19 april 2010

Geef het door

Nu het voorjaar begonnen is hebben veel mensen in onze straat flinke opruim kriebels. Kasten, zolders, garages... alles wordt grondig uitgezocht lijkt het wel. Als ik aan het afwassen ben sta ik een tijdje achter het keukenraam en zie dan allerlei tasjes en dozen over straat gaan: mensen met oudere kinderen bellen aan bij mensen met jongere kinderen, mensen met volle tuinen weten mensen met lege tuinen te vinden en wie net klaar is met klussen lijkt te raden wie nog met klussen moet beginnen :-) Het doorgeef circuit draait gul op volle kracht.

Niet alleen de buren, maar ook familie en vrienden hadden van alles over. We zijn flink in de prijzen gevallen :-) Zo hebben we o.a. skeelers, een bijna nieuwe kast voor de kamer van de jongens, uittrekbare waslijn, crocs, winterjassen, een flinke stapel zomerkleding voor de kinderen, een accu voor de mobiel van m'n man en nog wat dingen gekregen. Echt super! Het leukste is natuurlijk als je elkaar over en weer blij kunt maken en gelukkig hadden we zelf het één en ander in de aanbieding (anders werd het wel erg vol hier ;-)

Ik vind het een mooi verschijnsel, dat doorgeef circuit. Wij hebben iets liggen waar een ander net naar op zoek was. Een ander komt met iets aanzetten wat wij goed kunnen gebruiken. Zowel de gever als de ontvanger zijn er blij mee, het bespaart geld, het spaart het milieu en grondstoffen. Het geeft mij ook het gevoel van elkaar iets gunnen, van gekend zijn en ergens bij horen. Dit vind ik zelf eerlijk gezegd belangrijker dan het geld dat we zo besparen. Want je kunt dit gevoel niet kopen, je krijgt het. De ander geef je dit gevoel kado, samen datgene wat je niet meer nodig had. Geef het door.

10 opmerkingen:

Franse Lelie zei

Ja goed hoor, ik heb heel wat speelgoed en kleding weggeven toen de kinderen opgroeiden. Zonde om het maar weg te gooien en leuk om iemend er een plezier mee te doen. Groet Jolanda

wilmi zei

En zo is het maar net!

het lieveheersbeestje zei

Ja, hier gaat dat ook zo hoor. En op teunie's weblog kun je er ook over lezen. Heerlijk om zo verwend te worden, maar ook super om een ander blij te maken!

Jantine zei

Wat een heerlijke buurt woon jij. Hier is het meer allemaal op onszelf. Gelukkig houd ik met vrienden en familie het doorgeef systeem ook in de lucht!

Granny's Place zei

Nou dat is inderdaad wat zeg, hier gooien ze alles gewoon weg!!!! heb al aardig wat leuks bij het grofvuil weggekaapt! Vind dit toch een beter principe...
Groetjes Madelon

Roelien zei

Heel mooi dit systeem en waardevol. Die waarde is neit in geld uit te drukken inderdaad!
Zo kreeg ik twee gietijzeren tuinstoelen van iemand die ze weg wilde gooien en ik ben er zo blij mee! Nou nog even bedenken wat ik terug kan geven. Groet Roelien

Anoniem zei

Wat mooi dat dat bij jullie in de buurt zo werkt. Wij doen dat wel bij vrienden en mensen in onze kerk.
In de buurt zitten niet zoveel kinderen die net een maatje kleiner zijn dan onze kinderen. Ik ga daar toch nog eens beter op letten.

Karien zei

Ik zie het helemaal voor me, kun je een mooie (teken)film van maken, al die mensen die heen en weer lopen met allemaal spullen. Maar wel echt leuk hoor! Zo krijgen wij ook vaak onverwachts weer dingen, altijd fijn.

Vlijtig Liesje zei

Mooi zeg, dat doorgeven! Lijkt me een heel sympathieke buurt.

mama'ritha zei

Zo is het. Jammer om het weg te gooien of jaren te laten liggen.