ideetjes achter de hand voor het geval dat... Soms is dat handig, maar soms bedenken ze samen ook ontzettend leuke dingen! Ze hebben dan veel meer lol dan wanneer ik krampachtig aan mijn eigen planning vast zou houden. Van te voren vind ik dat best lastig, dat loslaten en zien wat er gaat gebeuren. Van nature niet mijn sterkste kant... Maar elke keer blijkt het te werken en loopt het lekker. En dat geldt niet alleen voor kinderfeestjes, denk ik ineens :-)

9 opmerkingen:

Sannah zei

Denk dat je nu helemaal met de juiste instelling te werk bent gegaan. Hier (in Spanje) gaat eea nogal anders, maar eigenlijk ben ik helemaal voor hoe jij 't feestje beschrijft.
Fijn dat het 'n succes was!

Johanna zei

Ze hebben echt niet veel nodig om zich te vermaken, dat blijkt maar weer. Zolang ze de boel niet afbreken kan het heel gezellig zijn.

Peet's wereld zei

In de tijd dat mijn kids jonger waren(de jongste is nu 15) leek het wel alsof ouders tegen elkaar op moesten boxen het moest buitenshuis en groot aangepakt.
Toch geloof ik dat er nu een trend is om het nu simpeler en gezelliger aan te pakken.
Heerlijk dat ook hier de tijd van vroeger het knusse weer een beetje terug komt.
liefs van Peet

meiske zei

Ik ben nog niet zo ver dat we kinderfeestjes moeten gaan geven ( klein menneke is 2 jaar ), maar ik hoor in mijn omgeving ook dat er flink geinvesteerd wordt in kinderfeestjes. Zonde, want waar gaat het nu eigenlijk om? Dat je een gezellige middag heb met vriendjes. Mijn moeder vierde de verjaardag ook gewoon thuis, en ik heb er leuke herrinneringen aan.

Werkt de playmais van de a.ction goed? Op het dagverblijf hebben we de echte, maar die is peperduur. Je doet er ook maar 1 keer mee, dus echt weggegooid geld.

Petra zei

Klinkt als een supergeslaagd kinderfeestje!

Anoniem zei

Ik hou de feestjes ook altijd thuis
Hier hebben de grotere kinderen het nog altijd over en de simpelste dingen vinden ze vaak het leukst
Het gaat grotendeels ook bij kinderen om de gezelligheid
Wij gingen vorig jaar blik gooien buiten o wat hadden ze een lol
Nu hoop ik naar een speeltuintje hier in de buurt te gaan want ze zijn nu 7 jaar maar ik doe ook nog wel wat spelletjes thuis hoor\
Ik vind wel dat het met jongens veel drukker is dan met meisjes
Maar goed dat maakt niet uit dat hoort er bij
R is over 4 weken jarig dan hoopt hij 7 te worden dus dat schiet al mooi op
Ik heb altijd een probleem dat ze niet naar huis willen omdat het zo gezellig is dus dat is een goed teken en dan zo eenvoudig
Fijne zondag verder

Groetjes Grada

Linda zei

Ze vinden gewoon lekker spelen dus gewoon héél leuk!!
Fijn dat het een geslaagd feestje is geweest.
hier hebben we denk ik volgend jaar voor het eerst een echt kinderfeestje.
Tegen die tijd lees ik dit berichtje nog wel een over, heb ik alvast wat ideetjes!

Jantine zei

Volgens mij doe je het zo helemaal geod! Inderdaad lastig... maar een paar dingen achter de hand hebben is altijd wel een goed idee. Ook wij proberen het zoveel mogelijk gewoon thuis te doen. Met meisjes vond ik dat wel gemakkelijker dan met jongens (vaak gingen we koekjes bakken oid)...

Tineke zei

Het klinkt in elk geval erg gezellig!
Bij ons werden de feestjes vroeger ook gewoon thuis gevierd. Mijn moeder bedacht altijd 1 'grote' (meestal crea) activiteit en verder gewoon spelen. Vonden we geweldig! Hoop ik dus ook te gaan doen als m'n meiske wat groter is...