niet alleen werd er gedacht en gehaakt de afgelopen week
maar we gingen ook samen kruidkoek bakken
dan ziet een 'oud' recept er ineens heel 'nieuw' uit
het recept
350 gram bloem
250 gram lichte basterdsuiker
250 ml melk
50 gram vloeibare (of gesmolten) boter
1/2 zakje bakpoeder
1 1/2 eetlepel koek- of speculaaskruiden
snufje zout
125 gram rozijnen/gedroogd fruit
* oven voorverwarmen op 170 graden
* alles in een grote kom doen en mengen met een lepel of garde
* alles in een ingevet bakblik doen en in de oven zetten
* baktijd ca. een uur, even testen met een satéprikker
je kunt er makkelijk mee variëren...
* een deel van de bloem kun je vervangen door volkoren meel
voor een iets gezondere koek
* wat parelsuiker op de bovenkant is erg zoet, maar ook erg lekker
*donkere basterdsuiker geeft net een andere smaak en structuur
*donkere basterdsuiker geeft net een andere smaak en structuur
* schijfjes of stukjes verse appel zijn ook lekker als vulling
(handig als de rozijnen bijna op zijn)
***
52 x MadeWithLove is mijn uitdaging voor 2014 om iedere week iets te maken
groot of klein, voor mezelf of voor een ander - dat maakt niet uit
als het maar zelfgemaakt is, met aandacht, met plezier!
52 x MadeWithLove is mijn uitdaging voor 2014 om iedere week iets te maken
groot of klein, voor mezelf of voor een ander - dat maakt niet uit
als het maar zelfgemaakt is, met aandacht, met plezier!
3 opmerkingen:
ziet er lekker uit... gr. Hennie
Kreeg er gelijk trek in en heb hem voor vanavond bij de koffie gebakken in een zeeuwse knop bakblik met rozijnen en appel.
Straks lekker proeven :).
Mm dat ziet er heerlijk uit. Gezellig vind ik altijd die heerlijke geuren. Fijne dag.
Een reactie posten