3 december 2010

Zelfgemaakte cadeautjes

Vanochtend had ik een verjaardag van een vriendin. Een high tea - erg gezellig en lekker. Ik had een tas gemaakt voor haar, vond het echt een leuk cadeautje om aan haar te geven. Tegelijk vond het wat spannend om te geven, omdat het 'alleen maar' zelfgemaakt was en ik er deze keer geen gekocht kleinigheidje bij had gedaan...


Ze vond het gelukkig erg leuk, juist omdat ik het speciaal voor haar gemaakt had. Achteraf denk ik dan: waarom deed ik nou zo moeilijk? Waarom zag ik er zo tegen op om een handgemaakt cadeautje te geven?

Een jaartje geleden heb ik eens geblogd over het geven van zelfgemaakte cadeaus. Eén van de dingen die daaruit voortkwamen is het blog Zelfgemaakt van mij - voor jou dat ik sinds die tijd met MiekK's beheer. Verder heb ik veel zelfgemaakte kleinigheidjes gegeven, als bedankje, als 'zomaar' cadeautje, voor een kinderfeestje. Ik heb niet gemerkt dat iemand het niet leuk vond, vaak waardeerden mensen het zelfgemaakte juist. Zelfgemaakte verjaardagscadeaus geven voelt als een nieuwe stap. Hoe leuk ik het ook vind om juist dit soort verrassingen van anderen te krijgen, het geven roept toch wel stress op. Voelt iemand zich niet tekort gedaan door een 'goedkoop' (want zelfgemaakt) cadeau? Maar dit is 'stress' waar ik me niet langer door wil laten tegen houden, want ik heb er plezier in om iets persoonlijks te maken voor iemand. Dus.. af en toe toch maar een sprongetje in het diepe wagen...

En nu een sprongetje naar boven ;-) Ik ga de laatste pakjes inpakken en gedichtjes schrijven. Allemaal gekocht dit jaar, want het valt zo op als er cadeautjes komen van dezelfde stof die hier op de plank ligt... De jongste had ook al allerlei kanttekeningen bij de sint en pieten op school... die mijter klopte niet, het was vast een nepperd die sint en de piet was gewoon de moeder van V. :-)

11 opmerkingen:

Monique zei

Hier moet dat stapje ook nog steeds genomen worden, maar begin volgedn jaar heb ik toch echt mijn eerste zelfgemaakte cadeautje op de planning staan om door te geven. Spannend! Maar nu met deze pep-mail heb ik er al weer een beetje meer vertrouwen in ;o)

Fijn Sintweekend!

Johanna zei

Het is toch het mooiste wat je kan krijgen, en helemaal van je vtiendin.

L. zei

Gek he? We vinden het allemaal fijn om iets zelfgemaakts te krijgen, maar om te geven...moeilijk hoor. Terwijl je toch veel meer moeite doet als je iets zelf maakt dan het 'gewoon' in de winkel te kopen.

fijn weekend,
Lilian

Anoniem zei

Je geeft ook een stuk tijd wat je in het maken van het cadeau hebt gestoken.Dat is toch ook geld waard.Eigenlijk is het helemaal geen goedkoop cadeau. gr. LZV

Jolanda zei

Gek is dat eigenlijk he! Terwijl een gekocht kadootje bij de Action toch echt goedkoper is dan een zelfgemaakt kado, gezien de tijd en het materiaal wat je er in stopt.
Misschien is dat het je toch meer zal raken als datgene wat je geeft met niet veel enthousiasme wordt ontvangen (wat juist vaak tegenovergesteld is). Snap je het nog?
Een heel fijn Sint-feest gewenst!

wilmi zei

Er is niks mis met zelfgemaakte kadootjes, sterker nog, ik vind het veel persoonlijker. Je bent bewust bezig met iemand als je het aan het maken bent. Ik moet echter nog wel over de drempel om het alleen bij dat zelfgemaakte te houden. (stop er dan toch altijd nog iets extra's bij, snoep, chocolade o.i.d. ) maar aan de andere kant kan dat het kadootje juist "af maken".
groetjes en fijn weekend nog!

Wilmi

MiekK zei

Ik vind het ook altijd wel een beetje 'eng' om een zelfgemaakt kadootje te geven. Maar ik krijg er ook eigenlijk wel altijd leuke reacties op. Dus gewoon doen!
Zelf is het ook leuk om te krijgen, toch?
Groetjes, en fijn sinterklaasweekend!

Anderson cottage zei

als ik nu bij jou aankwam met een zelfgebakken brood met ui en tomaatjes erin en een potje zelfgemaakte erwtensoep en zelfgebreidde sokken ? ik denk dan dat je een bofkont bent, zo denken anderen als ze iets zelfgemaakt van jou krijgen , ga zo door met je pure en mooie geste's, fijn weekend, liefs marion

plukdedagsandra zei

Zelf krijg ik het ook graag. Zelfgemaakt is meestal met liefde en volle goesting gemaakt, maar zelf ben ik niet zo creatief. Maar ik werk eraan.

Wel mooi hoor, Sandra.

Grtz Ieke zei

Ik geloof dat we allemaal die drempel nog niet helemaal genomen hebben. Ook hier hetzelfde verhaal. Zou de ontvanger het niet 'raar, goedkoop' etc. vinden? De reacties waren tot nu toe altijd alleen maar bejubelend, dus ik denk dat ik ook vaker achter de knutseltafel kruip als het gaat om cadeautjes.

De liefde die je erin stopt, dat voelt men zeker aan.

Anoniem zei

There are many free online games readily available for young
kids, teens, as well as grown ups. Then came the ultra-popular Arkham games, that place you, like never before, into Batman's shoes as he skulks around and knocks hoodlums heads together (literaly). People are now looking to be able to connect to things like their vehicles through their smart phones, and now Buick has announced the release of their new e - Assist Fuel Effeciency smartphone games.

My blog post; Homepage des Autors besuchen