2 mei 2009

Eigen huis en tuin, deel 1

Onze meivakantie lijkt tot nu toe op een aflevering van eigen huis en tuin. Geen straf, 't is lekker zonnig weer en we hebben een prachtige tuin. Leuk om daar nu aan de slag te gaan en het meer naar onze eigen zin te maken. Onder het afdak wat we laatst gemaakt hebben staan nu twee kasten. Kon ik eindelijk mijn dozen met schalen, bloempotten en decoratiemateriaal uitpakken en alles een plekje geven. En allerlei andere buiten'troepjes' hebben nu een vaste plaats. Veel klein gerommel dat je af en toe wel nodig hebt, maar wat de rest van het jaar in de weg ligt.

Onze tuin grenst aan het water en een paar weken geleden hebben we daar een kastanjehouten hek geplaatst. Een duurzaam hek waar we jaren lang plezier van hopen te hebben. Veilig voor de kinderen maar ook leuk, want je kunt er nog doorheen kijken en met een stok in het water 'vissen'. Het begint al aardig vol te groeien en zo gaat het hek een beetje op in de omgeving.


Onze moestuin in wording, nu nog op het dak van het konijnenhok. De eikebladsla en andijvie laat ik in bakken staan. Die zijn bedoeld om gewoon wat van te plukken voor de cavia's en het konijn of voor door de gewone kropsla uit de winkel.


Terwijl we aan het klussen waren ineens dikke paniek. De kinderen renden ineens schreeuwend door het huis. Een hond! En jawel... er liep een hond te snuffelen in huis bij de cavia's. Manlief achter het beest aan... die rende snel de tuin in en het werd nog even een gedoe om hem te pakken :-) Terwijl hij de held van de dag werd in hun ogen hadden de kinderen snel een veilige plek gezocht in de garage...


Geef ze eens ongelijk als je net lekker bezig was in je werkplaats! En dan ineens een hond achter je... De werkbank is een eigen ontwerp van de kids, met een beetje hulp van papa. En nu maar druk timmeren met alle resten hout die tevoorschijn zijn gekomen en de timmerdoos die op koninginnedag is gekocht. Hoe simpel kan het zijn!


En nu snel koken, bami met zelf gekweekte taugé. Er is net weer een potje taugé klaar, het is erg makkelijk en leuk om te doen! Daarna mag de stellingkast gevuld worden, dus ik ben vanavond en maandagochtend nog wel even zoet. Na de verhuizing is alles in, op en onder de werkbank gemikt. Misschien plaats ik wel een voor en na foto ;-)

4 opmerkingen:

Mama Monique zei

Voor- en na foto's zijn over het algemeen wel altijd de moeite van het bekijken waard ;-)

Je moestuin ziet er goed uit hoor. Heerlijk als je zo toch een beetje zelf je groenten kan verbouwen. Het gewennen gaat in ieder geval beter dan als je in één keer zo'n grote lap grond als bij ons hebt.

Komen er ook nog tomaten o.i.d. voor jullie zelf bij?

Christel zei

Wat een leuke blonde koppies zo in de stellingkasten. En wat een heerlijkheid, een tuin grenzend aan het water... (droom, droom, dat willen wij ook zo graag in de toekomst).

Ben erg benieuwd hoor, naar voor- en nafoto's.

Hadasse zei

Ja leuk, een tuin grenzend aan het water ;-) ik vind je hek ge-wel-dig!! Echt superleuk! En ik moest grinniken om de blonde koppies in die stellages ;-))

Leander zei

dat begint er op te lijken ! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, is de kans groot dat je last gaat krijgen van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing : boktor