3 juni 2009

Eerste oogst uit de tuin

De eerste pot zelfgemaakte jam staat in de kelderkast. Niet uit eigen tuin, die oogst blijft dankzij een mereltje vrij beperkt. De voordelige aanbieding van de markt viel nogal tegen toen de aanval door snoepgrage vingertjes werd ingezet. De aanblik van donsjes hier en daar was niet zo smakelijk, dus we hebben snel de besten eruit gezocht. De rest is in de jam of in de groene container verdwenen :-) Tja, soms heb je geluk en soms valt het gewoon flink tegen als je aanbiedingen scoort op de markt. De meloenen die we er kochten moesten ook snel op, maar ze waren super lekker! We hebben het twee keer als toetje gegeten, eens wat anders van biogarde of yoghurt.

Wat wel uit eigen tuin kwam waren de eerste sperziebonen het afgelopen weekend. Helaas mochten wij niet proeven, want ze kwamen uit deze tuin:


Ze wilden er eerst ook nog "Verboden toegang voor ... " opzetten, maar dat paste allemaal niet meer op het bordje ;-) Ach, nog even geduld hebben, want dan kunnen zij het zelf niet meer op en dan willen wij natuurlijk best een hapje mee eten.

Nu ga ik nog even wat administatieve dingetjes doen en wat formulieren versturen voor ons vakantiekind. Deze zomer hopen we een kind uit Frankrijk een gezellige vakantie bij ons thuis te geven. Het lijkt ons erg leuk, maar omdat het de eerste keer is vind ik het ook wel spannend hoe alles zal gaan lopen: klikt het met het kind, kunnen de kinderen zich met elkaar vermaken en de taal... De lessen Frans van de middelbare school liggen al bijna -tig jaar achter ons ;-) Nog maar snel naar de bieb deze week voor een opfriscursus. En verder zal alles ook vast op zijn pootjes terecht komen.

2 opmerkingen:

Mama Monique zei

;o)

Hier ook een boon die in de kindertuin harder groeit dan in onze eigen gaard. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat wij zijn bonen krijgen toegeschoven ;-)

Hadasse zei

Heeej,

óók een vakantiekind! Wat leuk! Via Europakinderhulp dan, of niet? Bij ons komt Tibor ook weer dit jaar. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig...hoe je daar nu zo bij komt enzo...
Als je vragen hebt (ook al doen wij het uit een ander land/organisatie) vind ik het leuk als je me mailt hoor! (fam.jobse@tele2.nl)