10 december 2010

Cavia's naar de opvang en noodpakketje

Een paar dagen geleden is onze 'veestapel' wat kleiner geworden, de cavia's zijn weggebracht naar een speciale knaagdierenopvang. Vanwege de kou stonden die beestjes tijdelijk boven in de werkkamer, de deur goed dicht. Maar ik werd in de loop van de week steeds zieker & belabberder, lag maandag uiteindelijk zelfs met koorts op de bank. Die beestjes moesten dus echt weg en snel ook...  Een dag later ging het alweer stukken beter, ben nu weer aardig op de been. Balen dat we ze weg moesten brengen, maar het is ook zo wat als ik in de wintermaanden ergens anders zou moeten logeren ;-)

Hier de cavia's in een pas aangelegd knaagdierenpretpark :-)

Al dagen loop ik te zoeken naar een blogonderwerp, mijn inspiratie zit wat in een dipje... Heel spannende dingen hebben we niet meegemaakt en voor de zoveelste keer bloggen over workshops hier thuis wordt ook wat saai. Vandaag heb ik toch een onderwerp gevonden: een noodpakketje voor in de auto. Komend weekend hebben we een heel aantal verjaardagen en rijden we alle kanten op. Ik bedacht me ineens dat we nog helemaal niets in de auto hebben gelegd voor het geval we eens pech krijgen, vast komen te zitten en het koud wordt... Zeker als we naar het Hoge Noorden afreizen bedenk ik me dit soort dingen, alsof daar alleen maar kale, gure vlaktes zouden zijn ;-) In de garage liggen nu een paar fleecekleden, drinken, wat mueslirepen en rozijnen, waxine lichtjes en terracottapotjes (die werken na verhitting als een soort mini kacheltjes) klaar. Misschien ook nog maar een zaklamp (en Donald Duckjes) erbij leggen en dan kunnen we de eerste pechtijd vrolijk doorstaan.

Schiet me te binnen dat ik het noodpakket in huis ook wel eens op orde mag maken... De overheid maakt hier regelmatig reclame voor, maar het blijft bij goede voornemens. We hebben een paar dingen in een kratje op zolder staan, een gaslamp en brandertje van de camping, de wereldontvanger, wat kaarsjes enzo. De rest van de spullen kunnen we zo pakken van achter de schotten. Eten heb ik er nog niet staan, dat moet nog steeds gebeuren... Ik denk altijd: "ach.. ik heb vast wel de tijd om even in de kelderkast te duiken voordat ik naar boven ren." Maar stel dat er iets met het water mis is, dan hebben we bijna niets te drinken. Een paar pakken water in huis zou dus best verstandig zijn.

Hebben jullie ook een noodpakket in de auto en/of in huis liggen? Vergeet je het ook steeds, net als ik? Of maak je je er niet zo druk over?

13 opmerkingen:

Anderson cottage zei

ik sta er helemaal niet bij stil, rijd zelfs alleen door het bos zonder mobieltje, toch eens over nadenken, liefs marion

Johanna zei

Ja volgende week gaan we naar Overijsel als het weer het toe laat natuurlijk, en wij nemen wel zeker een deken mee in de auto en wat te drinken.
Wat erg dat je de cavia's niet thuis kon houden, maar jij bent onmisbaar, dan is het beter zo.

Monique zei

In de auto heb ik altijd een plaid bij me, en als we onderweg gaan gaat er altijd de picknickmand met eten en drinken mee. Komt het niet op, dan gaat het thuis de kast weer in.
In huis hebben we batterijen voor in de radio, de radio, van dat grijze tape om kieren af te dichten (aangeleerd in ons vorige huis met veel chemische fabrieken er omheen) en ook de voorraad is hier volop aanwezig. Alleen het water niet. Dat zal ik toch eens in huis moeten halen, zeker als die kleine straks komt.

Altijd goed om hier eens over na te denken!

Enne.. balen van die lieve besstjes :oe

L. zei

In de auto hebben we altijd een verbandtrommel en een deken. Meestal heb ik ook wel iets te eten en drinken mee.
Wat betreft het noodpakket voor thuis: ik was er enthousiast mee begonnen (radiootje gekocht), maar moet 'm nu ook maar eens echt gaan klaarmaken!

Mama en zo zei

Hier blijft het ook steeds bij het goede voornemen...
Nu toch maar eens op mijn 'to-do' lijstje zetten, dan kom ik het in elk geval weer steeds tegen ;-)
Merci!

janneke zei

ha jente
nog wat blogideetjes; voor als je je nog weer wat beter voelt!
hoe doen jullie sinterklaas en kerst?
hoe kun je rond de feestdagen meer doen met minder?
lijkt me leuk om daar jouw ideeën over te horen!
groet, janneke

Johanna zei

Iemand vroeg mij om 10 gedachten te noteren, nu heb ik het stokje weer doorgegeven aan jou. Je ziet maar of je mee wil doen. Fijn weekend.

Anoniem zei

ja ik denk mee met janneke ik vind de dagdagelijkse dingen het leukst wat jullie eten of je al denken aan de zomervakantie??? en hoe vieren jullie kerst en nieuw vooral het eten van welke boeken hou je van welke muziek films en wat eten jullie op die speciale dagen het recept van je bolognaise saus etc ik vind al je logs leuk en de allergische dieren kwestie wij hebben een malthezerhondje dat blijft klein en heeft ZIJDEHAAR dus een ante-allergische hond... en ergggg lief hij is zat toen hij zeven maanden oud was in het asiel zielig te wezen... kindjes dolgelukkig natuurlijk en mogen wij aub een fototje zien van jullie kerstboom /versiering???
alvast bedankt en lieve warme groet uit Vlaanderer Jezebelle

Monique zei

Psssttt... zin in een stokje? ;o)
(check mijn blog)

Judith zei

nou je hebt gelijk. moeten wij ook gaan doen.. gaan we aan werken! dus ene zinnige blog lijkt me!!!!!

het lieveheersbeestje zei

Ja, in de auto zit wel een deken, verbanddoosje en veiligheidsvest en zo, maar geen zes dekens natuurlijk! Overigens bezitten zowel man als ik geen mobiel (daar wordt ik helemaal gek van, je moet er alsmaar aan denken om het mee te nemen en op te laden...niets voor ons!), dus dat is ook niet aanwezig...
En die voorraad in huis is niet te doen. Per persoon moet je zóveel water in huis hebben...en dan al die andere dingen nog, waar zou je het moeten laten? Daarnaast woon ik in een jarenzestig huis vol kieren, luchtbuizen en gaten, dus in huis zelf is het ook niet veilig. Daar schijnt men nooit aan te denken!
Maarree....waren je kinderen niet verdrietig dat je de cavia's weg moest doen? Ze zijn wel schattig!
Groetjes mama lieveheersbeestje.

Elly zei

Hoi jente, ik lees vaak bij je via land van li, maar een reactie terug geef ik niet, maar nu een keertje wel!
Heel verstandig om een pech onderweg pakket, of filepakket in de auto te hebben, al zijn het maar korte stukjes rijden, je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt!
Als wij naar Zeeland rijden vanuit de randstad met winters weer, gaat er naast een paar slaapzakken ook een thermosfles heet gekookt water mee, daar kun je mee doen wat je wilt, vervolgens theezakjes en koffiestrips, suiker en melk, en soms wat soep! Het is droog spul, dus kan het bij thuiskomst zo de kast weer in.
De thermosfles met heet water kan bij thuiskomst voor andere doeleinden gebruikt worden, het is een veilig gevoel, en beter mee verlegen dan om verlegen!

Jantine zei

Wij hebben 4 flessen water op zolder staan, maar dat is niet genoeg voor 5 mensen!!!
In de auto ligt nog niets...