14 februari 2010

Voor de facts-liefhebbers

Vorige week kreeg ik van N(euro)otje een award, leuk! Hij is al flink uitgedeeld, ben het overzicht kwijt wie 'm wel en niet heeft gehad en weet niet aan wie ik hem nog uit kan delen. En bovendien zijn er veel leuke blogs. Maar omdat ik die lijstjes stiekem erg leuk vind om bij anderen te lezen, zal ik mijn lijstje met interessante (?) facts plaatsen. Daar gaan we dan...
  1. Ik schrijf dit stukje met een flink stuk Monchoutaart voor me, ik hou van lekkere dingen, kan alles eten (figuurlijk dan in mijn geval ;-) en kom er niet van aan.
  2. Ik heb me twee weken geleden in een overmoedige bui met mijn viooltje aangemeld voor een gelegenheidsorkest.
  3. 'k Moest de muziekboeken uit een verhuisdoos halen (!) om wat te oefenen. Mijn vingers schrokken zich een hoedje van de etudes in vijf posities, die ik vanuit het niets wilde gaan spelen.
  4. Over hoedjes gesproken... Eén van de weinige dingen die ik stiekem deed toen ik puber was, was een baret kopen zodat ik met mijn vriendje mee kon gaan naar de kerk. De kinderen hebben nog steeds veel plezier van deze aankopen (het is er niet bij één gebleven, ik heb jarenlang een zwak voor hoedjes gehouden) Ze gebruiken ze vaak om zich te verkleden of om elkaar te verkleden...
  5. Ik heb deze foto onlangs teruggevonden heb in een doos. Ik moet nog van jaren en jaren (en jaren en jaren) foto's inplakken. De doos is net achter de schotten vandaan gehaald en ik heb alle mapjes en losse foto's inmiddels op jaartal liggen. We hebben nog lang analoog gefotografeerd omdat we een spiegereflexcamera hadden die erg mooie foto's maakte, 'k moet alles dus aan de hand van negatieven bijbestellen.
  6. Ondanks al m'n bespaargedrag moet ik regelmatig boetes betalen in de bieb. Omdat ik net een dagje te laat bedenk wanneer ik het spul (minimaal 15 exemplaren) ook alweer moest inleveren of omdat ik ze wel verleng maar dan vergeet om die nieuwe datum op te schrijven.
  7. Ik kijk uit naar het voorjaar... ik hou van het frisse groen, van bolletjes die voorzichtig boven de grond komen, van vogels die fluiten, van de eerste bloesems, van...  maar ik ben bang dat ik nog even geduld moet hebben.

6 opmerkingen:

Granny's Place zei

Alles kunnen eten en niet aankomen das toch wel een zegen hoor. Ik kan me dat niet permitteren vooral niet nu ik de 40 gepasseerd ben! Dus geniet maar lekker van je monchoutaart ik zou zelf lekkere grote stukken snijden!!
Groetjes Madelon

wilmi zei

Dat alles eten ging bij mij ook goed.. toen ik borstvoeding gaf (heb ik jaren gedaan bij de 4 kids) maar nu wordt het toch moeilijker jammergenoeg. geniet ervan inderdaad!
En die boete bij de bieb.. heb ik dus ook altijd, stom stom.. en ook zo'n grote stapel boeken (3 pasjes) Overigens heerlijk dat gesnuffel daar he? Leuk hoor die facts van je..
fijne dag
groetjes,
Wilmi

Zeeuwse Mama zei

Ja, leuk om te lezen hoor! Speel jij viool?!! Wat leuk! En gaaf dat je je voor een gelegenheidsorkest heb aangemeld, doen, het is vast hartstikke leuk!

Whaaa ,en jij dus ook nog van jaren foto's in plakken! Ben ik dus niet alleen ;-)
Ik heb Lois eerste jaar inmiddels ingeplakt en ook bijna haar 2e. Dan nog 3 jaar van Sara en 4 van Job te gaan ;-)
Maar, als je eenmaal bezig bent is het heel leuk om te doen hoor, vind ik !! En je ziet echt wat je doet he, in mijn geval dan waar de stapels foto's al lang verspreid lagen door de kast(en) ;-)

Anoniem zei

dat met die bib boeken heb ik ook en ik heb een tip maar daarvoor moet je wel een GSM = MOBIELTJE hebben ik stop een alarm in mijn GSM de dag voor de boeken binnen moeten zo voorkom ik een boete!!!
ik was gister 13j gehuwd en de zelfgemaakte foto's liggen nog ergens... alsook de foto's van de huwlijksreis naar Kenia... zucht..
lieve groet Jezebelle

Ons gezin en de Stichting zei

Wat een schattige foto . Geniet lekker van je taart.

Vlijtig Liesje zei

Oh, ik heb ook altijd boete bij de bieb! Volgens mij worden ze daar rijk van.