3 maart 2010

Weer online

Het was een flinke klus om onze computer weer helemaal in orde te krijgen. Het wemelde in alle hoeken en gaten van de virussen... erg slordig dat het zo ver is gekomen. We hebben allebei niet veel verstand van computers en hebben het onderhoud wat voor ons uit geschoven. Verder dachten we ten onrechte dat we veilig waren door ons aan te melden voor een automatische virusscan bij onze internetprovider. Maar goed, voor een leuke kadobon en een bakje narcissen is het nu grondig geregeld. Manlief is volledig geïnstrueerd hoe een dergelijk slagveld voorkomen kan worden en het zal nu vast niet meer zo erg worden.

We zijn dus weer online... Leuk om dan al jullie berichtjes te lezen! Bedankt.

'k Heb de afgelopen dagen wat 'zelfonderzoek' gedaan. Wat dat betreft kwamen de computer-loze dagen wel op een mooi symbolisch moment: in de veertig dagen tijd. Een tijd van vasten en bezinning. Die dagen zonder computer... dat was echt vasten voor me. Ik kwam erachter dat ik erg regelmatig tijd doorbreng achter de pc. Voor nuttige dingen, zakelijke dingen, ontspannende dingen. Maar ook vaak vanuit een (slechte) gewoonte, even kijken of er mail is, even kijken of... Eigenlijk nergens voor nodig.

Ik ga door met bloggen, ik kan het schrijven niet laten :-) Maar ik ga ook verder met 'vasten' en doe de computer de komende weken alleen op met mezelf afgesproken tijden aan. Heb dan tijd om wat te schrijven, mailtjes en administratie bij te werken en om (stilletjes) mee te lezen. En verder hou ik dan mooi wat tijd over voor andere dingen.

9 opmerkingen:

Franse Lelie zei

Goed idee, gewoon wat discipline inbrengen...en heel symbolisch in de vastentijd.
Fijn dat je weer meeleest en schrijft, begon je te missen!
Lieve groet Jolanda

Granny's Place zei

Welkom terug, en ik denk dat je wel gelijk hebt ik zit zelf ook veel te veel achter dit ding, wel voor leuke dingen maar toch!!!
Groetjes Madelon

Anoniem zei

Fijn dat je er weer bent!!! Maar je hebt wel gelijk, de computer verslindt een zee aan tijd die ik ook nuttig zou kunnen besteden. Die vastentijd is een geweldig idee, ga ik ook doen vanaf vandaag (morgen dan maar, want ik ga zo naar bed).
Groetjes Mariam

Jantine zei

Fijn dat je er weer bent! Ik lees graag mee. En je hebt helemaal gelijk en hetzelfde bedacht als ik van de week. Tijd achter de PC limiteren is echt noodzakelijk. Ik maak nu maar lijstjes met wat ik wil doen, want het gebeurt me zo vaak dat ik hem wee ruit hebt en dan bedenk wat ik allemaal nog meer op dat ding wilde doen.

Karien zei

Goed idee. Collectief zo te zien!

Zeeuwse Mama zei

Leuk dat je toch doorgaat met bloggen, zij het gereduceerd.
Ik herken wat je schrijft. Een paar maanden geleden werd ik me er ook bewust van, en heb ik een week voor mezelf ingesteld dat alleen 's avonds de pc aan ging. Toen merkte ik pas hoe ik er aan gewend was...
Daarna heb ik voor mezelf ingesteld dat hij pas 's middags aan gaat. Maar beetje bij beetje is dat weer verschoven naar toch 's morgens merk ik. Je maakt me er weer bewust van. Ik zit er weliswaar minder achter, maar nog steeds te veel, vind ik zelf. Ik heb dus nu weer besloten om de pc alleen 's middags een uurtje aan te doen en 's avonds.
Idd heel symbolisch ja.

plukdedagsandra zei

Dat van die vaste tijden vind ik ook een heel goed idee. Ik vind van mezelf eigenlijk ook dat ik teveel tijd achter de PC doorbreng. En te onregelmatig! Wat meer discipline zou hier ook welkom zijn.

Anoniem zei

Hoi,
Leuk, de reacties over het (te)vele internetten, mijn kinderen zeggen wel eens dat ik verslaafd aan het worden ben:((
Nu doe ik hem aan en spreek voor mezelf een tijd af en (probeer)me daar aan te houden, de ene keer een kwartier, dan weer een halfuur.
Gr. Yvonne.

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat je wel door gaat met bloggen! En wat goed dat er iets nieuws is voortgekomen uit je verplichte 'vastentijd', en dat je alleen op vaste tijdstippen de computer aanzet.

Succes!