6 mei 2009

Iedereen weer aan de slag

En dan is de vakantie alweer voorbij. De kinderen ruim anderhalve week vrij geweest, m'n man een erg lang weekend. We hebben veel gedaan in huis, maar ook veel leuke dingen met elkaar en met anderen. Maandag zijn we naar een kinderboerderij geweest, zo'n superboerderij waar je niet weet waar je moet beginnen met spelen. Erg gezellig en de kinderen hebben zich uitstekend vermaakt op trampolines, glijbanen, ballenbak, skelters en bij de cavia's (met ienieminie kleine jonkies). Op de heenweg waren we langs een Aldi gereden en hadden we een paar kratten volgeladen voor de voorraadkast. Niet alles heeft de kast gehaald, want picknicken is ook erg leuk :-)

Gisteren even een glimpje bevrijdingsfestival meegemaakt. We wonen op fietsafstand dus we moesten wel even kijken van onszelf. We zijn naar het optreden van Ilse de Lange geweest, leuke muziek om te horen. Jammergenoeg hadden de kids er snel genoeg van... maar ja, zij zien alleen benen, heel veel benen. Niet erg interessant. Voor de jongste had ik van mijn sjaal een draagdoek gemaakt, zodat hij makkelijk op mijn heup kon zitten (zonder dat ik me een breuk hoefde te tillen). Hij kon zo meer zien en vooral... hij kon niet weglopen ;-). Dat hielp een kwartiertje, maar toen werd hij redelijk nijdig dat hij zo vastgeplakt zat aan mij. Snel naar huis dus, wriemel-wriemel tussen alle mensen door, blonde koppies tellen tijdens het lopen ;-)

Vanochtend was het definitief gedaan met de vakantiesfeer: half zeven ging de wekker en een poosje later fietsten we in de regen naar school, de peuterspeelzaal, een vriendje. Taxibedrijf MaMa draaide de hele ochtend op volle kracht om overal op tijd te zijn. Er zat nogal wat speling tussen de diverse haal- en brengtijden, veel tijd om andere dingen tussendoor te doen was er dus niet. Wel snel een tas kleren naar een tweedehands winkel gebracht. De afgelopen twee jaar gleden de kilo's bijna als zand door mijn vingers en ik had een hele stapel zomerkleren liggen: veel te groot geworden maar om ze zomaar wegdoen... erg lastig. Die winkel leek me een prima oplossing, de kleren gaan een tweede ronde mee en ik ben benieuwd of het nog wat voor mezelf oplevert.

6 opmerkingen:

Hadasse zei

Ben stiekum wel een beetje jaloers op die kilootjes die zomaar als zand door je vingers gleden ;-))
Bij mij blijft het nogal hangen ;-(( maar 5 kg te veel..maar toch...
Wij hebben ook zo genoten van de vakantie, leuk om je update te lezen!!

t brocante sfeertje zei

Nou ik zou ook willen dat de kg's door mn vingers glijden ze blijven allemaal op heuphoogte plakken!
Jammer he als je kroost weer naar school moet.Mijn kinderen zijn nu al 'groot'18 en 20 maar weet nog wel zo lekker tutten en lang ontbijten in de vakanties en dan begon de school en t gehaast weer vond ik vreselijk.Geniet er nog zo van als ze eens n dagje thuis zijn even geen haast.Maar helaas ook geen kinderboerderij meer snik!Groetjes,Ingrid

Mama Monique zei

Hihi.. ben dus niet de enige die juist die zin uit je verhaal zo goed heeft onthouden ;-) Wat moet dat heerlijk zijn!
Net als bij Hadasse zijn het er voor mij ook maar slechts (een krappe) vijf, maar wel de lastigste!

Hier geen feest in de buurt om ff snel heen te gaan, jammer anders had ik het vast wel even gedaan. Je hebt in ieder geval wel even een goede zangeres te pakken gehad.

Jente zei

Bij de eerste kilo's hoorde je me ook niet klagen ;-) maar toen de weegschaal nog geen 55 kg liet zien werd ik er minder blij mee...

Hadasse zei

@Jente:
kan me indenken... dat is wel weer erg weinig ja...
Ik kan me er iets van herinneren dat dat ook niet 'zomaar' is, er zijn toch dingen die jij om gezondheidsredenen niet mag eten? Ik dacht geen aardappelen, of was jij dat niet?

jente zei

@ Hadasse: Klopt, door een heel ritsje allergieën kan ik veel niet eten. De laatste tijd gaat het ietsje beter, dus af en toe kan ik nu wat 'smokkelen'. Lekker ;-)