29 juni 2009

Zitje onder ons afdak en een goede ruil

Het is helemaal stil in huize Jente. Alle kinders zijn even uithuizig en ik geniet van de rust om me heen. Eerst een korte blog en dan wil ik nog in de tuin aan de slag, ik heb de snoeikriebels en wil het gezellig maken. Vanochtend alle rommel om het afdakje weggehaald en er een gezellig zitje gemaakt.


Gewoon met spulletjes die ik al had, het meeste verzameld op rommelmarkten of in de kringloop. De slinger maakt het extra gezellig, fleurt het donkere hoekje helemaal op. Eindelijk kunnen we er nu zitten.

De bekers van het kado dat ik kreeg in ruil voor mijn broodbakmachine staan er vast ook leuk. De BBM stond me in de weg en een zusje van een vriendin wilde er graag eens eentje uitproberen. Ik heb hem toen meegegeven aan mijn vriendin. Wat was ik verrast toen ze ineens aan kwam zetten met een groot kado!

Verder heb ik een boel leuke dingen gekocht bij een inboedelverkoop van vrienden. Ze staan op het punt om naar Alaska te verhuizen en het afgelopen weekend namen ze afscheid. Zowel van veel spulletjes als van vrienden en bekenden. We blijven hier mensen uitzwaaien en ook al weet je dat ze daar goede dingen gaan doen, hier blijft er wel een lege plek en kun je niet zomaar meer even aanwaaien voor een kop koffie of een gezellig gesprek.

Nou... ik ga de tuin nog eens in, er is genoeg werk aan de winkel.

8 opmerkingen:

Mama Monique zei

Nou, ik vind het een gezellig hoekje geworden hoor. Vooral het kleine knusse vogelhuisje vind ik ontzettend leuk!

En wat al die vertrekken in je omgeving betreft? Misschien komen wij er wel in de plaats voor terug.

Of je daar wat aan hebt? Geen idee. Je weet maar nooit! ;o)

Purperpolletje zei

Heel gezellig en aanlokkelijk. Heb je vandaag nog wel wat gedaan? 't Lijkt me een heerlijk plekje om met een pot thee te blijven hangen...

Tatjana.klomp zei

leuk hoor je link. Ik weet nog niet hoe ik links op de sidebalk kan zetten, de plek waar jullie dat hebben vind ik het meest geschikt. Maar ik kan het niet vinden

Karien zei

Een compliment voor je styling! Leuke kleuren.

Franca zei

Heel mooi dat afdakje! Daar wil je niet meer weg.Hoe komt het dat zoveel mensen uit je omgeving naar verre oorden vertrekken? Heeft het te maken met een bepaalde opleiding, of ideologie? Lijkt me moeilijk om goede vrienden te moeten missen.Overigens: Je ruilkado is super!
groetjes, Franca.

jente zei

@ Monique....????? je praat me in raadselen :-) Heb je hier in de buurt iets op het oog? Wees welkom in deze hoek van het land, het is hier erg gezellig ;-)

Het vogelhuisje is van m'n crea-dochter.

@ Purperpolletje... nog wel wat gedaan, maar hele andere dingen. De vloer eindelijk met speciaal spul gedweild voordat hij helemaal gladgeschuurd was door alle zandvoeten.

@ Franca, de vriendin doet alfabetiseringswerk in Afghanistan bij een chr. organisatie, die anderen gaan in een soort jeugdherberg van een zendingsorganisatie werken. Het blijkt dat het contact op zich wel goed blijft, maar het spontaan even langsgaan of spontaan bellen is er niet meer bij. Altijd veel gereken hoeveel tijdsverschil enzo...

Besparingsmeter zei

Ziet er leuk uit hoor! Heel gezellig :D

willeke zei

Je hebt er een mooi hoekje van gemaakt!
Wat leuk, dat je zo'n mooi cadeau kreeg: wat een verrassing!