27 december 2010

Allerlei kleine vakantie dingetjes

De kerstdagen zijn weer achter de rug, We hebben mooie dagen gehad met een aantal goede kerkdiensten en een fijne tijd als gezin, maar ook met een vriendin en familie.
'k Heb nog even gebeld met een vriendin in het buitenland. Elke keer zijn we weer verrast hoe dichtbij het voelt als we bellen, terwijl er heel wat kilometers tussen zitten.

In de loop van het weekend viel er een stuk spanning en drukte weg. Er waren de afgelopen tijd zoveel van die 'dat doe ik wel even' klusjes, dat ik de afgelopen week iedere ochtend met een blok stress in mijn maag wakker werd. Van alles wat ik wilde doen, maar vooral van wat ik 'moest' doen of 'eigenlijk moest' doen of nog kon doen of had kunnen doen. Toch maar eens kijken naar wat ik allemaal doe en vooral naar hoe ik de dingen doe... Niet allemaal even verstandig, kwam ik tot de conclusie :-) De rest van vakantie maar eens rustig aan doen en proberen te ontspannen.

Dat ontspannen lukt de kinderen gelukkig wel, zo lopen ze (op de 'kerkdagen' na) iedere ochtend lang in hun pyama's rond. Daar genieten ze altijd erg van. Ze hebben alle fotoboeken die ze konden vinden naar beneden gehaald en heerlijk foto's zitten kijken. Ondertussen konden wij wat kleine dingetjes in huis aanpakken: opruimen, dingen regelen, een doosje voor de kringloop vullen met spulletjes die weg kunnen. 'k Heb een telefoontje gedaan naar de energiemaatschappij om ons enkeltarief om te laten zetten naar dubbeltarief. Ik had het afgelopen week voor de grap eens uitgerekend of het voor ons uit zou kunnen. Het bleek dat het nu al ietsje voordeliger is, dus als we er rekening mee gaan houden zeker. Al worden we er vast niet 'slapend rijk' van als de machines 's nachts hun werk doen ;-) het scheelt in ieder geval weer wat.

 
Verder kunnen we het radiatorfolie plakken van ons klussen lijstje afstrepen, het zit eindelijk op de muur. Hoeveel werk was 't nou eigenlijk? Hooguit een half uurtje. Dan vraag je je achteraf altijd af: waarom heeft het dan een jaar in de garage gelegen? Gelukkig zijn er in dat jaar wel allerlei andere klusjes gedaan, maar dan nog...

Morgen gaan we de hort op, schoonmoeder hoopt dan 65 jaar te worden! Reden om haar eens te verrassen en verwennen! Man is nu bezig om met schoonzus en zwagers het huis te versieren en een omaatje in de tuin te zetten ;-) Ik maak morgenochtend nog een lekkere taart en wil een cadeautje naaien. Het 'echte' cadeau ligt al bij zwager thuis. Dochter is ook al druk geweest, ze heeft dit vogeltje helemaal zelf gemaakt (op de oogjes na, die naaide ik vast)


Het ruikt nu helemaal naar lavendel, want dat moest er toch echt bij in :-) Erg leuk om haar zo creatief bezig te zien! Ik ben benieuwd wat oma er van vindt.

6 opmerkingen:

Heksenbezem zei

Ik, zelf ook net 65 geworden, denk dat je moeder het naaiwerk van haar kleindaochter het mooiste kado van de wereld vindt. En verder vind ik het ook nog steeds heerlijk om als ik niet weg hoef lang in mijn pyama te blijven rondlopen.

wilmi zei

zo herkenbaar, je hoofd vol met vanalles, wat je wilt, moet, en had moeten doen..
fijn dat je zelf ziet dat het tempo even omlaag moet, loop jezelf niet voorbij en geniet van de vakantie en je kids. En natuurlijk een fijne verjaardag voor je schoonmoeder! Wat jong nog trouwens!
groetjes,
Wilmi

Johanna zei

Jullie zijn goed bezig geweest. Hier hebben we ook 2 meters en inderdaad je moet wel alles in de daluren doen wil het uit kunnen. Wat een schattige vogel heeft je dochter gemaakt, welke oma zou daar niet blij van worden. Ik vind hem geweldig mooi.

tineke zei

wat je schrijft klinkt heel bekend, veel kleine dingetjes zijn toch wel zwaar op een gegeven moment!

ook de kerdiensten het lang in pyama lopn klinken erg bekend..
heerlijk om zo te genieten.
fijne verjaardag vandaag!

groetjes

Purperpolletje zei

Wat een leuk vogeltje is dat! Mijn moeder zou het ook helemaal geweldig vinden, zoiets!

Wij hebben ook een dubbele meter. Het avondtarief gaat om 9 uur 's avonds in en het bevalt ons prima. We besparen aanzienlijk op de kosten, met net even andere levensgewoonten. We gebruiken de oven doordeweeks overdag niet, stofzuigen in het weekend en 's avonds, bakken ons brood 's nachts, draaien dan ook alle wassen etc.

Lotte zei

Wat knap zeg die vogel, je bent vas trots op haar!

ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad en jezelf niet téveel verplichtingen hebt opgelegd.
Ik vind dat zelf ook altijd zo lastig!

groetjes, Lotte