23 augustus 2010

Een heel stil huis

De hele vakantie waren ze op tijd wakker en vanochtend sliepen ze uit :-) Zul je altijd zien, maar toen ze eenmaal wakker waren sprongen ze gelijk uit bed. Zin om naar school te gaan! Ze hadden gisteren na kerktijd hun klassen al bekeken (de school zit naast de kerk en is open vanwege kinderoppas en Bijbelklassen) en wisten dus al waar hun tafeltje was. Dat scheelt een heel stuk spanning in die jonge lijfjes en 't geeft ook flink wat praats (vooral bij de jongste die mega stoer liep te vertellen over z'n nieuwe lokaal).

En nu het rijk alleen, 't is stil en de boel is om half tien al redelijk aan kant. En 't is hier lekker warm, de oven staat aan om de borden en bekers af te bakken die de kids uit de straat afgelopen zaterdag hebben beschilderd. In onze straat hebben we de gewoonte om de laatste zaterdag van de schoolvakantie een straatfeest te organiseren. Gezellig samenzijn, een zeskamp, samen eten (en iedereen maakt dan wat), kinderactiviteiten en dit jaar zelfs een loeigroot springkussen (een stormbaan) en vlotten waarmee een race werd gehouden. Het was best druk, man (en ik een beetje) zat in de voorbereidingsgroep. Maar erg leuk, je spreekt elkaar zo nog eens, kent elkaars kids maar ontmoet ook eindelijk eens die oudere mensen van de andere kant van de straat.(het zijn kleine fotootjes, via de mail gekregen om onze fototoestelloze-periode niet fotoloos voorbij te laten gaan ;-)

Allerlei andere dingen waren ook al stilletjes begonnen, de eerste vergadering al achter de rug, de eerste Bijbelklas. Vanochtend ga ik verder met allerlei voorbereidingen voor het kinderwerk in onze kerk, dan is dat ook maar geregeld. En er liggen nog wat courgettes die smeken om een potje :-) Ik heb wat kleine jampotten gekocht, om jam of zoetzuur weg te geven als kleine kadootjes.

Ineens zit je dan zo weer in het gewone dagelijkse leven :-) Maar wel met een super ontspannen, gezellige, mooie vakantie in m'n gedachten. Het had van mij nog wel een paar weken mogen duren, want ik vind het maar stil hoor dat het hele stel nu naar school is.

8 opmerkingen:

tineke zei

wat een leuk idee zo'n straatfeest!
geniet maar lekker van je rust, voor je t weet staan we weer voor je neus te tetteren..

groetjes

Michaja zei

Overal begint het gewone leven weer ik wil ook!!!!!!!!!!!!!!
Nog 1.5 week wachten. Wat kijk ik er naar uit weer wat tijd voor mezelf te hebben.

Herma zei

Ik heb dat nog niet natuurlijk, dochterlief is nog thuis.
Maar het zal in januari ook wel wennen worden, als ze naar school gaat.

Groeten Herma

'n Elzetje zei

Leuk dat straatfeest zeg! En stil hè zonder kinderen. Onze oudste kinderen beginnen morgen weer dus dan gaat het hier ook weer helemaal stil worden. Vind ik ook eigenlijk maar niks.
Groetjes, Idelet

wilmi zei

leuk zo'n straatfeest! en lekker dat de kids hun klas al kenden, er is altijd toch wat spanning, had ik ook vroeger..
en ja, het gewone leven..gelijk weer druk vind ik. Vanmij had het ook nog wel een poosje mogen duren, die vakantie..

Mama Monique zei

Nou wéét ik wel een maniertje om de rust weer weg te krijgen hoor.. ;o)

Hier nu ook stil. Man en kind weer de deur uit, gelukkig de laatste niet fulltime. Tussen de middag en op de woensdag- en vrijdagmiddag is hij toch nog lekker bij me thuis. Hebben ze bij jullie ook halve dagen en zijn de tussen de middag thuis? Of "draaien" ze continu roosters?

Zo'n straatfeest is trouwens ook een heerlijk idee! Burenbinding, wat zouden dat meer buurten kunnen gebruiken! Tóp idee.

Stina zei

Het is hier nu ook stil in huis, naar school en naar werk heen.
Heb al een berg werk verzet vandaag, is ook wel weer fijn zo het ritme.

Fijne week, groet Stina

Judith zei

lekker even genieten van de stilte..Die is zo were voorbij!