21 juli 2011

Nep-kappertjes

Met alle drukte, onrust en de steeds verder toeslaande vermoeidheid bij de kinderen zo vlak voor de vakantie vind ik het erg prettig om overdag thuis bezig te zijn. Het is er dan zo lekker stil :-) Afgelopen dagen allerlei klusjes gedaan, zodat 'het huis' schoon de vakantie in gaat en er niet zoveel extra's hoeft te gebeuren. Ik sta ook regelmatig in de keuken om iets uit te proberen of in te maken, koopjes uit de winkel (zoals de ananassen, die ik in stukjes in de fruitdroger heb liggen) en uit de tuin. Een soort momentje voor mezelf, wat 'aanrommelen' en na afloop weer wat potjes in mijn voorraadkast schuiven.

Vandaag heb ik me aan een experimentje gewaagd, het inmaken van zaden van de Oost-Indische tuinkers. Ik had gelezen in een boek van John Seymour dat je die kunt inleggen als kappertjes. Niet dat ik vaak kappertjes gebruik (heeft iemand toevallig een lekker recept ? ;-) maar ik vond het wel leuk om eens te proberen. Zaadjes genoeg in de moestuin, dus waarom niet?


In de potjes zit behalve de jonge zaadjes witte wijnazijn, een paar peperkorreltjes en jeneverbessen, een half knoflookteentje. De wijnazijn heb ik een tijdje laten pruttelen met dille, een laurierblaadje, jeneverbessen, zout en peperkorrels, dus die is extra kruidig (als het goed is...). Het moet een weekje of zes staan, ik ben erg benieuwd.

Maar eerst... nog één ochtendje school, een jaarafsluiting op het plein met alle kinderen en ouders en dan vakantie!! Gezellig iedereen thuis en ook niet onbelangrijk: zes weken lang geen wekker 's morgens vroeg... daar keek ik nou al weken naar uit... :-)

8 opmerkingen:

HOEPZIKA ! zei

Wij doen kappertjes graag op de pizza, in de salade of in de pastasaus. Wij houden hier heul errug van kappertjes....

vlijtig Liesje zei

Ons huis ging ook superschoon de vakantie in, mede omdat er foto's gemaakt moesten worden door de makelaar/fotograaf.

Maar na drie weken, is er weinig van over vind ik...

Monique zei

Wij hebben er hier inmiddels al weer drie weken op zitten. Gaat snel hé? ;o)

Ik wens jou en je gezin graag een mooie liefdevolle vakantie toe. Geniet!

ella zei

een heel fijne vakantie gewenst. Sorry van kappertjes heb ik geen idee.

Onder de knotwilg zei

Heerlijk, vakantie!!! Geniet er maar van!

Ik las pas ergens hoe je zelf azijn kunt maken, en wil dit ook eens uit gaan proberen. Heb jij hier toevallig al ervaring mee?

Groetjes Tineke

Franse Lelie zei

Geniet ervan, hier zijn we alweer op de helft...het gaat zo snel:(
Lieve groet

Aritha zei

Wat leuk, wat er allemaal in die potjes zit! Ben benieuwd hoe het er over zes weken uitziet!

Herboristerijtje zei

Ik zou dit ook eens willen proberen! Is jouw experiment toen gelukt? Alvast bedankt!