3 april 2010

Ontsnapte hamster en andere zaken

Vandaag was het alsof ik meedeed een aflevering van ren-je-rot. De dag begon met een workshop een uur rijden hier vandaan. 'k Zou er half tien zijn dus ik moest vroeg op pad. Terwijl ik bezig was weg te gaan, bleek de hamster van dochter ontsnapt te zijn. Ergens tussen de rommel op haar kamer liep een hamster, maar waar? Ik heb haar eerst aan het opruimen gezet en keek zelf snel achter de kasten. Nergens een hamster... Nou, dat moest papa dan maar oplossen, ik moest echt weg. Na wat Google-werk had ze de tip gevonden om overal bakjes water en zonnebloempitten neer te zetten.


Met succes, na ongeveer 3,5 uur vonden ze het beestje op de overloop. Ze was erg ongerust geweest (en let hopelijk de volgende keer op als ze met 'm aan het spelen is :-)

Ik zat ondertussen in het westen van het land bij een hele gezellige workshop waar iedereen erg leuke dingen heeft gemaakt. Altijd spannend hoe het uitpakt, ik ben namelijk helemaal niet zo'n held die 'even' voor een groep gaat staan. Dat ik workshops geef is iets waar ik mezelf soms ook over verbaas en als ik er eentje moet geven vraag ik mezelf (met de bibbers in de knieën) af hoe ik ooit op het idee gekomen ben :-) Maar eenmaal voor de groep vergeet ik dat en geniet ik ervan om dingen uit te leggen en om te zien wat mensen maken.

Thuis gekomen snel alles uit de auto gehaald, allerlei huishoudelijke klusjes gedaan, geoefend op m'n viool en binnen twee uur moest ik alweer weg, generale repetitie met het paasorkest. Morgenochtend gaan we met het orkest twee ochtenddiensten begeleiden. Na de repetitie gelijk door de weekendboodschappen halen, daar waren we nog niet aan toegekomen de afgelopen dagen. Het was inmiddels lekker rustig in de winkel dus ik kon mooi opschieten. Thuisgekomen aan tafel om te eten, de kinderen op bed gebracht en daarna nog even flink aan de bak met opruimen, zuigen, was wegstrijken.

En dan nu rust, even tijd om stil te staan. Morgen is het Pasen, ik vind dit zelf het meest bijzondere feest dat we vieren. Vanuit het dieptepunt van Goede Vrijdag wordt over de hele wereld morgen de opstanding van Jezus gevierd. Goede Vrijdag en dan die bijzondere Paasochtend. Dood en leven, duisternis en licht, zonde en verlossing, wel verdiend en niet gekregen, niet verdiend en tòch gekregen. Al deze dingen liggen zo dicht bij elkaar deze dagen, lopen in elkaar over. Goede Paasdagen gewenst!

4 opmerkingen:

wilmi zei

Jij ook Jente! wat verwoord je dat mooi zeg.. inderdaad, vanuit de stilte, morgen paasfeest vieren!
Leuk dat je workshops geeft! Wil ik ook gaan doen. En lijkt me inderdaad ook wel een beetje eng.. maar toch ook zo leuk!
Succes morgen met muziek maken en fijne paasdagen, groetjes,
Wilmi

Purperpolletje zei

ja, inderdaad. Ik vind Goede Vrijdag en Pasen van het diepste dieptepunt naar het hoogste hoogtepunt!
Vrolijk Pasen voor jullie. Dat het licht van de opstanding dit hele jaar weer met jullie mag zijn!

Mama Monique zei

Ik hoop dat je mooie Paasdagen hebt gehad.

Vlijtig Liesje zei

Leuk om te lezen. En fijn dat er na al die drukte wat rust kwam.