4 mei 2009

Eigen huis en tuin, deel 2

Het was even doorwerken, maar het is gelukt om zaterdagavond de garage aan kant te krijgen. Vooral te danken aan m'n man, die tijdens het eten koken al snel begonnen was. Het was een complete chaos in de garage, omdat de hoek waar de stellingkast kwam te staan natuurlijk helemaal leeg moest zijn. Dat kwam bij de spullen die er al stonden, grotendeels zoals het er rond de verhuizing was neergemikt en natuurlijk moesten de klusspullen ook nog ergens liggen tijdens het werk...

Omdat het eindresultaat ons erg bevalt, durf ik de foto van voor de tijd te plaatsen ;-)

... bloos...


De stellingkast komt nog uit de kelder van ons oude huis, gelukkig kon hij hier mooi in de hoek staan. Verder hebben we veel planken die in dit huis hingen kunnen hergebruiken, in kasten, in het toilet. Is het daar ook gelijk een stuk gezelliger, je brengt er toch regelmatig even wat tijd door ;-)Al dit hergebruik scheelt enorm en we hebben gelukkig nog niet veel extra (hoge) kosten te hoeven maken. De rekeningen waren aardig geplunderd toen we in januari niet alleen gingen verhuizen maar ook onverwacht een andere auto moesten kopen. Inmiddels hebben we gelukkig wat extra inkomsten gehad of te verwachten op korte termijn en kunnen we toch enkele belangrijke zaken aanpakken. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe CV-ketel. De huidige CV is al erg oud, daarom we willen deze zomer gelijk een nieuwe laten plaatsen omdat het veel zuiniger stookt. Jammergenoeg kunnen we geen zonnepanelen laten plaatsen gezien de ligging van ons huis en met name het dak, anders hadden we dat graag gewild. Een andere grote klus is de zolderverdieping omtoveren in een slaapkamer en een washok. Er komen dan gelijk dakramen in zodat we beter kunnen ventileren.

Verder doen we het rustig aan, want ons oude huis staat nog steeds te koop. Alweer een jaar bedacht ik me de afgelopen week... ik ben bang dat het ook nog wel even kan duren. Ik lig er gelukkig niet wakker van, maar leuk is het niet. Gelukkig hebben we er nette huurders in en voelen we de dubbele lasten niet zo. Maar je weet maar nooit welke klappen er nog opgevangen moeten worden.

2 opmerkingen:

Mama Monique zei

Eng hé? Om juist in deze tijd twee huizen in het bezit te moeten hebben. Hoop van harte dat jullie het snel mogen verkopen. Al bof je wel dat je niet helemaal een leeg huis hebt. Scheelt ook weer met de verkoop.

Ziet er weer nietjes uit hoor, die schuur. Zo zie je dat je soms veel meer hebt dan je denkt. Een kast hergebruiken in een andere ruimte (of in jouw geval huis), een plank ineens in het toilet. Zo gaat het bij ons ook. Héérlijk!

Ben stiekem wel een beetje benieuwd hoe groot de serie uiteindelijk gaat worden. Eigen huis en tuin, deel 1 tot en met ...? ;-)

het lieveheersbeestje zei

Dat is opgeknapt! (volgens mij zit het opruimen in de lucht; wij zijn er zelf mee bezig en ik lees veel blogs waar ze opruimen!)
De w.c. accesoires zijn super hoor! Ik hou ook van een gezellige w.c. ..