4 februari 2010

Kleurrijke groenten lasagne

Vorige week had een flinke pan erwtensoep gemaakt, hier had ik nog een halve knolselderij van over die op moest. Erg lekker vind ik deze groente niet als 'gewone' groente dus dan moet je er mee aan de slag. Omdat ik goed voorzien ben met hulpjes (ik kreeg een electrische versie van de quickchef kado van iemand! Handig voor hardere soorten groente) besloot ik een groentenlasagne te maken waar 5 soorten groente in gaan: knolselderij, wortels, ui, prei en broccoli, de roomsaus maak ik op basis van een roux.

Mijn recept heb ik hier vandaan, maar ik doe zelf altijd maar wat... gewoon met wat ik in huis heb en let niet al te precies op de hoeveelheden. De tomaat laat ik weg, want die mag ik niet hebben en ik doe er wat extra kruiden in. Al blijf ik lasagne met tomaten lekkerder vinden, dit is een prima alternatief. De vorige keer heb ik wat vlees toegevoegd, maar nu eten we hem vegetarisch. Mijn man was gisteren jarig en toen hebben we samen gegourmet, erg lekker en gezellig. Maar je hebt dan wel weer genoeg vlees gegeten voor twee dagen ;-)

Aan het eind van de middag ben ik een tijd weg en we komen op z'n vroegst rond kwart over vijf thuis. Daarom heb ik de lasagne alvast gemaakt, hij staat kant en klaar te wachten ...


... in bed :-) Handdoek erom, deken erover en je hebt er geen omkijken meer naar. Voordeel is dat hij zo aardig op temperatuur blijft en dat hij straks dus sneller klaar is. Deze "hooikist-manier" scheelt me gas en tijd. En dan nu aan de slag om de chaos op het aanrecht aan kant te krijgen voor de kinderen uit school komen.

5 opmerkingen:

mama'ritha zei

Handig, die bed-manier. Mijn moeder pakte de pan in oude kranten en stopte hem dan in haar bed. ( ik bedenk me nu dat die inkt missch wel afgaf op de lakens maar dat herinner ik me niet)

Aritha

Karien zei

En ik zette vaak een pan met eten in bed tijdens zwemles. Nog gefeliciteerd met je man!

janneke zei

ha jente
toen ik dit las, dacht ik: ik heb nog knolselderij en wortels in de koelkast en mijn man is superdol op lasagne! ik maak het bijna nooit, dus dit was een mooie aanleiding.
ik had niet alles in huis; dus het is met enige variaties; maar het was mega-lekker!

lasagne voelt altijd zo lekker chique! (en vet; met al die boter, creme fraiche en kaas;)

bedankt voor je blogpost dus!!!

Franca zei

Van harte gefeliciteerd met je man.Wat is de electrische versie van de quickchef?
Omdat mijn arm na de zomer nooit meer zo sterk is geworden, denk ik ook over een keukenmachine. De meningen over welke goed, en echt gebruiksvriendelijk zijn, verschillen nogal. Als deze jou goed bevalt, hoor ik graag welke het is.
groetjes, Franca.

plukdedagsandra zei

Die hooikist manier is echt low impact. Ik heb dat op TV eens iemand zien doen die ecologisch wou gaan leven. Maar het duurt naar het schijnt wel veel langer. Zelf nog nooit gedaan.