7 april 2010

Voorjaarstuin en blog pauze

Het is prachtig voorjaarsweer en we zijn lekker bezig geweest in de tuin de afgelopen week. Achter moet een stukje tuin leeg omdat we meer gras willen, zodat de kinderen lekker kunnen spelen. En we hebben op de plek waar 's avonds het langst de zon schijnt een klein terrasje gemaakt. Ook overdag schijnt de zon hier en we hebben er gisteren lekker gegeten tussen de middag. Echt genieten om weer meer buiten te kunnen leven!


De voortuin was een pierige boel met oude, verwilderde planten. Ik ben dus flink aan het slepen geweest met planten en een deel van de voortuin ziet er nu weer gezellig uit (en nog lekker low budget ook :-) Er stonden zoveel planten in de tuin, dat we het zelf niet allemaal kwijt konden. Veel planten hebben inmiddels een nieuw stekje gevonden bij buren en vrienden.


De afgelopen tijd was behoorlijk intensief. Naast allerlei klusjes in en rond het huis, mijn werk voor 't Vliegertje en veel afspraken buitenshuis was er veel aandacht nodig voor één van de kinderen. We merken dat vooral het laatste nogal wat energie heeft gekost, al weken lang. Het gaat wel wat beter met hem, maar het loopt nog lang niet lekker, hij is snel overprikkeld, druk of in zichzelf gekeerd. Ik heb besloten om een kleine pas op de plaats te maken. 't Vliegertje is de rest van de maand 'gesloten' en ik las ook een blogpauze in. Om m'n aandacht in alle rust te kunnen geven op de plek waar 't het meest nodig is: thuis.


Tot over een poosje !

(... want stoppen met bloggen, dat lukt me toch niet :-)

16 opmerkingen:

Judith zei

Hoi Jente!

Je hebt groot gelijk, je gezin gaat voor. Maar ik zal je blogjes wel missen.

Tot over een poosje!

Groetjes Judith

mama'ritha zei

Pas goed op jezelf. Goed dat je even pauze neemt.

Franca zei

Wijs! Je gezin ( en dus ook dat kleine mannetje) voor alles.
Neem je rust en tot later!
groetjes, Franca.

Franse Lelie zei

Succes met alle thuisperikelen, en tot volgende maand:) lieve groetjes

Johanna zei

Je tuin ziet er gezellig uit met die plantjes en af en toe pas op de plaats is goed. Wij wachten wel maar vergeten je niet.

sillie zei

:-) heerlijk he dat mooie weer en dan die plantjes die weer groeien en bloeien, ik kon me ook niet meer inhouden en kocht wat kant en klare planten( ipv wachten op mn eigen kweek) t staat al zo leuk wat bloemigs inde tuin :-)
Geniet van je blogpauze,want bloggen doe je toch omdat je het leuk vind?
Nou sterkte met je gezinnetje.
groetjes sillie

gerrie zei

Jessica,
Jou blog is je blog. Of je wilt/kunt plaatsen is aan jou. We zullen het missen dat we niet over je schouder kunnen meeleven. Neem de tijd, het kostbaarste "bezit" is nu het belangrijkste.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Stina zei

Hallo,

wens je veel sterkte met alles, hopelijk zien we je later weer.

Groetjes Stina

Granny's Place zei

Geniet er maar lekker van we zien je vanzelf wel weer terug!
Wens je nog een fijne dag, Groetjes Madelon

Mama Monique zei

Wat een ontzettend mooi en wijs besluit Jente. Wens je alle sterkte toe met het juist vedelen van je spaarzame tijd. Home is were the heart is... en zo te lezen is dat bij jullie zéker geen verkeerd gezegde.

Ik zal je zeker missen, maar blijf je zeker ook gewoon verder volgen.

Gezegende tijd!

jolanda zei

ik zal je blog missen maar je gezin is het allerbelangrijkste ik weet jammer genoeg hoe het voelt zit ook in een moeilijke periode met mijn jongste daarom sterkte de komende tijd

Akelein zei

Heel veel sterkte de komende tijd. Natuurlijk gaat je gezin altijd voor alles. Ik zie je vanzelf weer terug. Vandaag in mijn eigen blog een foto geplaatst van het hart dat ik van jou gekregen heb bij de give-away. Groeten, Aafke

moncherry zei

Ik ga je desalniettemin volgen. Terwijl jij lekker de tijd neemt voor je gezinnetje ga ik eens rustig op je blog rondstruinen!
Groetjes Monique

Vlijtig Liesje zei

Soms moet je even een time out nemen. Veel rust en aandacht toegewenst.

wilmi zei

Verstandig hoor Jente, je gezin gaat voor, dat kan je maar 1 keer doen he.. dat bloggen dat komt wel weer.. En wij volgers, wij wachten wel hoor ;-)
Wijsheid toegewenst en geniet van gezin en tuintje!
groetjes,
Wilmi

N(euro)otje zei

Een wijs besluit waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. Groeten,